Jdi na obsah Jdi na menu

Tanec Sergeie Polunina na skladbu od Depeche Mode bere dech

30. 5. 2021

sergei-polunin_foto_frances-segelman.jpgSergei Polunin (foto: Frances Segelman)

Před pěti lety Sergei Polunin ohromil dokumentem „Dancer”, na který již brzy naváže druhý díl, pojmenovaný prozaicky „Dancer II”. Nyní na něj láká první ukázka. Ta je spojena se songem „In Your Room” od kapely Depeche Mode. Režii snímku neměl pod palcem nikdo jiný než sám Anton Corbijn.

S choreografií Sergeiovi vypomohl Ross Freddie Ray. Společně se jim podařilo v tanečních kreacích vyjádřit nespoutanou bouři uvnitř lidské mysli, kterou rozpaluje noční démon. Svým způsobem lze dílo chápat i jako určitou interpretaci životních peripetií Davea Gahana. Kulisami Corbijnova snímku se staly opuštěné pobřeží ostrova Terschelling cupovaného silným větrem, do černé barvy zahalená malá taneční scéna a židle. Návaznost den - západ slunce - noc utahuje emocionální smyčku tohoto dramatu, v němž Sergei Polunin, jak je u něj dobrým zvykem, exceluje.

Už 1. června by do obchodů měla doputovat publikace „DM AC”, která je obrazovou retrospektivou Depeche Mode sestavenou z fotografií právě Antona Corbijna. Načasování s „In Your Room” z „Dancer II” tedy nemohlo přijít v lepší moment.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek