Jdi na obsah Jdi na menu
 


9.dětský maškarní bál 23.3.2019

Máme za sebou 9. maškarní, dětský ples, který se konal opět v kulturním domě Příbor. Naštěstí máme v Příboru možnost využít KD k této akci, protože dětí bylo jak jinak, mnoho. Znovu musím konstatovat, že jsme opět zlomili rekord v zájmu a počtu zúčastněných dětí. Celkem 104 přihlášených dětí plus jejich rodiče, prarodiče či jejich známí. Poptávka hluboce přesáhla nabídku, a my jsme byli bohužel nuceni některé odmítnout. Ale to hlavně z důvodu, že jsme měli nabalený přesný počet cen, který jsme stejně nakonec navyšovali přes to, že bylo dávno po uzávěrce. Ale opravdu den předem, či v den akce když se maminky dostavily s dětmi, že by se rády přidaly, s omluvou jsme museli odmítat. Poctivě přihlášené děti by mohly přijít o cenu a to by nebylo dobré. Opět proto vyzývám rodiče, aby si příští rok, kdy se bude konat jubilejní ročník, opravdu pohlídaly a zavčas se přihlásili. Informace jsou s dostatečným předstihem jak v příborském měsíčníku, i na našich webových stránkách, tak na plakátovacích plochách. Pokud se již ví, sledujte také občas změny na stránkách Klokočova "celoroční plán akcí" pro daný rok. Tady bych chtěl říci, že se budeme příště snažit vyhovět všem, hlavně dětem, a v případě opět většího zájmu, se pokusíme kapacitu o něco navýšit. 

No a nyní k samotnému průběhu dne. Od brzkých ranních hodin probíhaly přípravy. Tradičně chystat bufet, označovat nabalené ceny ve sbírce, foukání balónků, chystání hudby, strojení se do kostýmů, atd. Potom hodina pausa na oběd a šlo se na věc. Kolem jedné hodiny odpoledne začaly přicházet první děti v maskách. Sednout a vybrat si místo mohl každý kde chtěl. Nakonec, jak jsem již zmínil, byl plně obsazený jak velký, tak malý sál. Ještě půl hodinky po druhé hodině jsme čekali na některé opozdilce a mohlo se opravdu začít. Po uvítací řeči a krátkém představení jak bude odpolední šou vypadat, dal klaun HOPík slovo jeho pravé ruce Kytiččce a ta začala se všemi dětmi "řádit" na parketu, kde bylo plno báječných, společných tanců. Tu a tam nějaká ta přestávka na oddych a občerstvení, které hosté nalezli v našem buffíčku. Byly nabízeny párky v rohlíku, spousta nealko nápojů ale také čepované pivko pro tatínky. Tančení se střídalo se soutěžemi, kde jsme jich také měli dost. Přenášení vršků s kolíčky, opičí dráha, střelba s hokejkou do branky, tančení s rodiči a balónkem na noze a jiné. 

Samozřejmě nesmělo chybět vyhlášení tří nej. masek. Třetí místo získala Víla (či Motýlek), druhé místo malinkatý Vodník, a vítězstvím se mohla pochlubit trojice brášků jako "tříděný odpad". Více naleznete ve fotogalerii a také zde: https://www.pribor.cz/cz/foto-z-akci/9-detsky-maskarni-bal-2332019/?fbclid=IwAR2nNaSWbhBCIIjl3EF1oNU7IgT1JieVUWVoZFutLzQFb4SXH5CnN4Zb7vA 

Ještě před tímto vyhlášením, se rozdaly ceny ze sbírky všem zúčastněným dětem. Tady vyhrával každý los, což děti zcela jistě ocení. Musím podotknout, že všechny ceny do sbírky zakupuje jako vždy naše sdružení. No a nakonec, vrcholem a závěrem odpoledne bylo naše tradiční vypouštění balónku z balkónu, které si děti mohly odnést do svých domovů. 

Po zakončení všichni organizátoři měli napilno a začalo se uklízet a uklízet. Tímto děkujeme obsluze bufetu, kuchyně, šatny. Nemalou zásluhu mají také ti co nebyli vidět. Foukači balónků, řidiči atd. Hlavně bych chtěl poděkovat našim novým pomocnicím s dětmi.  Valči, Any a Barči, které měly svou premiéru ukočírovat takovou spoustu dětí. Snad jim elán vydrží a rády pomůžou i příště.

Tady bych chtěl nastínit, další naši chystanou akci, která se uskuteční na hřišti v Klokočově. 1.6.2019 máme tradiční kácení Máje, spojenou s oslavou dne dětí, kde všechny srdečně zveme. To je naše druhá letní nej. akce s hudbou, guláškem, skákacím hradem, hrami pro děti atd. Podrobnosti naleznete zde na WWW.KLOKOCOV.COM, Facebooku, a plakátech. Tomu bude předcházet stavění Máje, které bude 27.4.2019 na hřišti v Klokočově. To bývá ovšem v komornějším duchu. Na to také určitě zveme všechny, kteří by se chtěli podívat, jak se staví hezky postaru bez těžké techniky, ručně. Zde ovšem bez muziky a další zábavy. 

Takže se na Vás všechny budeme těšit.....

za o.s.Klokočov Till K. ml.