Jdi na obsah Jdi na menu

Ozzy Osbourne a Post Malone míří v animovaném klipu do 70. let

15. 2. 2021

ozzy-osbourne.jpgOzzy Osbourne (foto: Angelika Špicarová)

Loňské album Ozzyho Osbourna „Ordinary Man” patřilo k povedeným veteránským nahrávkám. Na tom, že se britský muzikant po letech vrátil do studia, má bezpochyby nemalou zásluhu i jeho spolupráce s Post Malonem.

Kooperaci načatou v Malonově písni „Take What You Want” si pánové zopakovali ve skladbě „It's A Raid”, která desku uzavírá. Nyní se k ní vracejí v podobě videa.

Doba covidová zabránila tomu, aby vznikl klasický klip, výsledkem je tak animovaný snímek. K duchu i tématu songu se ovšem velice hodí. Ozzy Osbourne v něm totiž vzpomíná na historku ze sedmdesátých let, kdy ještě působil v Black Sabbath. Tehdy kapela v Los Angeles natáčela album „Vol. 4” a Ozzymu se nedopatřením podařilo stisknout tlačítko domácího alarmu. Netrvalo dlouho a objekt byl v obležení policie. Na tom by nebylo nic divného, kdyby dům nebyl téměř po střechu naplněný kokainem a marihuanou. Zpěvák v pozdějším rozhovoru vzpomínal, jak zuřivě běhal po domě, křičel: „Je to šťára!” a pak se s kontrabandem zavřel do jedné z koupelen v domě.

Videoklip se o tuto situaci opírá, přidává pár halucinačních vizí a hlavně dlouhou automobilovou honičku obou protagonistů s policií ulicemi Los Angeles.

Ačkoliv Ozzy Osbourne trpí vleklými zdravotními potížemi, vypadá to, že mu to nebrání v pracovní činnosti. Podle posledních zpráv vzniká následovník „Ordinary Man”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek