Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stavění Máje v Klokočově 28.4.2012

V sobotu 28.4.2012 proběhlo tradiční stavění Máje v Klokočově

 

 

 

Vše začalo ve čtvrtek v lesích České Republiky, v Osičině. Po domluvě s hajným p.Fialou, jsme porazili strom včetně ostatních, neméně důležitých stojek či vidlí, tak jak se jim říká. mini-p1210776.jpg

Odvážný svoz materiálu na místo určení provázel adrenalinový zážitek v podobě průjezdu křižovatkou u p. Bayera, Liberdy a Hájka. Musím konstatovat, že délka stromu byla tak akorát. Být jen o metr větší, neprojedeme.

mini-p1210795.jpg

 Vše se ale zvládlo na jedničku a po namáhavém souboji jsme se odebrali zhasit žízeň do osvěžovny. První pivo a to na EX zvládl v rekordním čase „Bíža“. 

 
V pátek se ze skotnického cvičáku dovezly lavice, stoly a na akci Kácení Máje také taneční parket.
 
Den D a to v sobotu 28.4. v 9:00hodin se sešli „stavitelé“ a „zdobičky“ na hřišti za účelem postavit tu nejhezčí Májku široko daleko. Po náročném vyvrtání otvoru dvojicí Karel a Karel 

mini-p1210828.jpg

se jeden z nich chopil motorové pily a odklestil řádně Máji, včetně upravení náběhu.

mini-p1210836.jpg

Petr Filip, Luba Filip,Laďa Kokles, Petr Pustějovský se Zdenkem se pustili do odkorování.

mini-p1210864.jpg

Jana Svobodová spolu s Janou Tillovou a p.Szydlowskou měli na starosti výzdobu vršáku a kotouče.

mini-p1210859.jpg

Libor Pustějovský spolu s J.Tillovou a p. Střelkou se chopily sekaček na trávu.

mini-p1210842.jpg

Nakonec zbývalo připravit zástavu ČR, naši Státní vlajku.

mini-p1210878.jpg

Po těchto náročných přípravách, jsme si mohli kolem 12té hodiny konečně natáhnout unavené těla

mini-p1210884.jpg

a naobědvat se výborného guláše ze sporáku p. Pustějovské Jany.
 
Po odpočinku kolem druhé hodiny, dorazila naše mládež, ujmout se úkolu pravda nejtěžšího. Postavit Májku!!

mini-p1210894.jpg

S pomocí starších, zkušených klokočovjanů, se ze všech sil opřeli do vidlí a zatlačili. Pravda, Generálů tam bylo víc než dost. Jeden chtěl doleva, druhý doprava, třetí pustit, čtvrtý zatlačit a pátému to bylo jedno. Nervy a pot z čel tekly snad všem. Děvčata se v povzdáli smály a začaly uzavírat sázky na vítězství. My hoši jsme nakonec měli štěstí a Májka hezky vklouzla do díry. Ženské pohlaví začalo spontánně tleskat a čepovat pivečko vítězům. Nakonec Májku ustavit do roviny, řádně podepřít stojkami

mini-p1210955.jpg

a vlaj vlaječko, vlaj.

mini-p1210984.jpg

 
Po souboji si všichni oddechli, odpočali, najedli a kochali se pohledem na tu Naši, nádhernou Máji klokočovskou.
 
V 19:15 hodin se mužstvo stavěčů dohodlo, že by nebylo špatné zpestřit už tak vyvedený den sportovní aktivitou. Po složení dvou týmů mladých a těch dříve narozených se začalo bojovat mezi brankami.

mini-p1210985.jpg

Fotbálek vskutku vzorový. Asi po hodině zápasu a v konci, byl výsledek 4:1 pro ty starší. Inu, zkušenosti……. Největší a zároveň katastrofální újmu utrpěl nejdůležitější hráč a to Kopačák. Z krásně kulatého míče zůstalo nějaké, hadrové cosi.

mini-p1210995.jpg

 To samozřejmě nemění nic na faktu, že odveta není pojmem neznámým. Po debatě v úzkém kruhu přišel s nápadem p.Szydlowski, že bychom se mohli s majitelkou hřiště domluvit na častějším využívání hřiště. Třeba i na ten fotbálek. No, uvidíme jak se dohodneme.
 
Jakmile se setmělo, lidé se odebrali do svých domovů a hřiště zůstalo s menším počtem mladých na hlídání.
 
Tímto bych uzavřel hodnocení akce Stavění Máje a už teď se těšíme na jeho kácení. Toto bude ve velkém stylu snad i s živou kapelou, spojené s oslavou dne Dětí.

Ostatní a důležité informace o této akci se dozvíte zde, na našich stránkách a na plakátovacích místech s předstihem a včas.

Více fotografií naleznete ve fotoalbu. 

Takto rychle se bude stavět příští rok také u nás.► www.blesk.cz/clanek/video-udalosti/173434/na-kveten-v-hradci-necekali-majku-si-postavili-dopredu.html
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

J.Žáčková - hodnocení akce

tuto akci hodnotím takto :
-nikde nebyly tradiční plakáty, přesto, že tato akce je "tradiční"
- předchozí předseda posílal aktivním nečlenům výboru e mail s pozváním na akce a žádostí o pomoc
- po osobním rozhovoru s nynějším předsedou jsem nabyla dojmu, že se jedná o soukromou akci jen pro vyvolené, což se mě opravdu dotklo!
- vzkaz jen pro pana Tilla ml. : z Vašeho e mailu, který jste mi poslal je zcela zřejmé, že jste nepochopil, co jsem Vám v sobotu na akci vytýkala

ktml. - Re: hodnocení akce

Paní Žáčková nepochopila. Když už chce komunikovat takto veřejně, prosím.
1:Email byl pro Vás soukromý, prosil jsem Vás aby jste odpověděla na něj a ne tady v komentářích.Tento přísluší k hodnocení akce a ne osobním vyřizováním účtu.
2:akce se slovem tradiční je na místě, ovšem šlo o akci ne soukromou, ale o akci NE pro širokou veřejnost. A znovu opakuji, extra Vám, že Toto rozhodlo vedení klokočovského sdružení, ne já sám.
3:To, že nebyly plakáty je důvod obsažený v bodě 2. Na internetových stránkách to bylo dosti dlouhou dobu a mrzí mne, že zde nechodíte. Že jej navštěvuje zhruba 80. lidí denně svědčí o tom, že jsou užitečné.Navíc jsem nabádal ze svého rozhodnutí lidi, aby se přesto přišli podívat. Taky hrozilo to, že se potážu se zlou, kdyby přišlo lidí hodně a přesto jsem to na web umístil. Kapacitně co se týče občerstvení, jsme nebyly na to připravení.
4:Stavění se prý NIKDY nedělalo ve velkém stylu!!! Tradice je, že se domluví parta svobodných a dělají to oni.
5:Jestli se Vás to dotklo, ve velkém to dělají ve Skarabu(to ovšem mluvím za sebe jako za občana, ne jako předseda) a doufám, že to čtete pořádně!!!
6:To že tu píšete znamená, že konečně víte o našich stránkách a budete je navštěvovat, aby se neopakoval takový trapný a zbytečný konflikt.
7:Pokud si přejete být informovaná o každé akci a nebudete zde "chodit", domluvím se s panem Szydlowským, aby Vám to posílal emailem. Já nejsem povinen toto dělat!!!!!!!!!!! Proto tu jsou tyto stránky a proto je dělám, hergot!!!!
8:Opakuji, že jste jediná v tomto nespokojená. Pokud se Vám to nelíbí, můžete si vyzkoušet takovou práci dělat.
9:Jestli se neurazíte, nebo nebudete uražená za moje hodnocení k Vám, zveme Vás zvlášť, na Kácení, které bude pro širokou veřejnost a plakátky budou, hlavně pro Vás nachystány taky. Termín si snad přečtete, ten ještě nevíme.
10:Já se velice omlouvám ostatním návštěvníkům, že to musím řešit takto a tady, a vy to musíte číst. Pro mne je to velmi skličující, poněvadž tato práce pro Klokočov mne velmi baví a taky občas nemám pochopení ze strany rodiny, že se tomuto tak věnuji. A přesto to dělám, hlavně pro Vás ostatní. Till Karel ml.