Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí silverside po znojemsku

4. 12. 2011

Na tohle jídlo jsem dostala obrovskou chuť, když jsem otevřela jeden nejmenovaný časopis o vaření. Tento recept doporučoval známý Zdeněk Polreich a tak jsem si říkala, že to zkusím. Bylo to moc dobré. Klasická ÚHO se změnila v jemnou omáčku k masu

Na tento recept budete potřebovat: 

4 plátky hovězího masa, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce hladké mouky, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje, 300 ml masového vývaru, 3 sterilované okurky, 20 g másla

Plátky masa omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Osolíme je, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Necháme chvíli odležet stranou. 

Cibuli si nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Poté maso vyjmeme a vhodíme do výpeku cibuli, kterou orestujeme dohněda. Osmaženou cibulku zalijeme vývarem a přidáme maso. Dusí do změknutí hovězích plátků. 

Mezitím si nakrájíme okurky nadrobno. Maso vyjmeme a omáčku necháme svařit na potřebné množství. Do šťávy vhodíme okurky a máslo a necháme rozpustit. Poté vypneme a maso vrátíme do omáčky, aby se prohřálo. Můžeme podávat, nejlépe s dušenou rýží. 

dsc08071.jpg

Přeji dobrou chuť! 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář