Jdi na obsah Jdi na menu

Oblíbená kapela Rybičky 48 vás zve na sladké Dvě deci vína

10. 1. 2022

rybicky-48.jpgRybičky 48 (foto: Angelika Špicarová)

Jak se zdá, skupina Rybičky 48 na chvíli vyměkla a vyslala do světa další slaďárnu. „Dvě deci vína” je ale píseň přeslazená jen na poslech, vizuálně se totiž pobavíte klasickým důvtipem a sarkasmem této bandě vlastním.

„Měla by to být zpověď postaršího sukničkáře, umělce, který i v milování se ženou našel cosi uměleckého,” říká frontman Kuba Ryba. Ve filmovém snímku se hlavních rolí ujali herci Hana Vagnerová a Michal Dlouhý, na sekundu se tu mihne i Michal Malátný z kapely Chinaski. Za kamerou stál ostřílený Jakub Mahdal.

„Video neodráží přesně to, co je v textu. Chtěli jsme tam vážnou, ale zároveň vtipnou zápletku. Zrovna jsem koukal na nějakej seriál na Netflixu, kde chlapík uspával práškem lidi, zabil je a ukradl jim peníze i identitu. Napadlo mě, že by klip mohl být o muži ve středním věku, který je zajištěn, všechno má a jeho zálibou je lákání mladých žen k němu domů, kde je okouzlí, uspí a pak zabije,” popisuje zápletku netradiční a vtipné lovestory Kuba Ryba.

O sériovém vrahovi mluví i předmluva z rádia. „Jenže v tomhle videu narazí na mladou krásnou dívku, která naopak vyhledává starší movité pány, nechá se pozvat k nim domů, okouzlí je, uspí práškem a vykrade.”

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková