Jdi na obsah Jdi na menu
 


Macešky

3. 2. 2012

Tento tip cukroví jsem našla letos v prosincovém čísle časopisu o vaření. Velmi se mi líbilo a na to jak vypadalo jeho příprava nebyla složitá. Rozhodla jsem se jej tedy zkusit, ale trochu i obměnit.

Na asi 20 ks tohoto cukroví budete potřebovat: 

Těsto: 250 g cukru moučka, 240 g másla, 6 vajec (žloutky a bílky zvlášť), 200 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa

Náplň: 150 g másla, 70 g cukru moučka, 5 lžíc rumu, 2 lžíce kakaa

Ozdoba: 100 g strouhaného kokosu na obalení, 50 ml čokoládové polevy, cukrové ozdoby

Cukr utřeme s máslem a žloutky do pěny a necháme chvíli odstát. Mezitím si vyšleháme tuhý sníh z bílků a necháme jej také chvíli odpočívat. Poté přisypeme k máslovému základu mouku, kypřící prášek a kakao a vypracujeme tužší těsto. Poté opatrně přidáme sníh a metličkou zapracujeme do těsta, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Troubu si rozehřejeme na 200°C a těsto pečeme přibližně 15 minut, dokud nebude povrch lesklý a pevný. Vyjmeme a necháme jej přes noc odpočinout. Můžeme si mezitím vypracovat krém.

Všechny ingredience vyšleháme na jemný krém. 

Z uleženého těsta vykrajujeme kulatým vykrajovátkem kolečka, která rozřízneme vodorovně napůl.  Rozříznutá kolečka slepíme krémem a krémem taky potřeme obvod "dortíku", který následně obalíme v kokosu. Jakmile máme všechny dortíky obaleny v kokosu, roztopíme si čokoládovou polevu. Štětečkem polevu natíráme na dortík, aby nestékala dolů a zdobíme cukrovými ozdobami. Nebo můžeme přidat bílou čokoládu a špendlíkem kreslit různé tvary. 

dsc08422.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář