Jdi na obsah Jdi na menu

Historie Lenormand

Historie Madam Lenormand a karet Lenormand

Mademoiselle Lenormand je dodnes uznávaná a proslavená po celém světě, coby velká jasnovidka 19. století. Své slávy dosáhla především díky vykládacím kartám, které pravděpodobně sama vytvořila a které také nesou její jméno. Kdo tedy byla tato velká vizionářka?

lenormand.jpg

 

 

Marie Anne Adelaide Le Normand se narodila 27. května 1772 ve francouzském Alenconu. Zemřela 25. června 1843 v Paříži. Její otec byl zámožný obchodník s látkami. Svoji dceru poslal na výchovu do ženského kláštera. Zde jeho dcera úspěšně předpověděla odchod matky představené do jiného kláštera. O své vizi pověděla ještě předtím, než celá situace nastala, a její uskutečnění ohromilo všechny řádové sestry.

perefavs0012.jpg

Po otcově smrti se zchudlá rodina rozhodla zkusit štěstí v Paříži.
V tomto esoterickém srdci Francie se jí dostalo zasvěcení do rituálů a tajů vykládání karet. Její učitelé byli zběhlí ve veršování a předpovídání podle tradičního francouzského výkladu karet. Potkala další jasnovidnou ženu a společně se svým přítelem otevřeli salón pro pařížskou smetánku. Vykládali karty, prováděli astrologické rozbory a využívali ostatní techniky pro předpověď budoucnosti svých klientů.

V roce 1793 přišli do salónu Madame Lenormand tři muži, kteří měli později sehrát důležitou roli ve francouzské historii: Marat, St. Just a Maxmilián Robespierre. Věštkyně jim všem předpověděla tragickou smrt. Dodala, že jeden z nich bude mít pompézní pohřeb čestného občana, ale další dva budou vystaveni pohrdání a výsměchu rozhněvaného davu. Jak předpověděla, tak se také stalo!

Mademoiselle Lenormand se stala častým hostem nejrůznějších salónů a pohybovala se v bohatých kruzích pařížské společnosti. V jednom z těchto salónů se seznámila s Joséphine Beauharnais, manželkou Napoleona Bonaparte. Brzy po jejich prvním setkání se Mademoiselle Lenormand stala pravidelnou rádkyní budoucí císařovny.

le_normand.jpg

Předpověděla jí, že jednoho dne bude Joséphine se svým manželem Napoleonem muset opustit francouzský trůn. Říká se, že když to Napoleon slyšel, rozesmál se. Jenže, kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe: historie potvrdila slova Mademoiselle Lenormand. Od té doby její sláva vzrostla a je dodnes nedílnou součástí francouzské historie.

22626207_40dfaf69da.jpg

Vlivní a bohatí Pařížané toužili po příležitosti navštívit věštkyni v jejím salónu v ulici Rue de Tournon. Její úžasně přesné předpovědi o budoucnosti a osudech jejích klientů jí přinesly slávu nejen ve Francii, ale i v cizině. Její život a schopnosti pomohly v té době zvýšit prestiž umění výkladu karet, budoucím generacím po sobě navíc zanechala soubor vykládacích karet, které stále svědčí o jejích vynikajících schopnostech věštění a předpovídání budoucnosti. Její karty používají s velkým úspěchem lidé v mnoha zemích celého světa.

Druhy Karet

Mademoiselle Lenormand původně vydala dvě soupravy karet. Velký a malý lenormand. Tyto sady používala současně. 

tarot_lenormand.jpg

Velký Lenormand 54 astro-mytologických karet. U těchto karet je velice důležité mít znalost mytologie, astrologie, numerologie, geomantie, květomluvy a kabaly. Tato sada sloužila k určování hlavních osudových událostí v životě. Na základě toho rozebírala celý život člověka. Pro svůj velký rozsah znalostí různých okultních věd u této karetní sady se tyto karty skoro vůbec nepoužívají, neboť jsou tyto znalosti nutné, ale jen malá část věštců je všechny ovládá. Proto zůstaly převážně zapomenuty.

                         new-20lenormand.jpg

Malý Lenormand 36 karet. Některé obrázkové sady jsou doplněné symboly klasických piketových karet (např. sada: Piatnik, sada E. Klimešové), astrologickými znaky (např. sada Mystické Lenormand od Regula Elizabeth Fiechter) nebo s básničkami (např. sada Lenormand od Erna Droesbeke von Enge). Tato sada doplňovala výklad velkých Lenormand. Ukazují aktuální události, které člověk má řešit.

Dokážou nahlédnout do bloků z dětství, do podvědomých bloků. Nahlídnout na způsob komunikace, sebevyjádření. Na vztahy, jak osobní, tak pracovní. Pracovní situaci, zdravotní stav. Co vás chce osud naučit. V čem činíte neustále si sami nepříjemnosti. V čem se nedokážete rozhodovat. Jaký máte postoj k lásce. Finanční situaci. Charakter osobnosti. Vazby mezi lidmi. 

Dají se s nimi nahlížet na stav nemovitostí. Vhodnost koupě pozemku. Možnost stěhování, ale i cestování. Ukazují na možná nebezpečí, varují, upozorňují, směrují. 

Ukáží vám v čem jste zaslepení, v čem jste si vytvořili určitou iluzi. A mnoho dalšího.