Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor s Avril

www.a-lavigne.blog.czAvril je momentálně na turné na podporu jejího čtvrtého alba Goodbye Lullaby. Pro kanadskou část turné jí předskokana dělá kamarád a bývalý kytarista Evan Taubenfeld.
Počátkem tohoto měsíce, když turné bylo v plném proudu, mluvila Lavigne s Times & Transcript. Rodačka z Napanee říká, že je nadšená z toho, že je se svým turné zpátky ve své rodné zemi. 27-letá Lavigne žije již několik let v Los Angeles.
"Každá země je odlišná," říká. "Některé jsou více hlučné, některé bláznivější a některé tišší. Každá země je jiná, takže je super, že je turné takhle různorodé. Ale myslím, že zážitky z Kanady obecně na mě mají jiný vliv. Cítím, že jsem zpátky doma, vše je super uvolněné, užívám si to. A jsem se svojí mamkou."

Matka Lavigne, Judy, jezdí momentálně po Kanadě se svojí superstar dcerou, ale zpěvačka říká, že si její mamka nesnaží "hrát na maminku".
"Oh ne, ne, ne," říká se smíchem. "Je mi 27 let, takže ne. Ona je cool. Prostě jen jede s náma a užívá si to."
Je těžké uvěřit, že je to již deset let, co Lavigne vtrhla na hudební scénu se svým debutovým albem Let Go. Stala se hvězdným pojdem tařka přes noc s hity jako Complicated, Sk8er Boi a I'm With You.
Od té doby vydala další tři alba a nahrála další megahity jako My Happy Ending, Girlfriend a What The Hell.
Lavigne říká, že to byla "neuvěřitelná jízda" a poznamenává, že se také pustila do dalších projektů - jako například její módní značka Abbey Dawn a tři parfémy: Black Star, Forbidden Rose a Wild Rose.
Také založila charitativní nadaci The Avril Lavigne Foundation, která je zaměřena na pomoc dětem a mládeži žijícím s těžkým onemocněním či postižením.
"Všechny tyhle věci jsou spojeny s mojí hudbou, jsou toho všeho velkou součástí," říká. "Takže se cítím opravdu vděčná a vím, že mám štěstí. Moje sny se staly skutečností."
Na otázku - jakou radu by nabídla mladým ctižádostivým hudebníkům - říká jediné. "Musejí být připravení pracovat tvrdě a strávit hodně času mimo domov."
"Když máte sen, myslím, že je opravdu důležité věnovat se mu a věřit v sám sebe a pracovat velmi tvrdě."
Na jejím nejnovějším albu Goodbye Lullaby najdete Lavigne převázně ve vážném a zralejším duchu. Zatímco tam jsou i zábavné rockerské počiny jako What The Hell a Smile, převažují melancholické skladby jako nejnovější singl Wish You Were Here.
www.a-lavigne.blog.cz"Je to velmi speciální píseň," říká. "Je to o postrádání někoho, ohlížení se zpět, vzpomínání na všechny hezké společné chvilky. Mám pocit, že všichni ve svých životech občas procházejí tímto bodem, kdy někoho postrádáme."
Lavigne připouští, že její předchozí alba byla více populární, zábavná a veselá. Ale tentokrát chtěla více vyjádřit sebe samotnou.
"Tohle album jsem produkovala a polovinu písní jsem napsala úplně sama," říká. "Jednu z písní (Darlin') jsem napsala, když mi bylo 15 let, ještě předtím, než jsem měla podepsanou nahrávací smlouvu. Teď jsem jí konečně nahrála."
Lavigne říká, že možnost vidět svět, je jedna z velkých výhod její práce. Ovšem nejoblíbenější částí její kariéry jsou prý jednoznačně vystupování na jevišti.
"Je toho tady tolik, co mám díky slávě v životě - tenhle životní styl, kariéra atd. - ale nakonci dne, když se dostanu na jeviště a vidím svoje fanoušky, tak si vždycky uvědomím, že to je to, o co jde a co stojí za to."

Vlastní volný překlad -> www.a-lavigne.blog.cz
Kopírovat jedině se zdrojem nebo vůbec!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář