Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vystoupení 2011

24. 12. 2013

Rok se přehoupl do druhé poloviny a rychle se přiblížil ke svému konci. Grácie si dopřály poněkud delší prázdniny, ale na přelomu podzimu a zimy začaly opět pilěn trénovat, aby se mohly 18. prosince 2011 předvést na vánočních koncertech. První odehrály v kostele v Dlouhé Třebové, publiku představily písničky jako Greensleves, Andělské přátelství, Byla cesta, byla ušlapaná, Slyšte pastuškové a Den přeslavný. Následoval podvečerní koncert a naladění vánoční atmosféry v kostele v Řetové se stejným programem a přidáním Co to znamená a Hlehle, támhle v Betlémě. V Dlouhé Třebové s námi ještě vystoupily děti z místní Základní školy, manželé Mimrovi, Tereza Červinková a Schola u sv. Prokopa v Řetové pak Schola u sv. Prokopa.

 

Grácie opět přicházejí na scénu 16. července 2011. Sice v oslabení bez Verči, ale i přesto hrajeme v kostele v Rybníku u příležitosti 130 let výročí hasičů a následně i na pouťové zábavě na tamním hřišti s ozvučením kapely Zips. Byly jsme z toho trochu mimo, ale snad se to povedlo. A program v kostele: Korunovační intráda, Menuet, Lov a Bon repos; na hřišti: Bon repos, Cvrčci, Pochod a Co jste hasiči.

 

27. května 2011 jsme byly pozvány do kostela v České a Dlouhé Třebové u příležitosti akce s názvem Noc kostelů, která probíhala v celé České republice. Zvláště vystoupení v Dlouhé Třebová, kdy jsme se nebály a o půl jedenácté jsme se postavily před oltář a zahrály písničky: Menuet, Lov, Pochod, La Battera, Menuet from French, Bez názvu, Spanilá z archy holubičko, pokládám za vydařené.

 

 Další vystoupení na sebe nenechalo dlouho čekat a 16. dubna 2011 jsme se ukázaly opět v sále v Dlouhé Třebové. Tentokrát jsme potěšily starší občany naší vesnice a to na akci „Důchodci“. Spolu s námi měly vystoupení i děti z MŠ a ZŠ Dlouhá Třebová. My jsme se předvedly s písničkami: Menuet, Polský tanec s doprovodem houslí Janičky, Škoda lásky.

 

První oficiální vystoupení souboru Grácie proběhlo 26. února 2011 ve víceúčelovém sále v Dlouhé Třebové u příležitosti Dětského karnevalu. Karneval byl zaměřený na Piráty z Karibiku, tudíž se Grácie proměnily v pirátky a spolu s šesti houslemi zahrály úvodní písničku Pirátů z Karibiku.

 

Náhledy fotografií ze složky Grácie

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář