Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tropical Island - Německo 2011

Tropical Island leží cca 60 km před Berlínem. Já s Jirminkou jsme jej naštívili už několikrát a vždy se tam velice rádi vracíme. Tento tropický ráj se ukrývá v bývalé hale pro výrobu vzducholodí a tato impozantní kopule s výškou 100 metru a rozlohou čtyř fotbalových hřiť vskutku kousek toho tropiského ráje ukrývá.

http://www.tropical-islands.de/

 

 

Cesta

Jako vždy vyjíždíme z naší domoviny Hradce Králové a prakticky celou cestu se jede po dálnici. Jedině u Ústní nad Labem je třeba přetrpět cca 40 km státní silnice a pak už to zase jede. Celá trasa HK-Drážďany-Tropical Island je dlouhá 380km a dá se ujet za 4 hodiny. Doporučuji od ukazatele "Berlín 100km" hlídat odbočku na Tropical, protože mně i přátelům se tuto odbočku podařilo minout, přestože je dobře značená :-).

Tip:

Vždy mám příjezd naplánovaný okolo 8 hodiny ranní, protože pak už přijíždějí autobusy z Čech a Polska, a to způsobuje frontu u pokladen.Díky brzkému příjezdu navíc snadno ještě najdete volnou lavičku na pláži. Hned po příjezdu doporučuji také vyzkoušet veškeré skluzavky, dokud na nich nejsou fronty, postupem času je to totiž horší a horší.

Otevírací doba

otevřeno 24 hodin denně s výjimkou Vánoc a Silvesru

Vstupné

základní - tropický les, bazény a dětská část:

Dospělí 29,50 eur

Děti 4-14 let 24 euro

Děti 0-3 zdarma

 

Se vstupem dostnete na ruku žeton, do kterého se načítá veškerá útrata z vašeho pobytu, která bude vyúčtována při odchodu. My si zatím vždy vystačili s tímto základním vstupným, do kterého byly připočítány pouze skluzavk,y za které člově zaplatí jednorázový vstup 4,50eur. V současné době je již zdarma děcká část, která také byla zpoplatněna 4,50 eur.

Bližší info k rozšířenému vstupnému naleznete na domovské stánce Tropical Islandu zde:

http://www.tropical-islands.de/en/visitors/tickets/admission.html

 

Stravování

v celém areálu je mraky barů a restaurací s různým zaměřením, takže hlady určitě neumřete :) Výhodou je možnost konzumace vlastních potravit v celém areálu, což ušetří nemalé prostředky.

Večerní představení

když jsem zde byl v roce 2010, tak bylo ještě zahrnuto do běžného vstupného. Dle nového ceníku tomu tak bohužel už není.

Prostředí

tropický prales je opravdu přenádherný, velmi doporučuji! Pokud se rozhodnete projít po všech klikatých uličách, kterými je protkán, bude vám to trvat cca 45 minut pomalé chůze. V tropickém lese se pohybuje velké množství opeřených živočichů, kteří jsou zde volně, takže se snadno může stát, že cestou narazíte např. na páva a spoustu malých neindetifikovatelných ptáčků. V pravé části je jezero, kde jsou volně žijící vodní želvy a veliké ryby. Bohužel jsme chytili při činu ne příliš iteligentního pubertálního Němce, který trápil želvu taháním ji za nohu. Ta po našem zásahu rychle odplula do bezpečí laguny. To je bohužel daň za t,o že je tropická příroda v tomto arealu opravdu na dosat ruky.

Všude je spoustu obchůdků s jídlem a suvenýry, které jsou náderně zakomponovány do tropického stylu. V areálu si můžete také pronajmout apartmán-domeček přímo na pláži, ale tuto zkušenost jsme z důvodu finančních prostředků neabsolvovali. Tak jsme je alespoň obdivovali na procházkách po ostrově.

V dětské části je veliké množství dětských radovánek od šlapacích kol po vduchová děla s molitanovými míčky. Být o pár let mladší, tak odtud odejdu pouze a jedině s brekem :) Bohužel jsem měl trochu pocit, že atrakce jsou náporem davu již trochu opotřebované.

Tobogány nemají chybu, doporučuji především modrý, který je nejrychlejším v Evropě a klidně na něm dosáhnete rychlosti 70 km/h a to je docela fofr při jízdě na zadku :)

Tip:

vyblbnout se na skluzavkách co nejdříve, k poledni jsou pak dlouhé fronty

Co vzít sebou:

  • župan - přes to, že je teplota vzduchu kolem 31*C a teplota vody v laguně 28*C, tak je mimo vodu v mokrých plavkách poněkud zima, 
  • přezuvky - a to díky možnosti nachodit po areálu nějaký ten kilometr,
  • deky - lavičky na pláži jsou mnohem pohodnější, když si ji dáte pod sebe, případně se jednou přikryjete (když si dáte "dvacet" ;) )

 

Hodnocení výletu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tobogány

(Veronika, 28. 7. 2012 19:30)

Chtěla bych se zeptat jestli když jdu do na ty ,,tobogány,, tak jestli se mi cena přičte pokaždé když půjdu do toho areálu????