Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrácený jablečný koláč

19. 2. 2012

Rychlovka, dobrá, ale chutná. Nejlepší pro nečekanou návštěvu, kdy tento koláč můžete servírovat teplý s vanilkovou zmrzlinou

Na jeden koláč budete potřebovat: 

50 g másla, 50 g cukru moučka, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky vanilky, 6 jablek, 1 balení hotového listového těsta

V menším kastrůlku si rozpustíme máslo, které zasypeme cukrem moučka. Jablka oloupeme a zbavíme jadřince, nakrájíme na osminky a přihodíme k rozpuštěnému máslu s cukrem. Promícháváme, aby se jablka v másle pěkně obalila. Poté je přendáme do koláčové formy

dsc09143.jpg

a přikryjeme hotovým, rozváleným listovým těstem.

dsc09144.jpg

Těsto mírně utlačíme, i zahnuté okraje a propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. 
Pečeme na 200°C do zezlátnutí.

dsc09145.jpg

Koláč vyjmeme a necháme jej ještě chvíli, asi 5 minut dojít. Poté na něj položíme talíř a koláč překlopíme. 

dsc09149.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář