Jdi na obsah Jdi na menu
 

Lednová projížďka do Všerub

Podle kalendáře zimní období, podle počasí období předjaří, tak vypadá letošní zima. Ne že bychom se my, co si topíme sami a zimní sporty příliš nepěstujeme, stěžovali. Spíš naopak. Že budu ale jezdit na kole a onoho 7. ledna už dokonce po třetí za posledních 14 dní, to jsem nečekal.

Prvně jsem si zajel 30. ledna tzv. Dlažovský okruh, to je trasa Libkov - Miletice - Dlažov - Soustov - Spůle - Janovice (Veselí) - Dubová Lhota - Úborsko - Pocinovice. Po měsíční pauze to celkem šlo, jen se mi cestou spustila krev z nosu a neměl jsem nic, čím bych ji zastavil. A zaklonit hlavu, když se na kole jezdí většinou v předklonu, dost dobře nejde, že...

O dva dny později, tedy 1. ledna, jsem byl na slavnostním otevření rozhledny na sv. Markétě, obrázky a povídání jsou zde. Vzdhledem k tomu, že to byla cesta spíš pracovní (článek pro DD a fotky na loučimský web), jel jsem tam autem. Na kolo jsem sedl za další dva dny, 3. ledna a byl jsem se podívat na Nýrské přehradě. Zkoušel jsem fotit novým mobilem, s výsledkem jsem hrubě nespokojený a opakování nebude.

Na cestu 7. ledna jsem si vypůjčil malý Olympus x43, se kterým jsou snímky pořízeny. Přibarvené jsou v Zoner 16 PRO metodou Tone maping.

Trasa: Loučim - Hlubová - Brnířov - Nová Ves (kopec) - Hyršov - Pláně - Všeruby - Hájek - Brůdek, Prapořiště - Kdyně - Loučim. Sluníčko, při odjezdu 10 ­° Celsia, při příjezdu plus 5. Celkem pohodová jízda kromě úseku ze Všerub do Kdyně, kdy je nutno počítat s kamiony, které na této silnici nemají co dělat!

Jak to vypadá, lednové ježdění ještě neskončilo, protože pořád má být teplo až do 10 ° Celsia...

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář