Jdi na obsah Jdi na menu
 


Základní cheesecake

20. 7. 2012

Pro všechny milovníky sýrů a stejně tak koláčů ze sýru....je úžasný, plný máslové chuti a lehkosti. Vyzkoušejte...

Na tento koláč budete potřebovat: 

200 g máslových sušenek, 100 g rozpuštěného másla, 500 g tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g cukru krupice, citronová kůra ze dvou citronů, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce jemné krupice, 3 žloutky, 1 sáček vanilkového cukru

V robotu rozmixujeme sušenky nadrobno. Zalijeme rozpuštěným máslem a znovu promixujeme, dokud se nám hmota nespojí. 
Formu o průměru 20 cm si vymažeme olejem nebo máslem a na dno formy natlačíme hmotu ze sušenek. Dáme do lednice. 
Mezitím si umyjeme robota a vložíme do něj 250 g tvarohu s vanilkovým cukrem a šlehačkou. Ušleháme do hladka. Přidáme ostatní ingredience a ještě párkrát zašleháme, dokud se neutvoří hladká hmota.
Nalijeme na formu vyloženou sušenkami a povrch uhladíme. Vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme přibližně 40 minut, dokud nám povrch neztuhne a okolo se neuděla tzv. zlatý kroužek. Poté vypneme a necháme ve formě asi 10 minut dojít. Opatrně vyjmeme z formy a na mřížce necháme zcela vychladnout. 
Podáváme zcela vychlazené. Koláč můžeme plnit, nebo posypat čímkoliv nás napadne. 

dsc00541.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář