Směs z červené čočky
Nevypadá to sice vábně, ale chuť předčila mé očekávání...opravdová lahůdka a dietní.
Na tento recept budete potřebovat:
2 lžíce olivového oleje, 1/2 pórku, 1 žlutá paprika, 1 menší červená cibule, 4 větší mrkve, 300 g červené čočky, 1 kostka česnekového tofu, 750 ml drůbežího bujonu, 400 g rajčat, sůl a pepř dle chuti
Ze všeho nejdřív si omyjeme a nakrájíme všechny ingredience. Rajčata do kříže nakrojíme a přelijeme vařící vodou, poté je sloupneme a nakrájíme nadrobno. Pórek nakrájíme na malé proužky, papriku na kostičky a mrkev na tenké kolečka. Červenou cibulku nadrobno.
Ve silnostěnné pánvi si rozehřejeme olivový olej a na něm zesklovatíme cibulku. Poté vhodíme papriku s pórkem a mrkví a smažíme dokud se zelenina nerozvoní a nezměkne.
Mezitím si opláchneme čočku a tofu si nakrájíme na menší kostičky. Přidáme k zelenině, zalijeme vývarem a přidáme rajčata. Přikryjeme a dusíme přibližně 10-15 minut dokud nám čočka nezměkne. Poté osolíme, opepříme dle naší chuti a můžeme podávat.
Přeji dobrou chuť!