Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úskalí čísla 7 v dnešní době

18. 3. 2014

Úskalí čísla 7 v dnešní době

MVDr. Simona Müllerová

Korekce; Ina Pokorná

 

Číslo 7 osobní, osudové, v roce narození, má svá pro a proti. Upozornění na úskalí čísla 7 – sedmička nemá žádná pravidla, jen svoje vlastní. Neuznává autority, společenský řád, úřady a jiné dobové systémy. Bohužel z dětství jsou do každého vtisknuty vzorce myšlení a chování. Tento znak lidské hmoty se nedá změnit. Dospívající nebo dospělá sedmička dává člověku odpor k autoritám, neochotu se přizpůsobit, snahu se osvobodit, potřebu nepodřídit se. Bohužel to, co považuje za svá vlastní pravidla a názory jsou z velké části názory rodičů, nebo zvyky doby.

Vzniká rozpor mezi přirozenou potřebou sedmičky být svobodný, zbavit se zátěže karmy a žít svoji vlastní cestu. Každý, kdo má v datu narození nějakou sedmičku, si musí uvědomit, že jeho přirozenost je svoboda a nepodřídit se. Prosadit svoje vlastní názory a svoje vlastní způsoby života. Dále si musí uvědomit, a to je nejdůležitější. Že to, co v sobě má jako svoje pravidla, nejsou pravidla jeho podstaty, ale naučené zvyky. Když se nad tím sedmička v klidu zamyslí a připustí, že to, co považuje za své jeho být nemusí, energie roku ho osvobodí a on může najít sám sebe, dovolit si být naprosto jiný než všichni v jeho okolí a statečně si za tím stát.

Zatím se svoboda a jinakost sedmiček projevuje namířením vzdoru na špatné místo, prvotně je potřeba se vzepřít tomu, co primárně není jejich. Už jen tím, že člověk připustí, - může to tak být – vesmír a země a terapeut provedou osvobozující práci. Nemusí tedy dělat žádné konkrétní kroky, než se zamyslet o tom, co píšu a skutečně si uvnitř říct, že na tom něco bude..

A pak už jen pozorujte, jaké máte pocity.