Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poprvé venku

K prvnímu venkovnímu turnaji v jarní části sezony nás pozvali lvi z Neštěmic. Hrálo se na umělé trávě a i když jsme v koutě hřiště našli ještě sníh, celým miniturnajem nás provázelo sluníčko. Na hřišti probíhaly současně turnaje pro ročník 1999 a 2000. Přihlásili jsme se do kategorie 1999. Na středeční trénink se dostavilo 11 mladších žáků a trenéři věřili v hojnou účast i v pátek. Bohužel se jich dostavilo jen 7 a po čtvrt roce na zkoušku Vojta Osgood K. Někteří se ani neomluvili a trenéři Jiří Vobecký a čerstvý otec Ota Bouz se dostali do situace, zda vzít starší přípravku nebo odvolat naší ůčast. Druhá varianta by však narušila celý turnaj a náš klub FK Novosedlice by asi již víckrát pozván nebyl. Nominační lístek nakonec dostal doslova i "kdo měl ruce a nohy" - Michal Mark, Marek Vobecký, Sam Látal, Nikola Soukupová, Vojta Krunt, Roman Dušek, Kuba Mach, Tonda Mráz a z přípravky Pepa Krajewski, Karolína Senická, Tonda Koudelka, Štefan Očko a další rekonvalescent Patrik Šimek.

FKN - Arsenal Česká Lípa 2:2

K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti pro nás neznámému týmu z České Lípy, který se dostavil jen s brankáři a sedmi hráči do pole. V brance nastoupil Kuba a do soupeře jsme se zakousli, že nevěděli, kde jim hlava stojí. Po dorážce Štefana a střele Marka jsme se dostali do vedení 2:0 a ještě spoustu dalších šancí jsme neproměnili. Náš soupeř si také vypracoval nějaké příležitosti, ale jejich zakončení bylo nepřesné. Ovšem 4 minuty před koncem náš gólman neodhadl centr z rohového kopu a míč jen připravil na hlavičku útočníka z Arsenalu a ten si s tím poradil. Naši tradičně znervózněli, zalezli před branku, přestali běhat a plnit pokyny trenéra. Výsledkem bylo, že Kuba neměl při rozehrávce autu komu nahrát a míč odevzdal soupeři, který opět nezaváhal a vyrovnal. V závěru jsme mohli dostat i třetí gól.

FKN - FK ČL Neštěmice 0:7

V tomto zápase jsme se od začátku přesunuli do role diváků. Domácí nám sypali do sítě i přes Kubovu snahu jeden gól za druhým a až po prostřídání jejich útočníků jsme se do nějaké šance dostali i my. Soupeř byl rychlejší. důraznější a z našich mladíků kladla odpor jen Karolína a snažil se běhat Patrik. Mladší žáci ale také moc nepředvedli a třeba Michal se na postu obránce ani nezadýchal. Z bránících hráčů se směrem dopředu nejvíce snažil brankář Kuba, který tentokrát zneškodnil hodně střel soupeře a odčinil své zaváhání z prvního zápasu.

FKN - TJ Krupka 0:6

V posledním zápase proti nám nastoupil kluci z Krupky, kteří doplnili své řídké řady o hráče ročníku 2000 hrající zároveň turnaj své kategorie. Do branky nastoupil Michal, který ale pokračoval v matném výkonu z předcházejícího zápasu a tým moc nepodržel. V úvodu zápasu jsme dostali 2 góly, pak jsme se k nějaké šanci dostali i my, ale přišla penalta proti nám a pak už jsme jen předváděli marnou snahu o korekci výsledku. V závěru přidal soupeř spoléhající na dlouhé výkopy brankáře ještě tři góly a byli jsme rádi za závěrečný hvizd.

Turnaj byl výborně zorganizován, počasí vyšlo a cíl, aby si všichni zahráli, určitě splnil. Je škoda, že někteří naši mladší žáci, pro které byl turnaj hlavně určen, vypustili páteční trénink a pro hráče přípravky byli neštěmičtí závodníci nastupující pravidelně i v soutěži starších žáků příliš velké sousto. Na druhou stranu, kdyby si všichni plnili pokyny trenérů, naše hra by v prohraných zápasech vypadala lépe. Naše hra splňovala představy trenérů jen v prvním zápase. Příjemným dojmem působily dobré výkony Karolíny a Patrika, ještě by bylo potřeba je předvést i v zápasech své kategorie. Ostatní střídali lepší momenty se slabšími a u některých převažovaly ty slabší, ale to jim řekli trenéři v kabině.