Jdi na obsah Jdi na menu

Nick Cave nečekaně vydal vinylový singl s názvem Grief

18. 4. 2021

nick-cave.jpgNick Cave (foto: Angelika Špicarová)

Není to tak dlouho, co Nick Cave a Warren Ellis bez ohlášení vydali své první album „Carnage”. Teď vypustili do světa stejně nečekaně singl „Grief”. Sedmipalcový vinyl obsahuje dvě nové písně a vychází na Caveově labelu Cave Things.

Obsah obou skladeb se přímo vztahuje k šestému příspěvku na blogu, prostřednictvím kterého zpěvák už několik let komunikuje s fanoušky. V roce 2018 mu jakási Cynthia poslala následující dotaz: „V posledních letech jsem se musela vyrovnat se smrtí svého otce, své sestry a své první lásky a mám pocit, že s nimi stále nějak komunikuji, většinou prostřednictvím snů. Cítíte se Susie, že je váš syn Arthur s vámi a nějakým způsobem komunikujete?”.

Nick Cave tvrdí, že při psaní odpovědi pro Cynthii poprvé dokázal vyjádřit protichůdné pocity smutku a že podobné dopisy pomohly jemu i dalším lidem. A tak teď vydává singl „Grief” s písněmi „Letter to Cynthia” a „Song for Cynthia”. Natočil je během listopadu loňského roku v Soundtree Studios v Londýně. Nahrávka se dá pořídit zatím jen na webu Cave Things, a to v maximálním počtu dvou kusů na osobu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Průša