Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí roštěnka na hořčici s bramborovou kaší

3. 1. 2012

Tohle jídlo miluji již od raného mládí. Dělávala jej moje maminka a já se po něm mohla utlouct a jiné to není ani dnes. Tuto "klasiku" dělávám i dnes s železnou pravidelností.

Na tento recept budete potřebovat: 

4 plátky (nebo 8 medajlonek) hovězí nízké roštěné, 2 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce plnotučné hořčice, sůl a pepř, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml masového vývaru, 2 lžíce másla, 500 g brambor, 2 hrnky mléka (nejlépe domácího)

Plátky, nebo medajlonky roštěnky naklepeme klouby prstů, osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočívat. Poté potřeme hořčicí a zaprášíme moukou. 

dsc08303.jpg

Plátky masa poklademe na rozpálený olej pomoučenou stranou dolů, necháme zprudka opéct a otočíme. Poté podlijeme vývarem a dusíme maso doměkka. Jakmile je maso měkké, vhodíme 1 lžíci másla a tím omáčku zjemníme.

Brambory oloupeme, omyjeme a v osolené vodě vaříme doměkka (můžeme klidně rozvařit). Poté zalijem horkým mlékem a vhodíme druhou lžíci másla. Elektrickým šlehačem vyšleháme jemnou bramborovou kaši. Můžeme podávat is rýží a okurkovým salátem, ale s bramborovou kaší je opravdu nejlepší. 

dsc08313.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář