Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hubnutí

23. 1. 2013

Hubnutí

 

MVDr.Simona Müllerová leden 2013

Korektura textu: Ina Pokorná 21. ledna 2013

 

 

Vše se nyní týká kolektivních vzorců, starých pravidel. Pravidla jídla ze středověku nemůžeme například uplatňovat dnes. Přesto je stále používáme. Např. jez, abys byl silný. Lidé jsou unaveni, cítí se slabí vlivem životního stylu, emocí aj. a myslí si, dle historického vzorce, že jídlem získali sílá a bdělost. Jídlo jim to ovšem nepřinese, protože je obvykle plné potravinových doplňků, chemie. Nepotřebujeme už energii na ohřev. Všude se topí, máme oblečení a málo cvičíme a málo se hýbeme. Jídlo se stává více přítěží než pomocí, protože neumíme s ním zacházet. Jíme i ze zvyku, ne z hladu. Nespočineme v úctě k jídlu, spalujeme pomalu, protože jsme zaneseni odpady. Další historický vzorec je potřeba zásob, čili tuku. Poslední roky už dost chápe, že to je jinak a snaží se s tím něco udělat. Chybné vzorce je potřeba odstranit a nahradit novými na genetické úrovni těla i duše. Načíst z pole neomezených možností. Nový ideální program pro jednotlivce, někdo je zase štíhlý, hubený, jeho duše nemá potřebu jíst, neboť je z jiné planety, nebo tělo chce být tak moc in, že naopak zas načítá vzorce pro nechutenství nebo příliš rychlé spalování.

 

Výmluva na hormony je tolerovatelná jen na začátku řešení případu, neboť hormonální dysfunkce vedoucí k nadbytku nebo nedostatku je dána myšlenkovými vzorci, vědomými i nevědomými a jsme opět tam, kde jsme byli. Duše i rodiče tvoří tělesný ideál svých dětí podle svých nejlepších zkušeností a představ. Nicméně duše má zkušenosti z inkarnací a rodiče ze své doby, zatímco jedinec je v době jiné.

 

Tělo vědomě je potřeba vzdělat o jídle, hormonech, spalování, duchovních principech. Duši musíme požádat přes archanděle, Boha, navést na nový vzorec stravování a spalování a ukládání, tedy koloběh jídla přes tělo. Každému na míru.

 

Pozitivní vizualizace je základ. Mít představu, jak chcete vypadat, ale nelpět. Pokud jsou představy o těla ovlivněné kolektivem, skupinový vzorec být in, pak se plní hůře a má to obvykle omezující vedlejší produkty. Nejde o to si říct, jsme den ze dne krásnější, štíhlejší, neboť duše a tělo to nemusí umět zrealizovat. Sám pojem krásnější je otázka vkusu jednotlivce, skupiny, národa. Úprava iontů ve smyslu „krásnější“ se děje podle vzorce, který tělo a duše upřednostňuje, což může být i vzorec pro jedince, teda tady nepřijatelný. Čili jedinec nevidí úspěch své afirmace a nechápe proč. Jestliže v historii bylo sádlo důkazem zdraví, bohatství, bezpečí, v zimě, v době nouze, pak mnoho kroků vedoucích ke zdraví může vést i k tloustnutí a naopak. Bezpohlavní duše zase tvaruje tělo do bezpohlavní štíhlosti, vědomě si to fakt uvědomte a požádejte o nejlepší zdraví, krásu pro tady a teď a v hlavě udržujte představu, jak vypadáte a jak se cítíte. Reálnou, změnit kostru je náročný proces, i když možný, ale raději zvolte ladnost, harmonii.

 

 

Ráno snídat a do oběda jíst skutečně jen sladké, teplé, vlažné, uhlohydráty, ovoce, vejce.. Žádné bílkoviny krom vajec. Tuky - máslo pravé kravské, med, marmeláda, vločky, buchty.

Při bolesti žaludku Argentum nitricum 15 CH.

 

Energoinformační pole a metabolismus upravují ionty na chutť k jídlu, trávení. Samozřejmě to vyžaduje disciplínu v jídle, především dopoledním, neboť tělo v noci odpočívá, regeneruje se, proces se dokončuje dopoledne, a pokud tělo zatížíte něčímv této době obtížně stravitelným nebo chemickým, zkazíte si celý den. Pak nemáte výdrž psaychickou ani fyzickou. Energie se spotřebuje na trávení uzenin a sýrů, chemických jídel.

 

Od 7 hod do 11 hod. jsou ty nejdůležitější hodiny, kdy je třeba skutečně o tělo dbát ve smyslu trávení. Klid žaludku je od sedmi do devíti ráno, protože jíte v devět ráno, je to optimální. Tělo je ieálně nastaveno, pokud jíte jídla ad shora. Od 9 hod. do 11 hod. jdou hodiny sleziny a slinivky, čili distribuce energie do těla. Tyto orgány dávají energii svalům, zejména končetinám - svalová hmota, ale i hlava, mozek na myšlení. Bílkoviny po ránu jiné než vejce je zátěž a ne přínos, už celý den to nejde napravit.

 

Špatnou životosprávou se může narušit tenké střevo, schopnost vstřebávat to, co má tak, jak má. Terapeut může doporučit kapky, TCM - tradiční čínskou medicínu.

 

Vliv sexu na metabolismus a hubnutí a výkon v práci - bez sexu bude 2.čakra, motor, pracovní výkon, nelze si odpírat sex.

 

Terapeut doladí energetické, hormonální dráhy na spalování.

 

Láska k tělu, mít rád svoje tělo, je to vaše stanoviště, výchozí bod, nelze mít rád co teprve bude, neboť svým dneškem deláme své zítra a můžeme tedy každou dalí minutou svého dnes změnit své zítra. Je zbytečné mít rád včera, loni, ulpívat na tom, neboť vše se vyvíjí a krok zpět, pohled zpět je hnití nebo stagnacem. Přežité, historie.

 

Radostné zaměření na své dnes, jíst podle TCM, cvičit a mít se rád. Pak zhodnotit své zítra, jak se bude citit s tímto svým dnes, co vám přineše už dnes a pak co vám přinese už zítra.

 

Je třeba mít nový prožitek s novým přístupem ke svému tělu a k jídlu.