Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hofman M.: Dějiny Hlinného 2

31. 5. 2020

dejiny-hlinneho-2.jpgDlouho očekávané pokračování Dějin Hlinného od hlineckého rodáka Michala Hofmana spatřilo světlo světa. Zabývá se obdobím 1. republiky, tedy lety 1918-1938. Popisuje události v obci, její financování, náboženské poměry, obecní školu, živelné pohromy, řemesla a živnosti, nešťastné události, památné stromy, technický pokrok, hospodářskou krizi a spolky. Text je doplněn mnoha fotografiemi a dokumenty z té doby. 

Publikace byla vydána za podpory Obce Dobré a Spolku LIBRI, z. s. Hlinné. Můžete ji zakoupit u vydavatele v Hlinném a v prodejně Potraviny Bartoš v Dobrém. Pokud ji objednáte poštou, účtujeme poštovné dle sazebníku České pošty a balné.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dějiny Hlinného 1918 - 1938

(Kopecký Milan, 27. 6. 2020 16:44)

Jsem potomek rodu Kopeckých z Hlinného. Velice mne zajímá historie rodného kraje a jeho obyvatel. Byl jsem spoluzakladatelem každoročního setkávání rodáků v Kounově a dokud mi to zdraví dovolovalo, byl jsem i každoročním účastníkem těchto setkání. Před nedávnem jsem se dozvěděl, že vaše nakladatelství vydalo pokračování Dějin Hlinného od Michala Hofmana. Vlastním velice zdařilou první část Dějin Hlinného - do r. 1848, kde se rovněž autor zabývá m.j. i mými předky. Zejména jedním z organizátorů selské rebelie proti vrchnosti na Opočensku, Jiřího Dlouhého, řečeného Tonk, později známého pod příjmením Langr. Jeho otec Krištof je jedním z mých nejstarších doložených předků
Nyní k mé prosbě. Protože ani letos s největší pravděpodobností do Kounova nedorazí, rád bycch využil možnosti si pokrčování dějin Hlinného objednal na dobírku :

Objednávám na dobírku knihu :
Michal Hofman
Dějiny Hlinného - Období 1. republiky

Knihu zašlete na adresu:

Milan Kopecký
Východní 402
407 47 Varnsdorf