Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karmické zákony

31. 12. 2013

Karmické zákony

MVDr. Simona Müllerová, prosinec 2013

korektura textu: MVDr. Dagmar Peterová

Nemůžete vinit doktory, prvotně je vždy plán duše. Proč tu je? Nad všemi zákony je zákon karmy a to, co jsme udělali, dali někomu pocítit v některém z našich životů, to prožíváme teď. Starý zákon karmy, který se nyní v evoluci mění, byl o tom, že tělo a duše, teď a tady, např. vy, dožíváte, pociťujete to, co dělali předci v tělech, předci v duších, vy v tělech, kam byla inkarnovaná duše, to prožíváme v dobrém i zlém, abychom si to uvědomili a odpustili. Principem je návrat k lásce a uvědomit si, že vše je odpustitelné, že nejsou náhody, ale jen karma, zákon příčiny a následku. Proto mamka tzv. trpěla. Jednak neměla dost lásky k sobě dané od rodičů, způsob výchovy jejími rodiči, jednak v minulých životech podcenila práci a zdraví lidí, nedělala práci, jak měla, proto i ona nyní na sobě pocítila přistup, který sama aplikovala v inkarnaci. Tento zákon karmy, příčiny a následku, předávaný na potomky, na inkarnace, byl vytvořen - nevím kdy - před miliony let…Bohem? Stvořitelem?? Ale předpokládal rychlejší uvědomění lidstva; poněkud se to vymklo a dnešní těla trpí příliš nánosem negativ danými inkarnacemi a předky. Přesto tento zákon nejde popřít ani obejít. Mění se, díky prohlášení, prosbám lidí, kteří se obrací k vyšším silám, díky evoluci. Pokud i vy viníte doktora, pak si opět zatěžujete karmu tím, že nechápete principy nadřazených zákonů. Dá se říct, že vaše mamka neměla dost informací, aby si uvědomila zákon karmy. Ale jsou lidé, kteří, bez vzdělání, sami řeknou: Já jsem ale musela být potvora, že se mi toto děje, prostě to ty lidi napadne. Kult rodičů, idealizace rodičů, nás vede k tomu, že podle vzorců, opět stanovených někým jiným, někdy jindy, nás nutí říkat, myslet si, cítit, jak máme skvělé rodiče, jak byli úžasní a jak jsme se milovali. Ve většině případů je to iluze, vnucení si pohledu.

Kdo z nás si dovolí říct pravdu o svém dětství?? O přehlížení, o málo citů? Každý, skoro každý vám dneska řekne, že měl skvělé rodiče, řekne to, protože se to říct má, protože to někdo tak určil, miluj rodiče, musíš, cti je… Ale rodiče jsou stejní lidé jako kdokoliv jiný, rozdíl je v tom, že s rodinou krve máme nejtěžší karmu, abychom řešení neutekli Manžela vyměníte, práci, kolegy, školu, ale matka a bratr vám zůstanou navždy, stejně jako dítě, proto v rodině krve je nejtěžší karma, a proto máme společné geny, abychom v sobě přijali to, co nám vadí na rodičích, a naopak, abychom rozvinuli to nejlepší.

Mamka byla egyptský lékař, a středověký lékař, ve středověku dokonce pila, zanedbala mnoho péče o lidi…byla zklamaná ve středověku, měla těžké dětství, a proto jí na životě, jejím ani pacientů, nezáleželo, byli bohatí, a ona byla z chudých, byla níž, měla pocit, že oni mají vše a vinila bohaté za důvod, proč jí zemřela matka. Byla tehdy muž - lékař, malý...vystudoval těžko s přispěním tety, přesto neocenil její finanční podporu, bral to jako samozřejmost. Prvotní přání malého kluka, být lékařem, aby pomohl mamince, se změnilo, protože pochopil, že sám lékař nemá prostředky, aby sponzoroval chudé nemocné, a že aby sám přežil, musí léčit bohaté, na těch mu ale nezáleželo, přišla marnost života, začal pít. Čili místo pochopení, odpuštění a přijetí své práce jako poslání, zatratil i sám sebe, uchlastal se. Takže tímto vhledem do životů mámy a vlastně i vašich, vám vysvětluji část jejího života.

Co nevyřeší rodiče, je podle starého zákona karmy na vás. Proto vás prosím, požádejte za ni o odpuštění všechny, na kterých se ona provinila a poděkujte všem, kdo ji podporoval, třeba tehdejší teta…bezdětná - to jste vlastně byla vy, když na to koukám. Egypt, tam měla pýchu, aroganci, tam dělal pokusy na lidech, mladý arogantní lékař, bezohledný, touha po slávě, po dokonalých operacích a výsledcích, stoupat výš, sláva. Proto zde používal lidi na pokusy, operoval je, ale taky se učil, dělal věci, co nemusel, aby se pak šlechtě, faraonům předvedl a stal se královským lékařem, což se mu podařilo, přesto mu zemřelo mnoho lidí a jako starý se trápil vinami. Opět pil, aby zapomněl, kolik lidi muselo zemřít, aby se on stal slavným královským lékařem. Tahle inkarnace by možná šla i dohledat, protože měl dost vysoké postavení.

Vše, co píšu, čistím, není to diagnóza, je to terapie vaší rodiny. Čili máme už dvě inkarnace alkoholismu.

------------

Jak pomoci s karmou v denní praxi

Uvedeme případ, opilec mlátí ženu, dítě a psa. Z běžného pohledu se zdá, že je opilec neřád a zaslouží trest. Karmický pohled je vysvětlit sobě a týraným, že podle zákonů karmy zažívají to, co sami někomu způsobili v minulém životě a že tedy nejsou oběti; když to týraní pochopí, mohou ze vztahu odejít, neboť jsou vysvobozeni, nebo opilec odejde…nebo přestane.

Další vysvětlení je, že vlivem karmy nebo dětství má týraná osoba tak malou sebe hodnotu, ze týrající ji učí najít úctu k sobě, odvahu vzepřít se a odejít, je tedy vykonavatel karmy, ale i její učitel. Skutečně náhody nejsou a situace je nutno posuzovat z pohledu o level výše, protože pokud odsoudíte někoho neprávem, zatížíte i svou karmu.

Skutečná pomoc těm týraným je, nabídnout jim jiný pohled, vyvést je z roli oběti tím, že jim vysvětlíte, proč se to děje, kde je asi kořen, protože pokud týraný odejde ze vztahu, nebo je týrající zatčen, a týraná osoba nepochopí, o co šlo, pak další partner nebo osoba jí hrají totéž. Čili se vaše pomoc mine účinkem. Mnoho vztahů se zásadně změní, když partneři, nebo aspoň jeden pochopí kořen problému, daný mimo teď a tady…