Jdi na obsah Jdi na menu

Noví Lidé zveřejnili videoklip k potemnělému songu Naděje a klid

4. 2. 2022

novi-lide.jpgNoví Lidé (foto: Vítek Šimek)

Téměř po roce a půl od vydání druhé řadové desky „Kruh” se znovu o slovo hlásí Noví Lidé. Předzvěst příštích událostí dostala název „Naděje a klid”. Za jejím mixem a masteringem stojí ostřílený patron Moimir Papalescu.

„Je to inspirováno sbírkou básní ‚Já už chci domů’ od J. H. Krchovského. Úzkostná, každodenní, rutinní existence. Mechanický život zdánlivě bez možnosti úniku. Jediná chvíle klidu je v tichu noci, když monstrum města usne,” přibližuje vznik aktuálního počinu autor textu Mejra Šlejhar. Skladba „Naděje a klid” je postavena na potemnělých elektronických rovinách a kytarové vybrnkávačce. Post-punk se tu střetává s dark wavem, jež jsou charakteristickými tvůrčími rysy této dvojice.

Doprovodný videoklip vznikal v Ateliéru Český Ráj, režíroval jej Michal Havlíček. „Na dva dny jsme si půjčili velmi stylový ateliér, kde jsme postavili stěnu z LED světel a zkoušeli pracovat s protisvětlem. Při celonočním natáčení jsme si skvěle zahráli, píseň ‚Naděje a klid’ měla mnoho verzí naživo,” doplňuje René Tomaides. Minimalistický snímek tak v maximální míře těží z atmosféry, kterou nastolují verše songu.

Píseň „Naděje a klid” zatím neohlašuje třetí album skupiny.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek