Jdi na obsah Jdi na menu

Klip k poslední skladbě The Beatles je nostalgický a nečekaně vtipný

9. 11. 2023

the-beatles.jpgThe Beatles (foto - zdroj: Universal Music)

Vypadá to, že kariéra nejslavnější skupiny všech dob se definitivně uzavřela. O poslední písni The Beatles „Now And Then” jste už jistě slyšeli vše podstatné, byla by ale škoda vynechat videoklip, jenž k ní vznikl. Rozhodně totiž nepatří mezi ty, které by tvůrci splácali jen z povinnosti, aby bylo co pověsit na YouTube.

Stejně jako za možností složit po kouscích samotný song stojí i za jeho doprovodným vizuálem režisér Peter Jackson se svým týmem. Asi by mu nikdo neměl za zlé, kdyby jako podkres skladby pouze poslepoval pár archivních záběrů, to by ovšem autorovi série tolkienovských filmů bylo málo.

V archivech sice zapátral, využil však moderních technologií a vypreparoval z nich mladé hudebníky, samozřejmě hlavně George Harrisona a Johna Lennona, kteří již nejsou mezi námi, a nechal je zahrát si společně se stále žijícími Paulem McCartneym a Ringem Starrem. Cíleně použil ty chvíle, kdy jsou muzikanti veselí a rozjívení, dělají různé grimasy a legrační pohyby. Silnou nostalgii, jež se písní logicky vine, tak místy přebíjí třeba John Lennon předstírající, že diriguje orchestr.

Pokud je „Now And Then” skutečně zcela poslední nahrávkou z katalogu The Beatles, jde o velmi důstojné rozloučení, kterému napomáhá i Jacksonův videoklip. Kromě moderní techniky z něj je totiž cítit také láska a obdiv ke kapele i jejím členům.

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Balušek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář