Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tichá vzpomínka 2017

babetka-vzpominka.jpg

BABETKA

22.11.2017 nám umřela Babetka. .... ...Nechce se mi vůbec nic psát  ) milovala jsem jí ..... byla to tak krásná a milá holčička kočičí, nikdo z nás nevěřil, že zrovna této okaté princezně by mohlo něco ublížit, byla plná zdraví a elánu, zkrásněla, nabrala kila a pak nám začala znova hubnout - selhání ledvin...Doufali jsme do poslední chvíle, i když paní veterinářka moc nadějí nedávala, my jsme si pořád mysleli, že Babetka to ustojí - měla chuť do života, papala...jenže organismus nepřijímal .....odešla tiše a v depozitu zbylo prázdné místo na její židličce u stolu, na které vítala tetu i návštěvy .....maličká krásná kotinko, moc se mi stýská, pozdrav, pusu a pohlazení do nebe.broken heart

frantiska-a-kotici-10-17--4--zemreli-vzpom-8.11.17.jpg

Koťátka Františky

4 koťátka zemřela 8.11.2017

Koťátka zemřela během 48 hod. všechna a náhle. Františka koťata kojila pravidelně a starala se o ně vzorně, ale poslední hodiny před jejich odchodem se jich stranila – nechala je samotné v pelíšku (tato situace není  výjimkou, nejen kočky, ale i jiná zvířata často cítí blízkou smrt – toto chování kočky matky není necitlivé, naopak svým odchodem mimo pelíšek utrpení malých zkrátí …)

Kotíci neměli ani průjem, ani zhnisaná očička apod. Nyní tedy uděláme Františce bio testy a podle toho teprve můžeme určit příčinu tak náhlého úmrtí koťat.

Andělíčci maličcí sadbroken heart

ronicek-zemrel---vzpominka.jpg

RONÍČEK 

Roníček zemřel 19.10.2017 v odpoledních hodinách.

Ráno pejsek převezen na veterinární kliniku, ležel u boudy, byl apatický. Dostal několik infuzí, stav se vůbec nelepšil, byl přivolán další lékař a byla provedena operace. Byl zjištěn nádor ve střevu,  metastáze do slinivky.  Roníček byl uspán. Odešel za duhový most v nedožitých 14-ti letech. (Narozeniny by měl za týden).

Roníčkovo příběh: Hodně smutný příběh pejska jedináčka, který byl svým páníčkem opravdu milován, ale pán náhle zemřel. Ron byl umístněn v útulku, ale jeho dušička toto naprosto nezvládla. Pes zcela přestal přijímat potravu, „rval“ kotec a bojoval zoufale tak, až docházelo k sebepoškozování. Nepomáhalo prostě NIC! Manželé Babkovi byli požádáni o pomoc s tím, zda by nezkusili hafíka alespoň na čas přijmout do domácího prostředí, aby dostal šanci přežít. A tak se dostal Roník do Týna (v depozitu od roku 2010), kde začal pomalinku žrát, ale trvalo rok, než se začal trochu vzpamatovávat a zajímat se o okolí.

Stal se z něho vynikající hlídač, pejsek citově závislý na panu Babkovi, zcela poslušný a pohodový. Roníček byl moc hodný pes s velkým srdcem…

Roníčku díky, že jsi tu s námi byl, teď už jsi zase spolu s Tvým prvním, milujícím páníčkem. 

pata-8-17-vzpominka.jpg

PÁŤA

Dne 31. Srpna 2017 odešla za duhový most malá kočička Páťa. Zemřela následkem velmi vážného úrazu. Zdravotní stav se náhle zhoršil a po dvou dnech na kapačkách mírně (pouze na několik hod. zlepšil). Poté opět velmi vážná situace a po konzultaci s vet. bylo ukončeno trápení kočičky uspáním. Nejsou slova….broken heart

pupicek-vzpominka-25.7.2017.jpg

PUPÍK 

25.7.2017 zemřel kocourek Pupík. Přestal nám úplně jíst i pít, žádný průjem, žádné nafouklé bříško, žádná rýma…..zavodňovali jsme (velká horka). Pupík ale dva dny na to zemřel. Dle vet. šlo o selhání organismu, může být způsobeno i vedrem. Pupík byl slabší, hodně maličký…Tzv. kočičí mor vet. vyloučen.broken heart

Pupíčku, jsi už za duhovým mostem, tam nikdy nic nebolí a jsi tam se svojí maminkou….heart

prochysek-bobanek-vzpominka-7-17.jpg

BOBÁNEK Prochýsek 

24.července 2017 zemřel maličký Bobánek. Doufali jsme, že alespoň jedno z koťátek kočičky Elen dostane od osudu šanci žít, ale není tomu tak. Kocourek nepřibíral přes veškerou snahu depozitní tety i paní veterinářky. Zemřel ve spánku, v pelíšku. Je nám to líto kotínku….

pusinka-vzpominka-7-2017.jpg

PUSINKA

19. července 2017 odešla do kočičího nebe maličká holčička Pusinka. Podlehla nemoci – vrozené vadě. Nemoc byla neurologického charakteru a způsobovala nervové ochabování všech svalů tělíčka (nejprve slabý třes, ale později přestávaly úplně fungovat nožičky atd., kočičku jsme odmítli takto trápit a byla na veterině „uspána“, časem by byla nemoc ještě zákeřnější, dýchání a veškeré svalstvo…).

Pusinko krásná, už nic nebolí, posíláme pohlazeníčko….

 

 

vidunka-vzpominka-2017.jpg

VIDUŠKA

19.5.2017 zemřela kočička Vidunka. Nádherná, hodná kočička zemřela náhle, akutní selhání ledvin. Paní veterinářka konstatovala, že je nutné uspání kočičky, neboť bychom prodlužovali utrpení a bolest. sadbroken heart

Děkujeme panu Janáčovi, který Vidušku virtuálně adoptoval.

Holčičko -  už Tě nic nebolí, ani zoubky, ani bříško ….za duhovým mostem nic nebolí Vidunko.heart

bobonka-zemrela-3-5-17-vzpominka.jpg

BOBINKA

3.5.2017 dotlouklo srdíčko kočičce Bobince. Nalezena byla ve svém oblíbeném pelíšku, zemřela ve spánku. Poslední dny byla Bobinka u tety v bytě, aby měla klid a teplo, protože 30.3. 2017 porodila koťátko Bobíka, které následně zemřelo, potom prodělala těžkou operaci (velké množství cyst na vaječnících a zánět), a po operaci komplikace - měla menší mrtvičku. Kočička už vytrpěla mnoho, nelze vyloučit ani genetickou vadu, laboratorní testy krve neukázali ale žádné anomálie.

Bobinko, teď už Tě nic netrápí. Jste spolu, Ty a koťátka za duhovým mostem, u slunce, u štěstí ……broken heart

bobik-zemrel-11-4-2017.jpg

BOBÍK a PUCÍK

11. dubna 2017 zemřelo kočičí miminko Bobík. Smutný příběh, který byl v počátku plný nadějí…..

30.března 2017 se narodil kočičce Bobince jako jedináček (kočička přijata ve vysokém stupni březosti 3 dny před porodem). Vše bylo v pořádku – kočička i koťátko, žádné poporodní komplikace. 11.4.2017 však Bobinka dostala horečky, následná ztráta mléka a úhyn koťátka byl nevyhnutelný. (Rozsáhlé cysty na vaječnících, okamžitá, velmi náročná operace).  K tomuto smutnému příběhu se váže i další.

Ve městě Tábor byla nalezena dne 4. dubna krabice u kontejnerů a v ní 6 koťat, pouhý ca týden až 10 dní stará. (Řešil MÚ tábor a PČR). V krabici ležela bez matky celou noc, prochladla a již při nálezu byla většina koťátek uhynulá. Ani okamžitý převoz na veterinu nemohl nebohá mláďata zachránit, přežil jen jeden kocourek, pro kterého se akutně hledala kojící kočička. (náhradní péče lidská v takto raném věku koťat je většinou marná – mateřské mléko nelze nahradit!).

V poledne se našla jedna kočička v Sezimovo Ústí, ta však kotíka nepřijala, žádosti letěly po internetu dál…odpoledne bylo koťátko vezeno rychle do Týna nad Vltavou  ke kočičce  Bobince. Ta ho přijala okamžitě, ale už bylo pozdě. Prodleva v kojení byla příliš dlouhá a 6.4. brzy ráno odešel za duhový most i tento maličký tvoreček. 

Co k tomu říci? Vyhozená mláďata – bez komentáře. Vyhozená, venku přežívající kočička s následky -  zdravotní stav. OPĚT JSME U ZODPOVĚDNOSTI LIDÍ! Zvířata se trápí, jsou nemocná a umírají zbytečně!

Kotíci maličcí, snad je Vám tam teď už dobře broken heart

f.jpg

FUFINKA

29.3.2017 odešla za duhový most kočička Fufinka. Měla růstovou vadu a od paní veterinářky jsme věděli, že je vyšší riziko s přibývajícím věkem, ale stále byla naděje, že by se to po pubertě mohlo ustálit….ale neustálilo. Zdravotní stav se zhoršil náhle, během týdne (hormonální změny). Celý organismus kočičky prakticky zkolaboval, proto jí byla aplikována na veterině „uspávací“ injekce, aby kočička netrpěla na konci své cesty velkými bolestmi.

Fufinko maličká loučíme se s Tebou, i Tvá teta, která Tě virtuálně adoptovala, teď už nic nebolí….broken heart

 

 

zanetka-zemrela-8-3-17.jpg

ŽANETKA

8.3.2017 zemřela kočička Žanetka. Po delší léčbě (selhání ledvin) byla kočička uspána a zbavena utrpení. Žanetko doufali jsme, věřili jsme….je nám to líto. Budeme vzpomínat. Teď nic nebolí a snad jsi tam šťastná, zasloužíš si to, tady jsi byla moc hodná kočičí holčička. Teď už můžeš běhat a hřát se na sluníčku na louce kočičích snů, pod ochranou andělů. Ahoj Žanetko.broken heart

kvetinka-zemrela-2.brezna-2017.jpg

KVĚTINKA

Květinka zemřela 2. března 2017. Do depozita se dostala příliš pozdě, podlehla nemoci. (Květinka byla nalezena za skleníkem v květinářství ve velmi zuboženém stavu - silný zánět celé tlamičky, velmi nastydlá a enormně podvyživená, pravděpodobně už se nemohla ani najíst přes bolest zoubků, co si musela chudinka zkusit a kde se v zahradnictví vzala už se nedozvíme, je nám to moc líto, byla poměrně mladá ca 5 až 7 let a překrásná sadbroken heart)

 

Dozněla tichá hudba Tvého zraněného srdce.

Ty bílá krásko, tys anděl již zde na Zemi.

Ač život Tvůj zde musel chutnat trpce,

Teď klid a mír, bez bolesti, mezi svými - anděl mezi anděly. 

ralf-hedvabnicek-zemrel-2017.jpg

RALF (u nás Hedvábníček)

11.2. 2017 k nám dorazila velice smutná zpráva. Ralfíček před 6-ti dny dostal horečky, (možné podezření i na FIB, testy nebyli)  na veterině se mu snažili pomoci, kapačky atd. Po mírném, krátkém zlepšení se situace opět zhoršila. Ralfíček byl již velmi vyčerpán, jeho bolest byla ukončena (byl na veterině uspán L). Je nám to moc líto, takový malý klučíček,  všichni měli velikou radost, když i jako handicapovaný našel skvělý domov…..ale člověk i kdyby 100x chtěl a 1000x prosil, nemá tu moc…..

Ralfíčku na cestu za duhový most, kde už nic nebolí jeden vzkaz od Tvé paničky:

 „I když jsi byl s námi jen chvilku, zůstaneš v našich srdcích napořád jako ten nejkrásnější a nejúžasnější kočičí kluk, velký mazel a i s jedním očičkem hravý čertík. Budeš nám všem i Lilince chybět.“ 

maxicek-zemrel-24.1.2017.jpg

MAXÍČEK

Dne 24. ledna 2017 nás nečekaně opustil krásný, úžasný a hodný kocourek Maxík. Při příchodu do depozita v létě 2016 jsme bojovali o jeho život, byl v kritickém zdravotním stavu, extrémně podvyživený, měl průjem atd…..Všichni jsme měli radost, když se kocourek ze všeho zlého dostal, bojoval jako lev o svůj život a vyhrál. Začal kosmickou rychlostí přibírat na váze a stal se z něho skutečně překrásný, „osvalíkovaný“ kočičí kluk, se skvělou, mazlíkovou povahou. Rád si hrál s ostatními, u mističky mezi prvními…..Nikoho by nenapadlo, že mu zbývá tak málo dní.sad Maxíček jeden den nevstal z pelíšku, měl teploty. Na návštěvě vet. se paní doktorce celý zdravotní stav kocourka nezdál – žádná rýma, žádný průjem, nic. Bylo provedeno sono, které odhalilo velký, neoperovatelný nádor na játrech. Pro všechny to byl šok sad. Druhý den Maxíček stále polehával v pelíšku a začalo mu již mírně žloutnout bělmo. Ukončili jsme jeho trápení, nezasloužil si umírat v bolestech. Byl na veterině „uspán“.broken heart

Maxíčku, Ty jsi tak hodný kocourek, Ty budeš mít kamarády vždy a všude, tak i tam za duhovým mostem jistě už spoustu hodných přátel máš a nejsi sám……ahoj kocourku.

 

 
 

 

Portrét


Kontakt

Kočka v srdci zs

DORUČOVACÍ (box) ADRESA

Kočka v srdci z.s.
Zahradní 361
373 61 Hrdějovice

kockavsrdci@seznam.cz