Jdi na obsah Jdi na menu

Písničkář Thom Artway napsal hudební dopis svému synovi

6. 12. 2023

thom-artway.jpgThom Artway (foto - zdroj: facebook.com)

Thom Artway v poslední době začal vydávat singly s českými texty. Nyní se navíc pustil na tenký led, který se probořil už pod spoustou jeho kolegů. Napsal pro svého syna píseň s názvem „Zavolej”.

Rodičovství, hlavně tedy u prvního dítěte, kdy jsou nové emoce nejsilnější, se otisklo do tvorby mnoha hudebníků. A většinou to nedopadlo úplně dobře. Thom Artway se s tímto nelehkým úkolem naštěstí porval docela se ctí. „‚Zavolej’ jsem napsal jako ‚dopis’ do budoucnosti pro mého syna Damiána. Zpívám o tom, že se na mě bude moct obrátit v dobrých i zlých časech a že ho vždy podržím. Že mu prostě pokaždé vezmu telefon. Není to však jen o mém synovi, ale je to také vzkaz všem dětem všech milujících rodičů, že jsou tu pro ně.”

Ve své podstatě klidný song s vnitřně pulsující energií zvukově graduje, což je možná zásluhou spoluproducentky písně, Beaty Hlavenkové, která se běžně pohybuje přece jen v jiném hudebním prostředí. Dvojice se potkala na songwriting campu, kde si nečekaně sedla natolik, že spolu nakonec dělala na šestí skladbách. Ty se objeví na chystané, česky zpívané desce, jež vyjde v únoru 2024.

Doprovodný klip funguje jako vhled do písničkářova dětství, tvoří jej totiž záběry nejen jeho samotného, ale i zpěvákovy rodiny. Kvalita záznamů tomu samozřejmě odpovídá, ale v tomto případě určitě převažuje nostalgie a vlastní vzpomínky, které se při sledování videa každému určitě vybaví.

Thom Artway odehraje několik vystoupení po České republice včetně vánočního koncertu 13. prosince v pražském klubu Varšava.

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Balušek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář