Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krmáš 10.9.2018

Je konec letní sezóny a v našem Klokočově se konala stěžejní tradiční akce. Klokočovský Krmáš, který každoročně sdružuje nejen klokočovské, ale i přespolní, začíná. Den po příborské pouti,  se již spoustu let schází sousedé, kamarádí a známí, aby se pobavili v posledních letních dnech. To se v letošním roce opravdu podařilo. Letošní ročník byl krásně slunečný, bez mráčků i deště. Již od  brzkých ranních hodin bylo jasné, že se Krmáš podaří a účast bude hojná. 

Je zatopeno, pod kotlem praská oheň..základ pro guláš by byl. A už se krájí cibule a hned na to maso, aby šla jedna věc za druhou. Každý má v tento den svůj důležitý úkol ,aby vše bylo jak má být, bečky s pivem v lajně za sebou, oplatky, palačinky, hamburgery, párky v rohlíku, hranolky aj. co vám rádi prodají naše ochotné ,,prodavačky". To je krátký výčet nabízených lahůdek. Nesmím zapomenout vyzdvihnout klasické  topinky s tvarůžkovou pomazánkou, které se staly tradicí ,když už není co nabídnout.

Pro děti byl zajištěn velký skákací hrad, kde si mohly zdarma zaskotačit, jako na každé předešlé akci. Tradiční, hodně žádané přetahování lanem nemohlo chybět. Toho se ale ujaly naše děti, protože dospěláci neměli  nejspíš dostatek  sil. Ti, ale naši mládež efektivně povzbuzovali a nakonec se i teda někteří přidali. Možná jsem se ještě nikdy nezmínil o tom ,že koláčky, které každoročně jsou tak žádané dodává paní Bolková. Tím ji moc děkujeme. Zadělává na první dávku rok co rok ve čtyři hodiny ráno a spolu s dalšími pomocnicemi  při tom množství končí někdy před polednem, tak že jsou vždy nejen čerstvé ,ale snad mluvím za všechny ,když napíšu že i luxusní.

Po celé odpoledne zajišťoval hudbu náš Petr, který si to za mikrofonem patřičně užíval.

Odbila 22h večerní a akce se ponořila do ticha. Na zemi zůstaly kelímky, plechovky a nedopalky od cigaret. Hřiště jsme v úterý dali opět do pořádku a mohli zazimovat. Nyní se můžeme těšit na další letní sezónu, kde se spolu zase uvidíme. Samozřejmě, že se na Vás budeme moc těšit.

Závěrem k hodnocení musíme poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě k hladkému chodu Krmáše, všem co přispěli formou dobrovolného vstupného.

Nyní si dáme krátkou pausu, a posléze začneme chystat turnaj ve stolním tenise, který se koná tradičně mezi vánočními svátky. Poté následuje Klokokočovský ples, který byl letos vynechán. To a detaily se dozvíte s předstihem na www.klokocov.com , v měsíčníku města Příbora, na našem facebooku, a plakátovacích plochách.....

                               za o.s. Klokočov K. Till ml.