Jste celí nešťastní, že vaše děti nechtějí dělat nic jiného, než jen sedět před počítačem? Přestaňte vzlykat a nebraňte jim v tom! Otevřete jim dětské internetové stránky Pigy.cz, kde najdou pohádkové rádio, písničky, hry, videa a spoustu další bezpečné zábavy!

 

Na internetový portál www.pigy.cz měsíčně zavítá přes 70 tisíc dětí a jejich rodičů. Proč? Malí caparti tam totiž najdou spoustu zábavy, při které se dokonce i něco naučí. „Stránky jsou určeny především pro děti od 4 do 7 let,“ představuje portál Zdenka Chocholoušová, autorka celého projektu. „Všechen obsah je zcela nezávadný a navíc je interaktivní,“ dodává. Děti si pomocí snadných intuitivních her mohou například procvičit hodiny, trénovat paměť, učit se angličtinu nebo rozvíjet myšlení formou různých kvízů. A aby pořád jen neseděly, připravena je i série krátkých videí s cvičením s Hankou Kynychovou!

Stránky Pigy.cz si zamiluje celá rodina; Pigy.czFoto: Pigy.czStránky Pigy.cz si zamiluje celá rodina

Co je však na stránkách Pigi.cz, které mají mimochodem jako maskota roztomilé růžové prasátko, vůbec nejlepší? Tři internetová rádia! První, Disco Trysko, je naprosto ideálním společníkem pro odpolední dětskou party. Milovníkům písniček zase určitě udělají radost hity ze slavných pohádek. A do třetice nechybí ani rádio, na kterém běží 24 hodin denně čtené pohádky. Ideální společník do školy, odpolední odpočinek nebo usínání!

O Pigy.cz
Pigy.cz je první české internetové rádio pro děti. Patří do portfolia značek společnosti Lagerdère Active ČR, které mimo jiné zastřešuje například rádia Frekvence 1, Evropa 2, Rádio Bonton či Koule.cz.

 

Nohavica a Viewegh živě

V týdnu od 1. června 2011 proběhne v České republice první mezinárodní týden čtení dětem, který organizuje iniciativa Celé Česko čte dětem. Na den zahájení, tedy na 1. června, připravilo i prasátko Pigy ve spolupráci s iniciativou Celé Česko čte dětem náramnou podívanou. V Českém Těšíně bude probíhat slavnostní inaugurace, na které vystoupí například Jaromír Nohavica, Ewa Farna, Michal Viewegh s manželkou nebo Bolek Polívka. A teď to nejdůležitější – Pigy.cz tam bude s kamerou a všechny písničky a předčítání bude přenášet na videu živě!

Pohádky předčítal i Václav Havel; Pigy.czFoto: Pigy.czPohádky předčítal i Václav Havel

Celé Česko čte dětem je celoroční projekt, který se snaží přesvědčit rodiče, aby své děti vedli ke čtení už odmalička. „Děti si od narození nemohou samy uvědomovat, jak moc je pro ně kniha důležitá,“ vysvětluje cíl projektu Gabriela Sedláčková, regionální koordinátorka, „to jim přeci musí vysvětlit rodiče. Proto by jim také měli předčítat.“ Akci podporují i slavné osobnosti jako Václav Havel nebo Aneta Langerová.