Jdi na obsah Jdi na menu

Kanadská skupina Billy Talent vystoupí v České republice!

19. 3. 2017

Live: Billy Talent

Datum: 01.08.2017                              Místo: Korunní pevnůstka, Olomouc

010---billy-talent.jpgBilly Talent (foto: Angelika Špicarová)

Do domácí mapy letních rockových akcí se zapíchl další špendlík. A pořádně ostrý. V našich končinách velmi populární kapela Billy Talent z kanadského Toronta se při prázdninovém turné po evropských festivalech zastaví na sólový koncert i na Moravě. Vystoupení této punk-rockové formace se uskuteční 1. srpna pod širým nebem v Korunní pevnůstce v Olomouci.

Billy Talent mají v České republice velkou základnu příznivců a pravidelně tady koncertují. Naposledy se představili loni v Praze na festivalu Aerodrome, krátce před tím, než přišli na trh s novinkou „Afraid Of Heights”. Právě skladby z posledního alba, které odborníci řadí – vedle Billy Talent I a II - k tomu nejlepšímu, co skupina vydala, zcela jistě zazní také v Olomouci. Muzikanti však ve svých setlistech nikdy nezapomenou ani na staré pecky, které je vynesly na fanouškovské výsluní v prvních letech minulého desetiletí.

Tehdy jejich hity ovládaly žebříčky hitparád a kapela vyprodávala koncerty po celém světě. Billy Talent však za léta působení v první světové rockové lize neztratili nic na svém kouzlu ovládat svou našlapanou muzikou a místy provokativními texty davy fanoušků a patří k headlinerům megafestivalů jako je maďarský Sziget nebo Frequency v Rakousku.

Českou republiku si Kanaďané podmanili až v roce 2007, kdy zde vystupovali poprvé. Od té doby jsou tuzemské koncerty pevnou součástí jejich evropských koncertních šňůr.

Historie Billy Talent se datuje od konce roku 1993, kdy vznikli jako středoškolská skupina. Formace vedená charismatickým vokalistou Benem Kowalewiczem debutovala albem „Watoosh!” už v roce 1999, kdy si ve stejném složení jako dnes Billy Talent ještě říkali Pezz. V roce 2001 ale prohráli soudní spor s americkou kapelou téhož názvu, a proto si čtveřice zvolila jméno podle kytaristy z fiktivní skupiny z filmu „Hard Core Logo”. Kowalewiczův zpěv doprovází již od doby vzniku Ian D'Sa na sólovou kytaru, Jonathan Gallant na basu a Aaron Solowoniuk na bicí.

Koncert pořádá v rámci letního festivalu Olomoucké kulturní prázdniny agentura Bounty Rock Cafe Promotion ve spolupráci s Agenturou Kvas.

Vstupenky jsou k dispozici v sítích Ticketportal, Ticketstream, GoOut.cz a v Bounty Rock Cafe na třídě Kosmonautů v Olomouci za 799,- Kč.