Obrácený jablečný koláč
Rychlovka, dobrá, ale chutná. Nejlepší pro nečekanou návštěvu, kdy tento koláč můžete servírovat teplý s vanilkovou zmrzlinou
Na jeden koláč budete potřebovat:
50 g másla, 50 g cukru moučka, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky vanilky, 6 jablek, 1 balení hotového listového těsta
V menším kastrůlku si rozpustíme máslo, které zasypeme cukrem moučka. Jablka oloupeme a zbavíme jadřince, nakrájíme na osminky a přihodíme k rozpuštěnému máslu s cukrem. Promícháváme, aby se jablka v másle pěkně obalila. Poté je přendáme do koláčové formy
a přikryjeme hotovým, rozváleným listovým těstem.
Těsto mírně utlačíme, i zahnuté okraje a propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára.
Pečeme na 200°C do zezlátnutí.
Koláč vyjmeme a necháme jej ještě chvíli, asi 5 minut dojít. Poté na něj položíme talíř a koláč překlopíme.
Přeji dobrou chuť!