Jdi na obsah Jdi na menu

Sopranistka Lenka Graf a Jaroslav Svěcený spojili síly v modlitbě

7. 12. 2021

lenka-graf_jaroslav-sveceny.jpgLenka Graf a Jaroslav Svěcený (foto - zdroj: BrainZone)

Modlitba „Ave Maria” je oblíbeným textem hudebníků všech epoch. Nyní se dočkala další verze v podání sopranistky Lenky Graf a houslisty Jaroslava Svěceného. Ke skladbě, kterou má většina lidí spojenou s Vánocemi, vznikl také videoklip.

„S Jarouškem se známe několik let. Poprvé jsme se potkali v Prague Business Clubu, v němž máme oba členství. Při pořádání kostelních adventních koncertů ve spojení s Nadačním fondem Energie pomáhá byl jedním z hostů, kteří byli v mém rodném Ústí nad Labem vždy vítáni. Spolupráce s Jaroslavem je skvělá, atmosféra pohodová a pokaždé se těšíme na další naše setkání. Nesměl chybět ani na křtu mého prvního alba ‚Láska věčná’,” zavzpomínala Lenka Graf na seznámení s Jaroslavem Svěceným.

Song „Ave Maria” se objevil i na poslední desce Lenky Graf „Vánoční poselství”, jež je kolekcí písní s vánoční tematikou. Její debutové album z roku 2017 s názvem „Láska věčná” bylo mixem opery a popu.

„‚Ave Maria’ je modlitba, u které pociťuji zvláštní pokoru. Má mnoho podob a hudebních ztvárnění. Silný text ve spojení s úžasnou hudbou má obrovskou sílu a naplňuje mne nepopsatelným emocionálním prožitkem,” uvedla Lenka Graf.