Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co je to mateřské centrum?
Centrum pro rodinu Doubravka bylo založeno v únoru roku 2012 pod záštitou města Ždírce n. D. a je zařazené do velké rodiny sítě mateřských center. Do Centra můžete přijít kdykoliv, když je otevřeno a podle svého uvážení se zapojit či nezapojit do probíhajícího dění. 

Veškerý program a aktivity Centra jsou závislé na práci dobrovolníků. Je to neplacená práce, která ale přináší zkušenosti k nezaplacení. Je to zábava ve společnosti lidí, kteří nemyslí pouze na sebe.

Co se u nás děje?
Celý měsíc probíhá ve vybrané dny dopolední program společně s otevřenou hernou. Náplní pravidelných programů jsou tvořivé dílničky vedené lektorkou, pohybové lekce plné říkanek, písniček a básniček. Pokud se programu nechcete účastnit, můžete si jen pohrát.
Dále pořádáme různé besedy, přednášky na témata, které rodiče zajímají. Pořádáme tvořivé dílny, pletení z pedigu pro maminky. Pro zapojení celé rodiny pak akce sportovní, společenské, tématické k ročním obdobím.
Dvakrát ročně pořádáme Bazárky s dětským oblečením, trhy s výrobky šikovných maminek.
O našich aktivitách všech směrů se můžete přesvědčit i v naší fotogalerii.

Jak staré děti mohou do Centra?
Dopoledne nás navštěvují především děti, které ještě nechodí do školky. Ale naše brány jsou otevřeny dětem všech věkových kategorií! Snažíme se pořádat akce pro děti školkového i školního věku.

Jak to vypadá v Centru?
Centrum sídlí od začátku v budově v ulici Žďárská  32 (nad Hasičskou zbrojnicí)
Pokud k nám přijedete s kočárkem nemusíte ho nechávat před budovou venku. Kočárek je možné uklidit dovnitř, do šatny či na chodbu. Rádi Vám pomůžeme vynést ho do schodů. Případně si ho můžete umístit i do venkovního přístřešku v zadní části budovy.

V prostorách Centra se přezouváme, proto k odložení oblečení a k přezutí využijte naši šatnu. První místnost Centra slouží především pro tvořivé dílničky, svačení u malých stolečků a další zábavě. Druhá místnost je plně vybavená herna (velké míče, klouzačka, dětská kuchyňka, kutilský stůl, kočárky, knížky, hudební nástroje, molitanový hrad a mnoho dalších hraček). 

V Centru se můžete také občerstvit lahodnou kávou z kávovaru, uvařit si čaj, ohřát si jídlo v mikrovlnce. Samozřejmostí je i přebalovací pult. Na toaletách najdete pro malé děti stupátka, nočník i nástavce na wc.


Za co se platí?
Vstupné do Centra je pro všechny DOBROVOLNÉ!

Jak to u nás chodí?
Každý den má službu jedna či více aktivních maminek – dobrovolnic. Ty mají na starosti, aby vše probíhalo hladce a ostatní maminky se v našem Centru cítily dobře. Rády vám podají občerstvení, vysvětlí vám chod Centra. Aktivní maminky jsou také lektorkami jednotlivých kroužků. Po příchodu do našeho Centra pouze zapíšete jméno vaše a vašeho děťátka do knihy návštěv. Pokud přicházíte poprvé, sloužící maminka se vás ujme, provede vás a vysvětlí, vše co je třeba.

Další informace vám rádi podáme na našem mobilním telefonním čísle či emailové adrese (viz "kontakt").

p9021239.jpg

 

 


šatna

p9021231.jpgp9021232.jpg

 

 


první herna

p9021233.jpgp9021234.jpg

 

 


druhá herna