Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výprava březen - PRAHA

... aneb jak se žilo za císaře pána?

Nu, začalo to jako vždycky. Sešli jsme se, jeli vlakem do Prahy, v Praze se porozhlédli, snědli svačinu a jeli domů :-).

 

Ale aby to nebyla taková nuda, zašli jsme se podívat do Národního muzea, kde je zrovna teď výstava s názvem "Jak se žilo za císaře pána". Představte si, to byla taková legrace :-). No, v prvním patře nic moc, byli tam nějaké obrazy, oblečení, které se dříve nosilo, ukázky místností a taky potrubní pošta, tak jsme si posílali "psaníčka", to byla fakt legrace. Pak tam měli taky třeba sluchátka, ale ty byli spíše pro slona :-).

V prvním patře byl dětský svět, tam jsme viděli jake oblečení nosili dříve děti, s čím si hrály, jak vypadala jejich škola, klečeli jsme na hrášku, na polínkách, zhoupli se na houpacím koni, vyzkoušeli si jejich oblečení, zahráli si kuličky a další.. No prostě bájo .

 

Pak jsme vyjeli kousek metrem, aby jsme nemuseli chodit do kopce pěšky :-) a výtahem vyjeli na Žižkovský vysílač. No krááásný výhled, ale nejvíce nás potěšila křesílka, které tam měli pověšené :-).

 

Pak už nás čekala jen cesta domů. A aby to nebylo pořád stejné, jeli jsme dvoupatráčkem, elefantem :-).

 

No, a teď už se jen těšíme na další výpravu, která bude od 19.4. do 21.4.

 

 

 

Fotky naleznete zde: http://oddilgingo.rajce.idnes.cz/breznova_vyprava_do_Prahy/

 

 

 

 

 

 

 

praha.jpg

Výprava březen - PRAHA

23.3.2013

 

 

 

Sraz: v 8:40h na vlakovém nádraží v Příbrami

Návrat: v 17:00h tamtéž

 

S sebou: svačinu a pití na celý den, teplé oblečení, dobré boty, skautský šátek, pláštěnku, KPZ a 300 Kč.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Péťa - už je to tady!!

Žižkovský vysílač samozřejmě není to jediné co navštívíme, ale nemůžeme prozradit všechno :-) Proto se nechte překvapit a zítra přijďte v 8:40 na "vlakáč" v Příbrami. Nabízíme zážitky všední i nevšední, skvělou zábavu a mnoho dalšího!

Tak zítra :-)

Péťa - pozvánka

Co takhle navštívit observatoř? Že nevíte co to je? No, já taky ne, tak je nejvyšší čas jít se tam podívat :-). Již tuto sobotu....

http://www.towerpark.cz/o-tower-park-praha