Jdi na obsah Jdi na menu
 


NOVÉ DOMOVY 2019

amlka.jpg

AMÁLKA

Ev. číslo 59/19

Narozena cca 2016,

v depozitu od 25.11.2019.

Amálka odjela do nového domova v Horním Bukovsku 8. ledna 2020, kde bude bydlet v domku jako kočičí jedináček.

22. prosince 2019 odjela Amálka do nového domova do obce Všemyslice za starším kočičím kamarádemsmiley.

Kočičku jsme přijali od MěP v Týně. Přidala se k náhodně procházejícím mladým slečnám a nehodlala je opustit. Slečny ji dovedly na služebnu policie a odtud putovala k nám do depozita. Jelikož se původní majitel nepřihlásil, můžeme hledat pro Amálku vhodný domov. Je to velmi kontaktní a mazlivá kočička, čistotná, s ostatními kočkami vychází dobře.

 

 
matej.jpg
MATĚJ
 
Ev. číslo 65/19, narozen cca 3/2019
Přijatý 27.12.2019
 
Černého kocourka jsme přijali od Městské policie v Týně. Matěj je velmi přítulný a mazlivý kocourek, dobře živený, bez parazitů. S ostatními kočkami vychází dobře, nevadí mu ani menší pejskové. 
 
7.1.2020 se přihlásil městské policii původní majitel. a kocourka Matěje - pravým jménem Mikeše - si u nás vyzvedl.

jecilka.jpg

JEČILKA

Ev. číslo: 41/19

Ječilka odjela k paní do Bechyně, kde bude mít i možnost vyběhnout na zahrádku.Bude jedináček a nahradí paní její zasnulou kočičku. Jméno vybrali její vnuci při cestě k nám, takže se bude jmenovat Julčasmiley

A jakou cestu Ječilka/Julča ušla než odjela domů?

Koťata nalezena 4. září 2019 v papírové krabici v kontajneru v obci Chrášťany. Jeden prcek musel být bohužel uspán (zhnisaná nožka a infekce...).Ostatní tři jsou v péči naší Verči, které se povedlo nahradit jim maminku a statečně vypiplalawink

Je sice menší než bráškové, ale je to sebevědomá okatá kočičí holčička, která všechno prošmejdí, všude vleze a s klukama ve všech lumpárnách drží krok. U mističky je hned za Béďou a nenechá se jen tak odradit i když Béďa u jídla vrčí a snaží se okupovat mističku jen pro sebe. Ráda se mazlíkuje a hlasitě přede. Používání záchodku je od malinka samozřejmostí.

 

meda.jpg

MÉĎA

Ev.číslo: 43/19

Z Médi se stal Pražák, 29. prosince 2019 odjel totiž do nového domova právě do Prahy a chvíli po příjezdu si hned podmanil svůj nový a vlastní pelechsmiley

Koťata nalezena 4. září 2019 v papírové krabici v kontajneru v obci Chrášťany. Jeden prcek musel být bohužel uspán (zhnisaná nožka a infekce...).Ostatní tři jsou v péči naší Verči, které se povedlo nahradit jim maminku a statečně je vypiplalawink

Méďa, za ten čas, co je u nás stačil vylysat a zase zarůst, tak má zatím krátkou srst a vypadá spíše šedivý než černý. To mu ale vůbec nepřekáží v divokých hrách a půtkách se sourozenci. Je hodně zvědavý a jako první se seznamuje s místními dospělými kočkami, přestože z jejich strany moc nadšení není. Má zdravý apetit, i když to na něm není moc vidět, vypadá jako nohatá žížala, pokud se nenají. To pak vypadá jako žížala, která spolkla kuličku. Pokud nevymýšlí nějakou lumpárnu, rád se mazlí. Používání záchodku je od malinka samozřejmostí.

 

eli.jpg

ELIŠKA

Ev. číslo: 31/19

Narozena asi začátkem července 2019přijata 6. září 2019.

Eliška odjela do nového domova, do domečku nedaleko Čími, se sestřičkou Dráčulkou 28. prosince 2019. Ať se už máte jen dobře, holky!!!heart

A jak to bylo?

Eliška byla spolu se svými sourozenci Dráčou, Edou a Máčkem nalezena v kukuřičném poli nedaleko Jindřichova Hradce. Hrozilo jim nebezpečí (bohužel především od lidí..), a tak se je nálezkyně, které jejich osud nebyl lhostejný, rozhodla odchytit.
Koťata jsou zdravá a hravá, když se trošku "otrkají", ráda se i pomazlí. Eliška sice vypadá jako modelka, ale když přijde "do akce" a je třeba ulovit fóglíka na vábničce, je z ní úplná dračice winkSpolečně parádně lumpačí, proto by bylo ideální, kdyby do nového domova odešla ve dvojici. Chuť k jídlu jim nechybí a záchůdek používají vzorně. 
Koťata jsou zdravá, odčervená a očkovaná.
Kastrace v budoucnu je podmínkou.

draca.jpg

DRÁČA

Ev. číslo: 33/19

Narozena asi začátkem července 2019přijata 6. září 2019.

Dráča společně se sestřičkou Eliškou odjela do nového domova 28. prosince 2019. Budou bydlet v domečku nedaleko Čími. Hodně štěstí, holčičko!!!heart

A jak to bylo než se holkám poštěstilo?

Dráča byla spolu se svými sourozenci Eliškou, Edou a Máčkem nalezena v kukuřičném poli nedaleko Jindřichova Hradce. Hrozilo jim nebezpečí (bohužel především od lidí..), a tak se je nálezkyně, které jejich osud nebyl lhostejný, rozhodla odchytit.
Koťata jsou zdravá a hravá, když se trošku "otrkají", ráda se i pomazlí. Dráča byla ze všech sourozenců nejplašší a nový majitel bude potřebovat dávku trpělivosti, než si k němu Dráčulka najde cestu, ale věřte, že to stojí zato, je to zlatíčko! Společně parádně lumpačí, proto by bylo ideální, kdyby do nového domova odešla ve dvojici. Chuť k jídlu jim nechybí a záchůdek používají vzorně. 
Koťata jsou zdravá, odčervená a očkovaná.
Kastrace v budoucnu je podmínkou.

l1.jpg

LEONTÝNKA

Ev. číslo 56/19

Narozena cca září 2019, přijata 23.11.2019

Leontýnka odjela do nového domova 20. prosince. Od nové rodiny přišla hned krásná zpráva:

Krásný večer přeji, chtěla jsem moc poděkovat za Leontýnku. Je úžasná ❤️. Leontýnka cestu zvládla krásně a od samého začátku lumpačí,hraje si a prozkoumává každé místo ❤️. Je to dračice. Celou rodinu si hned získala,pořád se jen tulí a nádherně přede, je to prostě zlatíčko. Po velkém dovádění usnula hned s mladší dcerou a pak si ustlala na manželovi ❤️. Ještě jednou moc děkujeme.

A jak to s Leontýnkou bylo?

Malinkou kočičku Leontýnku jsme přijali od mladých nálezců, kteří koťátko našli na silnici nedaleko čerpací stanice v Táboře. Leontýnka je zdravé, mazlivé a milé kotě. Je čistotná, dobře baští, ráda si hraje. 
Hned si padly do oka s Jerrymwink.
 

leon2.jpg

LEON

Ev. číslo 53/19

Narozen cca březen 2019, přijatý 18.11.2019.

Leonek odjel domů 19. prosince. Ještě před odjezdem jsme stihli v úterý kastraci a jelikož vše proběhlo v pořádku, mohl dneska odjet s novými páníčky do bytu v Nových Homolích za dalšími dvěma kočičími kamarády Miou a Kubou smiley

Nová panička hned hlásila, že cesta proběhla v pořádku a kočičáci se postupně seznamují.
 
A jak se Leonek dostal do depozita?
 
Kocourka jsme přijali od městských  policistů z Bechyně, kterým bylo nahlášeno, že v nedaleké obci Senožaty někdo vyhodil z projíždějícího auta odrostlé kotě. 
Leonek je neskutečný mazel, stále vyžaduje lidskou společnost, chování a mazlení. Domníváme se , že dosud žil jako bytový kocourek ve společnosti více lidí, možná dětí. S ostatními kočkami v depozitu vychází sice dobře, ale nejvhodnější by pro něho byl nový domov bez většího počtu zvířat. Je odčervený. Kastrace v dospělosti je podmínkou adopce.

staflik.jpg

ŠTAFLÍK

Ev. číslo 29/19
Přijatý 13.8.2019, narozen cca červen 2019
Štaflík našel domov 16. prosince 2019. Zůstává v Týně nad Vltavou, ke bude bydlet v domku se zahrádkou a kde na něho čekají dva psí kamarádi.
 
Než se tak stalo:
 
Kočičí sourozence Štaflíka a Špagetku jsme přijali od nálezců z obce Kostelec nedaleko Týna nad Vltavou. Koťátka byla při příjmu velmi hubená a začervená. Více jak měsíc byla obě  koťátka v léčení, několikrát musela být odčervena, brala ATB na rýmu, léčili jsme i průjem. Po necelých dvou měsících od příjmu jsou již v pořádku a mohou odejít do nového domova.
Štaflík je velmi neposedný kočičí kluk. Rád si hraje, mazlí se, chová se a miluje lezení po čemkoli. Je vhodný do bytu i domku se  zahrádkou.

mimi.jpg

MIMI

Evidenční číslo 58/19

Narozena cca 2009, přijata 28.9.2019.

Zpočátku trochu plašší, po rozkoukání mazlivá, přítulná.

Bydlet bude s Jasperem v bytě v Prachaticích a společnost jim bude dělat rovněž starší kočička adoptovaná ze spolku Kočky ČB.

Dlouhosrstý kocourek, velmi kontaktní, mazlivý, přátelský. Jasper se nestihl zapsat do nabídky, je od paní, která se musela z rodinných důvodů přestěhovat zpět na Slovensko. 

jasp.jpg

JASPER

Evidenční číslo 57/19

Narozen cca 2011, přijatý 28.9.2019.

Bydlet bude s Mimi v bytě v Prachaticích a společnost jim bude dělat rovněž starší kočička adoptovaná ze spolku Kočky ČB.

Dlouhosrstý kocourek, velmi kontaktní, mazlivý, přátelský. Jasper se nestihl zapsat do nabídky, je od paní, která se musela z rodinných důvodů přestěhovat zpět na Slovensko. 

saz.jpg

SAZINKA

Ev. číslo 55/19

Narozena cca září 2019, přijatá 13.11.2019

Sazinka odjela do nového domova Sazinka v neděli 15. prosince 2019. Bydlet bude s mladými páníčky v bytě v Táboře.

A jak to bylo?

Kočičku Sazinku jsme odchytili v obci Újezd u Týna nad Vltavou. Sazinka se objevila na zahradě z jedné místních chalup. Majitelé však na zimu odjíždějí do Prahy a tak nás požádali o pomoc. Malinká holčička by  přes zimu neměla šanci na přežítí. Byla zpočátku nedůvěřivá, při jakémkoliv kontaktu syčela, pomalu si ale zvykla na lidskou společnost a postupně se začíná vymazlovat. Je čistotná, odčervená.
 

milou.jpg

MILOUŠEK
 
Ev. číslo 61/19
Narozen cca 9/2019, přijatý 30.11.2019
 
Do nového domova do obce Koloměřice u Týna nad Vltavou odjel 6. prosince 2019.
Maličkého kocourka jsme přijali od nálezkyně z Bechyně. Miloušek je zdravé a pohodové kotě, rád si hraje, lumpačí, mazlí se. Je čistotný.

anicka.jpg

ANIČKA

Ev. číslo: 44/19

Přijata 29.9.2019
Narozena cca 6/2019
 
Anička odjela do nového domova 30. listopadu 2019. Bydlet bude v ČB v bytě jako kočičí jedináček...zatímwink
 
A jak to s Aničkou bylo?
Kočička byla nalezena ve večerních hodinách  v Kolodějské ulici v Týně nad Vltavou, kde ji zřejmě srazilo auto. Nálezkyně, která tudy zrovna projížděla, kočičku naložila do auta a dovezla k nám do depozita. Anička má poraněnou zadní nožku a zlomenou pánev. Dostává léky na bolest. Je to velmi milá, mazlivá a kontaktní kočička a tak doufáme, že se její zdravotní stav brzy zlepší.
 
K 8. říjnu 2019: Anička je moc šikovná a trpělivá kočina. I přes těžké zranění se snaží sama chodit na záchůdek, který má hned vedle pelíšku, hezky baští a moc ráda se mazlí. Stále dostává léky na bolest a vitamínové doplňky.
 
K 27. říjnu: Anička je naprosto úžasná kočička - klidná, mazlivá, vděčná za pohlazení. Chodí už bez problémů, hraje si, nejraději by se ale stále mazlila. Je čas najít pro ni ty nejlepší páníčkyyes.
 

an.jpg

ANEŽKA "CHRÁŠŤANSKÁ"

Ev. číslo: 38/19

Narozena asi červenec 2019.

Anežka odjela 26. listopadu 2019 do nového domova. Má kamaráda útuláčka a moc milou rodinu a bude s nimi bydlet v bytě v Českých Budějovicích. Hodně štěstí, holčičko!

A jak to bylo?

Koťata byla i se svou maminkou odchycena v problémové oblasti u Jindřichova Hradce. Mourovatá Anežka a černoušek Mikeš jsou správná živá koťátka - lítají, vymýšlí lotroviny, mazlí se a pěkně papají konzervy i granulky.

Anežka, hodná a něžná holčička, mazlivá, zvědavá, je jako pejsek, u všeho musí být. Hygiena 100 %.

filda.jpg

FILÍPEK

Ev. číslo 54/19

Narozen cca březen 2019, přijatý 21.11.2019

Filípek odjel do nového domova 25. listopadu 2019. Vzala si ho mladá rodina z Temelína, která Filípka již znala z minulého týden, kdy se potuloval po vesnici. Chtěli mu poskytnout azyl, ale protože ještě  kočičku neměli, netušili, že Filípek je rozený gaučák, a tak mu udělali venkovní boudičku. Tam si sice prý jednou vyspal , ale pak putoval dál. Původně jsme byli domluveni s předáním na středu, ale jelikož se celá rodina na něho moc těšila, nevydrželi to a přijeli si pro něho o den dřívlaugh

A jak to s Filípkem bylo?

Velmi kontaktního kocourka jsme přijali z obce Temelín. Podle místních se zde pohyboval přibližně tři dny. Filipek je veliký mazel, má rád společnost lidí, nevadí mu ani ostatní zvířata. Je čistotný, klidný, Je to typický gaučákB-), proto mu hledáme nový domov, kde se bude moci rozvalovat na sedačce či gauči a bedlivě sledovat svého páníčka.

kk.jpg

KOKOSKA A KUBÍČEK

odjeli 17. listopadu 2019 domůůůů! Bydlet budou v domku v obci Horní Chrášťany u Lhenic a společnost jim bude dělat  šestiletý kočičí kamarádsmiley.

A jak to s nerozlučnou dvojicí bylo než odjela?

KUBÍČEK

Ev.číslo: 35/19

Narozen cca červen 2019, přijatý 13.9.2019

V pátek večer přivezli depozitní tetě policisté asi tříměsíčního kocourka, kterého našli v křoví v Týně nad Vltavou Na kohoutě. Nikomu z místních však kocourek nechybí. Kubíček je velmi mazlivý, kontaktní, dobře živený, bez parazitů. Vzorně chodí na záchůdek. S ostatními kočkami i pejsky vychází bez problémů.
 
A
 
KOKOSKA

Ev. číslo 28/19

Narozena cca červenec 2019, přijata 21.srpna 2019

Malinkatou cca pětitýdenní holčičku nám přivezl nálezce z Bechyně. Slyšel naříkání z hromady dřeva a našel tam maličké kotě. Kokoska ještě neumí sama úplně baštit, je přikrmována mlíčkem. Při příjmu vážila 300g. Zatím se má k světu, když má hlad, umí se pěkně nahlas ozvat. Další info budeme postupně doplňovat.
 
Aktualizace - neděle 8. září 2019: Kokoska se má čile k světu, baští sama a lumpačí.
Středa 11. září 2019: Všechno nasvědčuje tomu, že Kokoska je hluchá.

 

20191019_2038142.jpg

KOUKALENKA

 

Ev. číslo: 47/19

Narozena cca jaro 2019

 

Lenička odjela ve čtvrtek 14.11.2019 večer do Týna nad Vltavou. Bydlet bude  v domku se zahrádkou a hlavně bude mít doma kočičí kamarádku a za pár dní i kočičího kamaráda, přibližně stejného věku. Tak se snad holčička dočká pořádné společenské kočičí hrywink

 

Koukalenka se přitoulala velice podvyživená (na fotkách nevypadá, protože je hodně chlupatka, ale je kost a kůže). Prvotně antiparazitika kompletní (na vnější i vnitřní parazity), další zatím nelze dělat nic, kastrace ani očkování nelze, dokud alespoň trochu nepřibere na váze.

Kočička přišla na začátku října 2019 na zahradu depozitní tety v doprovodu dospělého kocoura, který chodí občas na návštěvu. Snědla všechno, co dostala, byla vyhladovělá a  žíznivá, mírně nastydlá.

Milounká, velice mazlivá a moc vděčná, ale taky pěkná raubířka, co se hraní si týká. Vydrží si hrát s myškou klidně hodinu bez přestávky. Učí se chodit domů, to jí jde výborně a doma se jí moc líbí, ale je vidět, že má zažité zábrany – zákaz vstupu do domu. Přesto, že chodí ven, myslím si, že by si v pohodě zvykla i v bytě, ale co jí určitě moc chybí, je parťák stejného věku.   

Záchůdek v pohodě, k ostatním zvířatům v pohodě, od psů si drží bezpečný odstup, ale je vidět, že s kočičími seniory to prostě není ono frown

Koukalenka je dlouhosrstá – heboučký, trojbarevný mohér s převládající bílounádherná. Na bradičce černý flíček.

Zvláštní znamení: skoro vůbec nemňoukáwink

Aktualizace k 10. listopadu 2019:  Koukalenka má za sebou očkování – bez komplikací, vše ok.

Moc pěkně přibírá na váze, na zádíčkách už máme i nějakej ten jakoby svalík wink

Příští týden bychom mohli na kastraci a pokud bude vše ok, na konci listopadu by Lenička mohla do nového domova.

 

ferda.jpg

FERDA

Ev. číslo 48/19

Narozen cca 6/2019, přijatý 16.10.2019.

Ferda společně se Zlaťáčkem odjel 9.listopadu 2019 společně do nového domova v Týně nad Vltavousmiley.

Kocourka jsme přijali od městské policie v Týně. Ferda se potuloval po sídlišti na Hlinkách a hlasitým mňoukáním se do dožadoval  pozornosti a něčeho dobrého k jídlu. Je to velmi mazlivé a kontaktní kotě. Má rád společnost kohokoliv, nejraději lumpačí a provádí kočičí neplechy. Je čistotný.

zlat.jpg

ZLAŤÁČEK

Ev. číslo 46/19

Narozen cca konec srpna 2019, přijatý 12.10.2019

Zlaťáček společně s Ferdou odjel 9.listopadu 2019 společně do nového domova v Týně nad Vltavousmiley.

Maličkého zrzavého kocourka jsme přijali od nálezkyně z Týna nad Vltavou. Při příjmu měl zalepená očička hnisem a byl velmi hladový. Zlaťáček je kočičí mimino, dobře baští, vzorně chodí na záchůdek. Je odčervený. Vhodný především do bytu.
Kastrace v dospělosti je podmínkou adopce.
 

boji.jpg

BOJÍNEK

Ev. číslo 50/19

Narozen cca duben 2019, přijatý 14.10.2019.

Bojínek odjel do nového domova 5. listopadu 2019. Bude bydlet v Týně v domku se zahrádkou, kde na něho čeká starší kočičí kamarádka. Hodně štěstí, kloučku!smiley

rozinka.jpg

ROZINKA

Ev. číslo 16/19

Narozena květen 2019, přijata 28.6.2019

Rozinka odjela do nového domova 19. října 2019 a to do Českých Velenic, kde bude rozmazlovaným kočičím jedináčkemsmiley

A jak to bylo než se Rozince poštěstilo?

Tříbarevnou Rozinku jsme přijali od nálezců z obce Stádlec. Kočička je zatím dost plachá, potřebuje dostatek času, aby poznala, že jí nikdo nechce ublížit. Je odčervená, odblešená.  Záchůdek používá vzorně. Po příjmu se u ní objevil výtok z očí a slabší rýma. Je zaléčena ATB a  dostává vitamínovou pastu. Další info o zdravotním stavu budeme doplňovat.
Zpráva z 8. července: Rozinka se hodně zlepšila, léčba ATB stále však pokračuje, baští, lumpačí, hraje si smiley
 
Čtvrtek 19. září: Z Rozinky se po přestěhování do pomocného depozita stává mazel, který se od depozitní tety skoro nehne. Rýma se zlepšuje.

j.jpg

JOZÍFEK

Ev. číslo 10/19

Přijatý 9.5.2019, narozen cca 2007-2009.

Jozífek odjel do nového domova  15. října 2019 a to do Benešova, kde bude mít další kočičí i psí kamarádysmiley! Hodně štěstí!


Kočičího dědouška Jozífka jsme přijali z Bechyně, z místa, kde místní krmí několik venkovních kočiček. Jozífek je kočičí senior, již trochu senilní, v silném dešti se nesnažil nikam ukrýt a seděl odevzdaně uprostřed parkoviště.


Kromě všenek je jinak relativně v pořádku. Nyní je odčervený, odblešený. Je naprosto nenáročný, hodně spí, užívá se teplého pelíšku a moc rád jí. U mističky je vždy mezi prvnímilaugh.

Zpráva z června: Po vytržení zoubků a odstranění nezhoubných nádorů se mu viditelně ulevilo.

dasenka.jpg

DÁŠA

Ev. číslo: 39/18

V pondělí 30. září 2019 odešla do nového domova Dášalaugh a neodešla sama, zájemci si vzali ještě kočičku Jasmínku, která ještě nebyla v nabídce. Holky budou bydlet v domku nedaleko depozita - jen o tři baráky dálwinkMějte se hezky, holčičky!

A jak to s Dášou bylo?

Dáša se narodila 8. srpna 2018 kočičce Žížale. Do depozita s ní i dvěma sestřičkami (které našly nový domov v prosinci 2018) přijata 13. srpna 2018.

Dáša je správňácké kotě jakmá být. Ráda se mazlí a s ostatními kočičáky dokáže pěkně lumpačit.

Záchůdek používá vzorně. Je vhodná zejména do bytu ke kočičímu parťákovi.

f1.jpg

FIALKA

Evidenční číslo 16/17

Fialka odjela již 24.9.2019, nevěděli jsme, jak to s ní dopadne, jestli si zvykne..ale všechno dopadlo dobřewinkOdjela ke skvělé mladé rodině do Dolného Bukovska za dalšími dvěma kočičkami, které jsou také adoptované z našeho depozita. Fialka byla v depozitu od  25 února 2017. O to víc ti, holčičko, přeje štěstí!heart

 

A jak to bylo?

Aktualizace červenec 2017: Fialka nám roste do krásy, zdravá, hodná, milá a moc krásná kočička smileyheart

 

Zdravotní stav při příjmu: v pořádku, opravdu jen mírně nastydlá.

Zdravotní stav aktuální: Kastrovaná 7.4.2017. Jinak zdravá, preventivně odblešená a odčervená.

Tři kočičí sestričky (Zefinka, Fialka a Michalka) čekaly na přijetí již od léta 2017. Pocházejí z obce u Březnice (Týn nad Vltavou), kde se jejich maminka přitoulala k pánovi na zahradu již ve vysokém stupni březosti. Pán se o všechny až do teď staral, kočičku nechal kastrovat a ponechá si ji. Děkujeme smiley

Povaha: Ráda se mazlí, ale ještě se malinko bojí, je to otázka několika málo dní. (Byla zvyklá být s kočičí maminkou, tak proto). Zvědavá wink.

Vzhled: Trikolorka s nádherně něžným výrazem ve tvářičce. Jemná srst – barevné, chlupaté klubíčko.smiley

samk.jpg

SAMÍK

Ev. číslo 40/19
Narozen cca duben 2019,
v depozitu od 20.9.2019.
 
Samík - pravým jménem Uhlík -se 26. září  vrátil domů !!! Přijel si pro něho majitel, který na nás dostal kontakt od městské policie.
 
Kocourka jsme přijali od Městské policie v Týně. Je dobře živený, kontaktní, mazlivý, čistotný. Jeho velkou zálibou je sledování televize, a tak hledá vhodného páníčka, který s ním bude bedlivě sledovat televizní seriálywink
Samík je vhodný do bytu i domku se zahrádkou.
 

5.jpg

ŽÍŽALA

Narozena: cca květen 2017, v depozitu od 13. srpna 2018.

Ev. číslo: 36/18

Dne 17.9.2019 odjela kočička Žížalka do nového domova  do Smilovic u Týna nad Vltavou. Zatím bude jako jedináček (možná s výhledem na kočičího parťáka nedávno narozeného.) Bydlet bude v domečku se zahrádkou – vstup domů i výběh ven a možnost lovení myšek zajištěna laugh. Kočičku adoptovala prima rodina, dvě malé holčičky budou pro Žížu lidské kamarádky, které tak moc potřebuje. Žížalko ahoj, přeju Ti jen to nejlepší!!!heart Teta Jitka z Hosína

 

A jak to s Žížou bylo než se zadařilo?

Kočičku jsme přijali společně s jejími asi týdeními koťaty od zaměstnanců elektrorozvodny v obci Kočín nedaleko Týna nad Vltavou. Kočička si rozvodnu kabelů vybrala jako místo pro narození svých koťat a také jako dočasný úkryt. Žížala je velmi kontaktní, mazlivá a upovídaná.

Je kastrovaná, odčervená. Nejvhodnějším domovem by pro ni byl domek se zahrádkou. Je zvyklá na ostatní kočky i menší pejsky.

Od dubna Žížala bydlí v pomocném depozitu Hosín, kde má daleko žůžovější přístup ven než v Týně. Na Hosíně je ve svém živlu. Je z ní teď největší mazel na světě i kočičí "raketa" (jako jediná kočka umí lézt po žebříku na velkou půdu – absolutně s přehledem)smiley.

p1.jpg

POPELKA

Ev. číslo 26/19

Narozena cca duben 2019

Přijata 22. srpna 2019

Popelka odjela domů 11. září 2019, bydlet bude v bytě v obci Pořežany u Týna nad Vltavou s dalšími dvěma kočičkami. Žij si dobře, holčičko!

A jak se Popelka dostala do depozita?

v.jpg

VIKTORKA

Ev. číslo 20/19
Narozena cca 2016, přijata 8.července 2019

Viktorka 28. srpna 2019 odjela do nového domova do Českých Budějovic. Bude bydlet v domku se zahrádkou a čekají zde na ni další zvířecí kamarádi wink

A jak to bylo předtím?

Viktorka se záhadně objevila před několika dny v areálu JETE, kde si jí všimli zaměstnanci a kontaktovali nás. Kočička má pouze jedno očko, je nesmírně mazlivá, kontaktní, dobře živená, zdravá. Je již kastrovaná. S ostatními kočkami vychází dobře.

filda.jpg

FILÍPEK

Ev. číslo 27/19
Narozen cca červen 2019, přijatý 20. srpna 2019.
Filípek odjel domů 26. srpna 2019. Byl to fofr!
Odfrčel do nového domova do Neznašova, kde bude rozmazlovaným kočičím jedináčkemlaugh
 
A takhle to bylo:
Malinkatého cca dvouměsíční kocourka si všimla depozitní teta, když jela domů z práce. Kocourek  se pohyboval u velmi rušné hlavní silnice. Podle svědků přešel přes most a přidával se ke kolemjdoucím lidem. 
Filipík  je dobře živený, čistý, zřejmě někomu utekl. Dosud se však majitel neozval, a tak je kocourek vhodný k adopci. Je velmi mazlivý, přítulný, čistotný.
 
 
ff.jpg
 
FANOUŠEK A FANYNKA
 
Ev. číslo 23/19 - Fanoušek
Ev. číslo 24/19 - Fanynka
Narozeni cca duben 2019, přijati 15.7.2019.
 
Fanoušek a Fanynka odjeli do nového domova 16. srpna 2019. Bydlet budou v domku se zahrádkou v obci Nová Pec v okrese Strakonice
 
A co se stalo než našli nový domov?
 
Koťata  byla odchycena do odchytové klece v kukuřičném poli nedaleko stavby dálnice D3 u Drahotěšic. Obě koťata byla velmi hladová, celkově vystrašená, nekontaktní. Během pár dní se z nich stali mazlové, oba  jsou čistotní, dobře baští, rádi si hrají.
Jsou odčerveni.
Hledáme pro ně společný domov, jsou zatím na sobě hodně závislí.
 

bobisek.jpg

BOBÍŠEK

Ev. číslo 15/19
Narozen cca konec května 2019
Přijatý 29.6.2019
 
Na Bobíška se usmálo štěstí 15. srpna 2019. Bude bydlet v domku se zahradou v obci Pořežany, kde na něho čeká tříletý kočičí kamarádwink
 
A jak to bylo než se tak stalo?
Malinkatého, cca čtyřtýdenního kocourka jsme přijali od nálezkyně z obce Chrášťany. Kocourek měl  při nálezu zalepená očička, nosík, byl silně zablešený a dehydratovaný.  Omyli jsme oči, nosík, dostal  stříkačkou výživovou kaši, ATB a mastičku do očí a doufali jsme, že to prcek ustojí. Po prvním dnu se viditelně zlepšil. Je to nesmírný mazel a velký bojovník.
 

fe.jpg

FELIX

Ev.číslo: 9/19

V depozitu od 26. dubna 2019

V sobotu 3. srpna 2019 našel nový domov kocourek Felix. Zůstává v Abrechticích nad Vltavou, kde bude lumpačit s kočičími i psími kámošiwink. Hodně štěstí, kocouřisko!

A jak to s Felixkem bylo?

Felix je asi půlroční kocourek. Zatoulal se do jedné zahrady v Novém Dvoře u Písku. Kocourek byl pohublý, ale jinak v pořádku.

Je hodný, s ostatními kočkami se rychle seznámil a dobře s nimi vychází. Nevadí mu ani malí psi. Rád baští hlavně konzervy nebo kapsičky, teprve potom si dá granule. U masa vrčí a hlídá si, aby ho někdo neoloupil. Jídlo krade, tak si musíme dávat pozor a svoji porci nenechávat bez dozoru. Ano, miluje ledniciwink.

Kočkolit používá vzorně. Není chovací typ, ale když má chuť, přijde se pomazlit, občas rád vyhledá lidskou společnost, a třeba i sdílí postel. Uvítá bydlení s možností chodit ven a možná i kočičího kamaráda.

aa.jpg

ANDULKA

(na fotce vlevo, zalehnutá sestřičkou Anežkouwink )

Ev.číslo: 14/19

Andulka odešla 28. června 2019 do nového domova v Týně nad Vltavou, kde bude bydlet v bytě jako kočičí jedináček.

A kde se v depozitu vlastně vzala?

Čtyři koťátka odložil nezodpovědný majitel v kýblu do cizí zahrady v obci Hosty u Týna nad Vltavou. Majitelé zahrady mají však psy, kteří nejsou na kočky zvyklí, a tak se koťátek nemohli ujmout. Pro dvě však našli ihned nové majitele a dvě holčičky putovaly k nám do depozita. Zpočátku obě kočiny při jakémkoliv kontaktu syčely, ale pak pochopily, že hlazení a chování je docela prima.

img-20190630-wa0001.jpg

DROBUŠKA

Ev. číslo 6/19

V pátek 28. června 2019 odjela do nového domova Drobuškawink. Bydlet bude až ve Stráži pod Ralskem v bytě se starší paní jako kočičí jedináček. Přepravu kočiny zajistila dcera budoucí majitelky, která bydlí nedaleko Týna. Na cestu vyrazily v sobotu nad ránem, aby se vyhnuly velkému horku. Cestu prý Drobuška zvládla na jedničku a v novém domově se ihned zabydlela. Hodně štěstí, holčičko!
 
A jak to s Drobuškou vlastně bylo?
 
Přijata 28.2.2019, následně 28.3.2019 odešla do nové rodiny, vrácena 19.5.2019.
 
Narozena cca 2011, nalezena v obci nedaleko Týna nad Vltavou. Původní majitelé zřejmě dlouhodobě neřešili ušní svrab, z toho důvodu má Drobuška zdeformovaná ouška. Zatím není vhodná k adopci, jelikož změny nese těžce.
S ostatními zvířaty vychází dobře, je naprosto nekonfliktní, je vděčná za teplo a dobrou baštu. Kastrovaná a kontaktní.
 Je to opravdová kočičí dámasmiley
 

majda.jpg

MAJDA

Narozena: cca květen 2014

Ev. číslo: 8/19

V pondělí 22.4.2019 odjela do nového domova kočička Majda. Jednalo se o poměrně dost plachou kočinu, ale v poslední době udělala veliký pokrok, nechala se u jídla hladit, občas i vyčesat.

V neděli se mi depozitní tetě ozvala paní, která dostala kontakt od Iva Šmoldase, sháněla totiž kočinu do Prahy do bytu pro svoji maminku. Majda vyhrála! Bude si užívat toho, že je jedináček a paničku bude mít jen pro sebe a určitě se časem ještě vymazlí. 

Majda byla odchycena na sídlišti v Týně jako plachá kočina. Do nového domova odjela kastrovaná, odčervená.

 

30.3.2017136.jpg

MARKÉTKA

V sobotu 20. dubna 2019 odjela do nového domova Markétka. A nejela daleko, zůstává v Týně v domku se zahrádkou. Ať se ti daří, holčičkoheart

Narozena cca březen 2016

V depozitu od 1.5.2017

Evidenční číslo: 28/17

Jaký byl Markétčin příběh?

Zdravotní stav při příjmu: vysoký stupeň březosti, zašpiněná (přivezena z industriálního prostředí), vystrašená.

Zdravotní stav aktuální: kočička je v pořádku, kastrovaná.

Kočička byla přijata z problémové a pro kočky nebezpečné lokality v obci Temelín. Je veliké štěstí, že se odchyt podařil a vše (porod) dopadlo dobře – za tři dny po odchytu se narodily tři zdravé holčičky laugh  – Alenka, Bohunka a Pusinka.

Markétka byla skvělá kočičí maminka heart, o koťátka se starala vzorně a s láskou a přijala také dvě adoptivní, mladší koťátka (Helenka a Pupík), která o matku přišla (nehoda).

Povaha: Kočička je plachá, značně vystrašená, ale není divu. Událostí bylo na ni příliš mnoho v krátkém časovém rozmezí a na místě nálezu mohla zažít velmi ošklivé věci.. Potřebuje klid a čas, je velmi vděčná za krmení, čistotná. Od tety se nechá pohladit, trpělivý člověk by si ji určitě dokázal vymazlit.

img_20181112_112657.jpg

KLOTYLDA

V úterý 26. března 2019 vyrazila do nového domova Klotylda. Bydlet bude v bytě v Bechyni se svojí novou paničkou, pejskem a další kočičkou. Měj se krásně, holčičko!smiley

Narozena: asi červen 2016

Ev.číslo: 31/18

 

A jak to s Klotyldou bylo?

Kočička byla nalezena společně se svým kotětem -  kocourkem Jožinem - na benzinové pumpě u Chlumce u Olešníka, kde je zřejmě někdo vysadil z auta. Lidé je zde sice začali krmit, ale u velmi rušné silnice jim hrozilo nebezpečení.

V prosinci odjela Klotylda do nového domova, ale v lednu se z adopce do depozita vrátila. Její nový člověk se ze zdravotních důvodů o Klotyldu už nebude moci starat. Na takové věci jsme bohužel všichni krátcí...

Přesto věříme, že Klotylda svůj šťastný domov najde. Je to mazlivá a kamarádská holčička.

Kastrovaná. Je vhodná pouze do bytu, svět venku ji příliš neláká.

matylda.jpg

MATYLDA

Evidenční číslo 3/19

Matylda odjela 3. března 2019 s mladou rodinou do bytu v Písku, kde na ni čeká starší kočičí kamarád. Podle prvních zpráv se Matylda již rychle zabydlela a seznamování s novým kamarádem probíhá v klidu. Doufejme, že se z nich brzo stane nerozlučná dvojka smiley

A jaký byl Matyldin příběh než se dostala DOMŮ?

Kočička Matylda byla přijata 17. 1.2019 od Městské policie Matylda byla nalezena v Týně nad Vltavou na Malé Straně.

Narodila se asi v červenci 2017, je dobře živená, mazlivá, kontaktní, naprostá pohodářka.

img_20190113_173342.jpg

 
SUŠENKA A PIŠKOTKA
 
Ev. číslo Sušenka: 1/19
Ev. číslo Piškotka: 2/19
 
Malé sladké kočičí holčičky odjely společně domů 28. února 2019 a budou bydlet kousek od depozitní tety. wink
Tak hodně štěstí, Sušenko a Piškotko!
 
 
A jak to bylo než se holkám poštěstilo?
 
Narozeny cca září 2018, v depozitu od 11.1.2019.
Koťátka Piškotka a její sestřička Sušenka se objevila v jedné ze zahrad v zahrádkářské kolonii v Týně nad Vltavou. Zřejmě je tam musel původní majitel záměrně "odložit". Majitelé zahrady je chodili krmit, ale vzhledem k chladnému počasí jsme se rozhodly koťátka přijmou do depozita.
 
Obě jsou mazlivé a přítulné. Kamarádí se s ostatními kočkami, jsou zvyklé i na menší pejsky.
V jídle nejsou vybíravé a kočičí záchůdek používají vzorně. Jsou vhodné do bytu i domku se zahrádkou.
 
Po zkušenosti, kdy Sušenka odjela do nového domova a obě v po chvíli začaly strádat a Sušenka se k sestřičce musela vrátit zpátky do depozita, jsou k adopci pouze společně, jsou na sebe hodně fixované.
 
Od 26. ledna Piškotka marodí. Dostala antibiotika, výživové doplňky, držme jí packy, ať je brzy fit. A povedlo se! Holčička je fit, a tak nic nebránilo v cestě domů!!!

img_20190129_164858.jpg

RŮŽENKA

Evidenční číslo 4/19

Růženka odjela 11. února 2019 a bude bydlet v domku v Dolním Bukovsku, kde na ni čeká kočičí kamarádka. Podle prvních zpráv s Růženka (nyní Amálka) hned zabydlela a holky už spolu začaly řádit. Tak ať se ti v životě daří, holčičko!smiley

A jak to s Růženkou bylo než odjela za svojí novou rodinkou?

Růžena se narodila asi v srpnu 2018, v depozitu je od 29.1.2019.

Kočičku jsme přijali od nálezců, ke kterým se přidala u nákupního střediska na sídlišti Hlinky v Týně nad Vltavou. Růženka je mazlivá, kontaktní kočička. Je zdravá a dosud dobře živená. Kočičí záchůdek používá vzorně.

Očkovaná.

binkyvlevoa.jpg

BINKY (na fotce vlevo)

(koťátko kočičky Bohunky 18)

Narozen 24.5.2018

V depozitu od: 25.5.2018

Evidenční číslo: 7/18

Binky se odstěhoval do nového domova 6. února. Bydlet bude se svými páníčky ve vltavotýnském bytě jako kočičí jedináček. Hodně štěstí, kloučku heart.

A jak to s Binkym bylo než se mu poštěstilo?

Zdravotní stav při příjmu: Koťátka Binky a Bambulka (ta už našla nový domov) byla den stará, promočená z průtrže mračen, Binky byl ze všech sourozenců nejmenší a pravděpodobně z prochladnutí měl následně dlouho potíže s průjmy, ale zotavil se, začal přibírat a vše dopadlo dobře.

Příběh: Maminka koťátek Bohunka byla nalezena v areálu MŠ na sídlišti Hlinky v Týně nad Vltavou. Za velmi silné bouřky, ve večerních hodinách ležela pod keřem a svým tělem chránila před proudy vody čtyři čerstvě narozená koťata. Sama se celá chvěla strachem i zimou. Celá rodinka to ten večer „pěkně schytala“ a i před tím s kočičkou nebylo pravděpodobně zacházeno vlídně, podle chování a podvýživy.

Bambulka už se nového domova dočkala, tak nenechte ani Binkyho dlouho čekat! Je to hravý lumpík, který by měl v novém domově rád i nějakého toho kočičího souputníkasmiley

 

 
mikesek.jpg
MIKEŠEK
 
Evidenční číslo 5/19
 
Dne 12.1.2019 byl přijat do depozita asi sedmiměsíční kocourek Mikešek. Jeho páníček se dostal do velmi těžké životní situace a potřeboval Mikeška na nějakou dobu pohlídat. Bohužel se situace nezlepšila a tak majitel souhlasil s adopcí kocourka. 27.ledna 2019 přijela mladá slečna s přítelem, kocourek se jim zalíbil, oni jemu také a tak putoval do nového domova do Českých Velenic.
(na fotce je vidět, jak Mikešek celou dobu leží slečně Adélce
na ruce a nechtěl se od ní hnout - takže bylo rozhodnuto smiley).
 

maruska2.jpg

MARUŠKA

Ev.číslo: 16/16

Mourinka Maruška čekala skoro tři roky než se jí poštěstilo najít opravdový domov. Navíc se z původně plaché kočičky stala velká mazlinka. Prostě malý zázrak, který vyústil v to, že se 30. ledna 2019 Maruška přestěhovala od depozitní tety a zůstává v Týně nad Vltavou v domku se zahrádkou a dalšími zvířecími kamarády. Hodně štěstí, holčičko!

 

A takhle to s Maruškou bylo:
Zdravotní stav při příjmu: vystrašená, zdravotně relativně v pořádku (venkovní kočička).

Zdravotní stav aktuálně: odblešená, odčervená, kastrovaná

Marušku jsme přijali společně se sestřičkou Kristýnkou z obce nedaleko Týna nad Vltavou. Jednalo se o odrostlá koťata plaché kočičky, kterou majitel nemovitosti, kam se kočička přitoulala, nechal vykastrovat a poskytl jí příslušné zázemí.


Maruška byla velmi plachá, ale stal se zázrak! Je leden 2019 a z Marušky je naprostá pohodářka a zároveň velká mazlinka. Nechá se hladit, chovat, ráda si hraje. 

Vzhled: Mourinka s velkýma očkama, kresba je na hrudi světlejší a pěkně vystupují tmavé „korálky“ angel

 

 
 

 

Portrét


Kontakt

Kočka v srdci zs

DORUČOVACÍ (box) ADRESA

Kočka v srdci z.s.
Zahradní 361
373 61 Hrdějovice

kockavsrdci@seznam.cz