Jdi na obsah Jdi na menu

Z titulní písně k novému seriálu Kukačky sálá rodinná pohoda

10. 1. 2021

lenka-filipova--_-_lenny.jpgLenka Filipová & Lenny (foto - zdroj: Universal Music)

Autoři seriálu požádali Lenku Filipovou a Lenny, zda by pro „Kukačky” nenazpívaly společný song s tématem rodičovství. A tak je na světě skladba „Samotní nejsme nic”, duet o vztahu rodiče k dítěti. Její kratší verze se v seriálu objevuje jako znělka, ale zazní i v celé stopáži.

Hudbu složil David Solař, který singl spoluprodukoval s Marcusem Tranem, text napsala Ester Brožová. Videoklip režíroval Marek Jarkovský, jenž do něj zakomponoval i archivní záběry z dětství Lenny, čímž vizuál získal rodinnou atmosféru.

„Písnička v češtině a písnička s mojí mamkou byly asi dvě nejčastěji kladené otázky, s nimiž jsem se v posledních letech setkávala. Jsem proto ráda, že posluchačům můžeme nabídnout něco nového, co splňuje obojí,” říká s úsměvem Lenny.

„Díky dějství seriálu dostává skladba v očích diváků daleko hlubší rozměr, a to u nás hrálo podstatnou roli, když jsme se pro tuto spolupráci rozhodovaly. Také proto bylo pro nás důležité ukázat kousky seriálu i v klipu,” dodává Lenka Filipová.

„Tento singl určitě není naší první ani poslední spoluprací, ale myslíme, že názorně ukazuje, že na věci musí být ten správný čas,” shodují se Lenny s Lenkou.

Příjemnou rodinnou atmosféru nabízí, i přes silné téma, také seriál samotný. První díl uvedla Česká televize tento pátek na programu ČT 1. Za projektem stojí scenárista Jan Coufal a producenti Filip Bobiňski a Petr Šizling. Režie se ujal Biser A. Arichtev.