Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kácení Máje a dětský den 30.5.2015

Další již opravdu tradiční Kácení klokočovské Máje spojené s dětským dnem proběhlo letos né moc šťastně. Od rána nám krásně svítilo sluníčko, které se kolem úpoledne začalo schovávat. My s optimismem jsme pokračovali v přípravách, stavění stanů, vaření guláše atd.

Kolem jedné hodiny se začal prodávat jak jinak skvělý gulášek a lidé se jen hrnuli.

Hned na úvod jsme přivítali pani místostarostku, která spolu s našim předsedou Petrem Pustějovským přestřihli pomyslnou pásku a otevřeli veřejnosti tolik očekávané hřiště pro "náš" Klokočov a hlavně veřejnosti. Toto bude sloužit hlavně našim dětem a pro konání našich i jiných akcí.

Mimo skvěle zorganizovanému soutěžení her pod taktovkou Lindy Kostelníkové, hostili také modeláři letadel s ukázkami RC modelů letadel a automobilů. Děti byly nadšeny a závodili také v házení letadýlek. Dětem zněla po celý den reprodukovaná hudba. Pod tlakem kazícího se počasí kynologický klub Skotnice předvedl vzkutku perfektní ukázku výcviků psů. Nato jsme honem pospíchali k Májce a za podpory diváků šla k zemi. Jak jinak, než postaru, pilou Břichatkou.

Hned po jejim pádu se vrhly všechny děti, a že jich nebylo málo, na její stuhy a drahocenou vlajku. Do minuty ovšem začalo pršet a do peti minut lelo jako z konve. Tímto byl podepsaný ortel našeho celodenního snažení. Lidé odcházeli houfem a po asi hodinové průtrži se logicky nevrátili. Hrstka asi 30 lidí pod stanem setrvalo společně s organizátory. Nutno ovšem dodat, že gulášek šel na dračku, perfektní palačinky s topinkami rovněž. Až na to pivečko, kterého se nestihlo vypít tolik, jako v jiných ročnících.

I přesto jsme se bavili a organizačně jsme jako vždy uspěli. Tímto patří dík všem pomocníkům, kuchařům, a hlavně klokočovjanům.

Fotografie naleznete ve fotoalbu

K.Till ml.