Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zakládající jednotka centrála Bouzov

Přijměte pozvání v krátké fotoreportáži na návštěvu prvního zařízení komorní domácí péče o seniory stižené Alzheimerovou chorobou v rodinném domě manželů Vydrželových z pohádkového Bouzova.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Návštěva a poděkování

(Ing. Vladimír Samek, 24. 10. 2018 9:28)

Po dohodě s manžely Vydrželovými navštívili jsme pana Koutného u příležitosti jeho 89. narozenin. S jeho paní a její sestrou. S panem Koutným je už komunikace obtížná. Kdo se s ním však lehce domluví, jsou paní Lenka a pan Zdeněk. Čekali jsme ledacos. Ale to, co jsme viděli, předčilo všechna možná očekávání. Takový DOMOV dovedou vytvořit jen lidé, kteří jsou nejen profesionály, ale mají i srdce na pravém místě. Nevěřícně pokyvujeme hlavou. Vytvořit něco tak lidského a útulného, je v dnešní uspěchané době až zázrak. Přejeme vám, ať se vám daří a jste schopni dlouho ve svém záslužném poslání pokračovat.

Re: Návštěva a poděkování

(Lenka a Zdeněk Vydrželovi, 24. 10. 2018 9:30)

Vážený pane inženýre, s pokorou děkujeme za Vaše vlídná slova, kterých si nesmírně vážíme a jež nám dodávají další energii do naší netradiční smysluplné činnosti...

Poděkování

(Mgr. Zuzana Kreuzziegerová, 12. 10. 2016 23:11)

Ráda bych touto cestou vyjádřila poděkování panu Bc. Michalu Vydrželovi, který se stará o moji maminku Mgr. Boženu Halvovou už více než dva roky. Nedávno oslavila 80. narozeniny a prostředí, ve kterém žije v centru Volavka 2012 v Litovli, jí jen svědčí.

Alzheimerova choroba je nemoc obzvlášť nepříjemná pro příbuzné pacienta a já jako její dcera velmi oceňuji Michalův přístup k mamince, jeho neskonalou toleranci, trpělivost a veselou náladu, kterou kolem sebe šíří.

Jsem vděčná osudu, že se mi podařilo najít takové místo, kde jsem si jistá, že je o maminku dobře postaráno a ona nijak nestrádá. Žije v krásném prostředí, v čistotě, na dosah má zahradu a pejska, má výbornou domácí stravu a to nejdůležitější – pochopení, lidskou důstojnost a skvělou péči.

Tisíceré díky Michale !

Mgr. Zuzana Kreuzziegerová

Re: Poděkování

(Mgr. Lenka Vydrželová, DiS., 12. 10. 2016 23:24)

Jménem Bc. Michala Vydržela i celého týmu Volavky 2012 velmi děkujeme za slova díků a projev uznání, což nám dodává energii pro naši další smysluplnou činnost, kterou věnujeme našim potřebným....

Lenka Vydrželová

velká pochvala

(zdena , 9. 10. 2014 17:30)

Dobrý den,dnes jsem navštívila Vaši pobočku v Litovli Na Rybníčku,kde je moje kolegyně a dobrá kamarádka.Byly jsme tři a všechny nás poznala,za tak krátkou dobu,co je v péči vašeho syna,před nímž smekám,takový pokrok!Děkuji za to,co pro takto nemocné lidi děláte a moc si vás vážím!
Václavská

Re: velká pochvala

(Lenka Vydrželová, 24. 10. 2014 21:23)

Paní Václavská, mockrát všichni děkujeme za Vaši pochvalu a uznání za naši společně odvedenou práci. Vaše slova nám dodávají energii a motivují nás k další smysluplné práci....

Pracovní návštěva

(Laboňová Blanka, 29. 5. 2013 9:26)

Dne 27.5.2013 se celý náš kolektiv pracovníků v přímé péči vydal do města Bouzova na pracovní návštěvu tamního občanského sdružení VOLAVKA 2012. O tomto občanském sdružení, poskytujícím komorní domácí péči osobám stiženým demencí a Alzheimerovou chorobou, jsme se dověděli na Senior symposiu, pořádaném v Kojetíně v roce 2012, kdy předsedkyně tohoto sdružení Mgr. Lenka Vydrželová, DiS. představila celý projekt a činnost sdružení.
Na pracovní návštěvu do občanského sdružení VOLAVKA 2012 jsme vyjížděli s velkým očekáváním a nadšením. Osobní návštěva v komorní domácí péči na Bouzově, ale zcela předčila naše očekávání. V rodinném domě s krásnou zahradou a výhledem na hrad Bouzov nás přivítali tři členové tohoto sdružení, kteří nás provedli po domě, ve kterém pečují o seniory s Alzheimerovou chorobou a demencí. Již na první pohled je patrné, že v domácím prostředí, které je zde pro seniory vytvořeno, jsou senioři naprosto spokojení a šťastní, neboť žijí v krásném a důstojném prostředí. Je jim poskytována neustálá odborná péče, společnost, aktivizace a vyplněn volný čas různými činnostmi, které dříve rádi dělali a ještě stále zvládají. To vše díky lidem, kterým nejsou staří a nemocní lhostejní, lidem, kteří dávají všechen svůj čas a energii na pomoc potřebným, lidem, kteří mají srdce na dlani. Senioři by jinak byli závislí na pobytu v ústavu, ve kterém by se jim jen stěží dostávalo tolik péče, lásky a pochopení. Jsme velmi rádi, že jsme dostali možnost podívat se, jak se tato náročná péče o osoby s Alzheimerovou chorobou a demencí dělá s obrovským nadšením, láskou, obětavostí a uspokojením. Proto si všichni přejeme, aby komorní domácí péče byla co nejvíce podporována a vznikala další taková střediska po celé republice.
Celá pracovní návštěva proběhla ve velmi přátelském duchu, vyměnili jsme si vlastní zkušenosti a zabrousili jsme i do odborného vzdělávání.
Děkujeme za smysluplně strávené odpoledne a nový pohled na šťastné stáří.

Za pracovníky CSS Kojetín Mgr. Bc. Blanka Laboňová a Lenka Pazderová, DiS

Re: Pracovní návštěva

(Lenka Vydrželová, 3. 6. 2013 11:18)

Velmi děkujeme za přívětivá slova, která jsou pro nás další motivací pro naši naplňující práci.