Jdi na obsah Jdi na menu
 


komentaře

Pardubice s Libercem začínají v semifinále znovu, ale už jen na dva vítězné duely -31.03.12

Semifinálová série play off hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Libercem pokračuje v neděli opět "od nuly". Po čtyřech zápasech je stav nerozhodný 2:2 a trenéři obou celků Pavel Hynek i Jiří Kalous tak své celky chystají na restart semifinále, jen se už tentokrát bude hrát jen na dvě vítězství.

Pavel Vostřák splatil důvěru trenéru Jelínkovi, dvěma góly zrušil kouzlo Trvaje - 01.04.12

Poté co se Pavel Vostřák (na snímku) nevešel do plzeňské sestavy v předchozích dvou utkáních, v nichž Indiáni vůbec neskórovali, kouč Marian Jelínek na něj znovu vsadil a zkušený útočník mu jeho důvěru bohatě vrátil. Dvěma góly přispěl k výhře 3:2, čímž pomohl zastavit rozjetou Kometu a udržel svému týmu naději na finále.

Novinky

11:11 -  Veteráni České republiky porazili v přátelském utkání legendy Švédska 6:3, duel se uskutečnil v rámci Dne Legend na jihlavském Horáckém stadionu. Výsledek: Veteráni České republiky - Legendy Švédska 6:3 (2:0, 2:2, 2:1). Branky: 6. a 36. Ujčík, 13. Kucharčík, 21. Ščerban, 23. Zelenka, 37. Hosták - 16. Lindström, 28. Franzén, 37. P. Zetterberg. Akce se zúčastnili mj. Näslund, Bříza, Nový, Djoos, Válek, Šejba, Carlsson a další osobnosti.

 

10:10 -  Přihrávka na gól Daniela Afredssona ze sobotního utkání Ottawy ve Philadelphii byla 77. bodem (19 gólů a 58 nahrávek) Erika Karlssona v této sezóně. Dvaadvacetiletý bek Senators tak vytvořil nové maximum mezi zadáky z období po výluce 2004-05. Dosavadní rekord držel Mike Green z Washingtonu, jenž v letech 2009-10 nasbíral 76 bodů za 19 branek a 57 asistencí.

 

10:10 -  Ray Whitney z Phoenixu se stal 79. hráčem v ligové historii, který v základní části pokořil metu 1000 kanadských bodů. Stalo se tak ve třicáté sedmé minutě sobotního utkání s Anaheimem, když v přesilovce nahrál na branku Radimu Vrbatovi. O čtyřicet sekund později si oba hráči Coyotes role vyměnili.

 

10:10 -  V kádru týmu Orli Znojmo, který hrál letos rakouskou EBEL, budou pokračovat útočník Radek Haman a slovenský obránce Martin Škarda, oba se s vedením dohodli na nových smlouvách. Jednání o další spolupráci probíhají s Peterem Pucherem, Orli by rádi mistra světa 2002 udrželi. Končí naopak obránce David Hájek, útočníci Jan Šeda, Vladimír Říha a Karel Plášek, jenž bude podle klubových stránek pokračovat Šumperku.

 

09:09 -  Zdravotní problémy obránců přinutily Columbus narychlo povolat z AHL Codyho Goloubefa. Hokejista draftovaný v roce 2008 ve druhém kole nastoupil k zápasu se St. Louis hned po příletu z farmy, nestihl se ani rozbruslit. V utkání sehrál šest minut s jedním plusovým příspěvkem do tabulky pravdy.

 

09:09 -  Talentovaný slovenský útočník Marek Hrivík stráví závěr sezony v týmu Connecticut Whale, jenž je farmou New York Rangers a hraje AHL. Hrivík dosud působil v juniorském celku Moncton Wildcats, kde letos během 54 utkání základní části nasbíral 70 bodů. Dvacetiletý rodák z Čaqdce startoval v letech 2009 a 2011 na mistrovství světa juniorů.

 

09:09 -  Bohatou kariéru se rozhodl ukončit Andreas Dackell, vynikajícího švédského útočníka k tomu přiměly zdravotní důvody. Devětatřicetiletý rodák z Gävle strávil osm posledních sezon v místním Brynäs, předtím hrál NHL za Ottawu a Montreal. V roce 1994 se stal Dackell olympijským vítězem, startoval na třech světových šampionátech 1994-96.

 

09:09 -  Někdejší člen americké reprezentace do osmnácti let David Wohlberg podepsal nováčkovský kontrakt s New Jersey, které ho draftovalo v roce 2008 v šestém kole. Absolvent michiganské univerzity už nastupuje za záložní tým Ďáblů v Albany, včera svým prvním gólem v AHL rozhodl utkání s Providence.

 

09:09 -  Hokejisté Phoenixu se příblížili účasti v play off, když na svém ledě přehráli Anaheim 4:0. Na výhře se podílel gólem a asistencí Radim Vrbata, po jedné přihrávce si připsal i Martin Hanzal s Michalem Rozsívalem. Coyotes jsou aktuálně sedmí v Západní konferenci a na devátý Dallas mají k dobru dva body. O výhře rozhodl Phoenix v prostřední části, kdy třemi využitými přesilovkami odskočil soupeři z 1:0 na 4:0.

 

09:09 -  Michal Neuvirth dovedl v sobotním utkání Washington k výhře 3:2 po samostatných nájezdech nad Montrealem. Čtyřiadvacetiletý gólman kryl 39 střel, neinkasoval v penaltovém rozstřelu a stal se první hvězdou zápasu. Hráči z hlavního města USA se vrátili do elitní osmičky Východní konference, v níž mají dva body náskok před devátým Buffalem.

 

Články

Energie překvapila, vyhrála v Pardubicích. Plzeň přetlačila Kometu, Litvínov doma zaváhal - 22.01.12

Tipsport extraliga nezná oddechu, ve druhé polovině ledna probíhá tvrdý boj o umístění na všech frontách. Tabulka je zamotaná, každý z týmů má o co hrát, finiš základní části bude ještě pořádně napínavý. Napovědět svým způsobem mohlo nedělní 42. kolo, nebyla zároveň nouze o překvapení. To největší způsobily poslední Karlovy Vary, které braly na ledě Pardubic všechny body a naznačily, že boj o únik z barážové příčky nabídne hodně dramatický průběh.

První inkasovanou branku beru na sebe, kál se olomoucký Michal Vodný - 22.01.12

Michal Vodný sice přišel ze Zlína na hostování do Olomouce, ta ho ale v rámci střídavých startů půjčuje druholigovému Valašskému Meziříčí. Díky absenci několika hráčů Mory však mladý útočník dostal nyní možnost předvést své kvality právě v dresu Kohoutů. V Kadani sice neskóroval, ale doma s Litoměřicemi se mu to už povedlo. „Jsem rád za každé střídání, které můžu v Olomouci odehrát,“ děkuje Vodný za šanci trenérské dvojici Fiala – Tomajko.

Náš vstup do utkání byl vlažný, ale srovnali jsme se, řekl Štěpán Hřebejk - 22.01.12

K dalšímu utkání na led Pirátů přijel celek Havlíčkova Brodu. I přes dobrý vstup do utkání se hosté z Chomutova vraceli s pětibrankovou nadílkou. Rozhodující branku na 2:1 vstřelil dvaačtyřicet vteřin před koncem první třetiny forvard Štěpán Hřebejk.

Sparta přestřílela Liberec a dál vede, domácí se čtyřikrát prosadili v přesilovce - 22.01.12

Přesilovkové góly dovedly hokejisty pražské Sparty k výhře v zápase 42. extraligy nad Libercem 6:4. Vedoucí tým před rekordní návštěvou sezony (11.514 diváků) využil čtyři početní výhody a dočkal se proti Severočechům první výhry v normální hrací době po téměř dvou letech. V předešlých sedmi vzájemných zápasech se jí to nepodařilo.

Plzeň rychle zapomněla na přerušení bodové série, v duelu s Kometou brala všechny body - 22.01.12

Hokejisté Plzně porazili ve 42. kole extraligy brněnskou Kometu 4:3 a po dvou venkovních porážkách se na domácím ledě opět vrátili na vítěznou vlnu. Indiánům vyšel vstup do zápasu, v němž skórovali dvakrát během první minuty. Hosté ve třetí třetině mocně dotahovali, ale vyrovnat nedokázali. V dresu Západočechů se blýskl dvěma góly veterán Jiří Vykoukal.

Litvínov v bitvě o desítku ztratil, Vítkovice naopak poskočily na šesté místo - 22.01.12

Hokejisté Vítkovic zvítězili ve 42. extraligovém kole na ledě Litvínova 2:0 a při zaváhání Zlína v Kladně poskočili mezi první šestku, která bude mít po skončení základní části jistotu účasti ve čtvrtfinále. Branky Ostravanů zaznamenali ve druhé třetině Viktor Ujčík a Radim Hruška, čisté konto vychytal Roman Málek.

Kladenští Rytíři pokračují v bodové šňůře, tentokrát si poradili s trápícím se Zlínem - 22.01.12

Hokejisté Kladna zvítězili v utkání 42. kola extraligy nad trápícím se Zlínem 3:2 a upevnili si po třetím plném bodovém zisku v domácím prostředí za sebou pozici v první desítce. Berani po páté porážce v řadě klesli z šestého na sedmé místo za Vítkovice.

Třinecké trápení ukončil Peterek, Oceláři poprvé v sezoně sebrali Jihočechům body - 22.01.12

Hokejisté Třince se poprvé v sezoně proti Českým Budějovicím dočkali bodového zisku, když jihočeský celek doma ve 42. kole zdolali 2:1 v prodloužení. Vítězný gól vstřelil po 36 sekundách nastaveného času Jan Peterek a přerušil tak i sérii čtyř porážek ve vzájemných zápasech. Pod novým koučem Janem Tlačilem obhájce titulu podruhé ze tří zápasů vyhrál, i když jeho střelecké trápení pokračuje a dal jen čtyři branky v posledních čtyřech utkáních.

Karlovy Vary překvapily v Pardubicích, Energie se díky vítězství přiblážila Boleslavi - 22.01.12

Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve 42. kole extraligy na ledě Pardubic 3:2. Prodloužili tak svou sérii výher na východě Čech již na sedm utkání a snížili ztrátu na předposlední Mladou Boleslav na dva body. Vítězný gól dal ve 49. minutě Rastislav Dej.

David Kočí se v dresu Sparty poprvé porval. Klobouk dolů, ocenil soupeře Šticha - 22.01.12

Dvaatřicet zápasů musel obránce pražské Sparty David Kočí "čekat" v extralize na to, až absolvuje první vážnější pěstní souboj. A v zápase proti Liberci se hráč, který má za sebou desítky bitek v zámořských soutěžích, popral hned dvakrát. V obou případech s Davidem Štichem.

Nula je hezká, ale tři body mě těší víc, radoval se Roman Málek - 22.01.12

Už tři duely a více než dva roky čekali hokejisté Vítkovic na vítězství z ledu Litvínova, kde uspěli naposledy 11. prosince 2009. Zrušení nepříjemné série se svěřenci Mojmíra Trličíka se Zdeňkem Motákem dočkali v nejvhodnější možný okamžik. Na Zimní stadion Ivana Hlinky se ostravský soubor vydal v rámci 42. kola aktuálního ročníku Tipsport extraligy s cílem nedovolit Severočechům snížit ztrátu na pouhé tři body. Vítkovice tuto úlohu zvládly i díky bezchybnému výkonu Romana Málka (na snímku), který zneškodnil všechny pokusy domácích střelců a pomohl tak týmu k posunu na šesté místo.

V závěru jsem prodělal dva infarkty, oddychl si Marek Hovorka po bitvě se Zlínem - 22.01.12

Kladno zvládlo třetí domácí utkání v řadě a i díky tomu si v boji o play off udržuje do závěrečných bojů velmi nadějnou pozici. Na svého dnešního soka a současně i na šestou příčku v tabulce tak ztrácí pouhé tři body. Zlín ale odehrál výborné utkání a byl ve hře dopředu velmi nebezpečný. Proti většímu úspěchu ale byla jednak jeho koncovka a také výborný Chábera v brance domácích, což byly faktory, které asi nejvíce rozhodly o bodech pro Rytíře.

Hodonín se v Nymburce nadřel, Opava nasázela Porubě devět gólů - 22.01.12

Na druholigové diváky čekalo v neděli 22. ledna celkem pět duelů, které se rozložily do všech tří skupin tuzemské třetí nejvyšší soutěže. A bylo se rozhodně na co koukat. Vždyť aktéři jednotlivých zápasů pro fanoušky připravili doslova gólové hody, padlo v průměru téměř devět branek na zápas. Nejvíce gólů bylo k vidění v Porubě, kde si otevřela střelnici Opava a zvítězila 9:3. Těsných výher se po přestřelkách 5:4 dočkal Hodonín v Nymburce a Trutnov na svém stadionu se Žďárem nad Sázavou. Na soupeřově ledě pak uspěly Děčín a Valašské Meziříčí.

Novinky

22:10 -  Bostonský obránce Andrew Ference byl za naražení Ryana McDonagha z New York Rangers na mantinel v sobotním utkání prvních dvou celků Východní konference potrestán zákazem startu v příštích třech utkáních. Do hráčského podpůrného fondu musí zaplatit 36,5 tisíce dolarů.

 

20:08 -  Výsledky slovenské extraligy: Košice - Poprad 2:3 v prodl. (za hosty Balán 1+1), Skalica - Zvolen 9:1 (Obdržálek 2+1, Vyrůbalík 1+1, Kloz 0+1), Slovan Bratislava - Martin 2:3 v prodl., Trenčín - Nitra 3:2 (za domácí Hlubuček 0+1), Banská Bystrica - Žilina 3:1. DEL: Eisbären Berlín - Hamburk 3:0, Krefeld - Ingolstadt 3:4, Mnichov - Düsseldorf 3:2 po sam. nájezdech, Augsburg - Wolfsburg 5:3, Iserlohn - Straubing 3:4 v prodl..

 

18:06 -  Gól a nahrávku zaznamenal Petr Tatíček v utkání švýcarské nejvyšší soutěže proti Ženevě, Davos ovšem duel prohrál po nájezdech a v tabulce mu aktuálně patří třetí místo. Výsledky nedělních utkání švýcarské ligy: Biel - Zug 2:4, Davos - Ženeva 2:3 po sam. nájezdech (za domácí Tatíček 1+1).

 

12:12 -  Hkejisté Minnesoty si v sobotu proti Dallasu připsali v NHL teprve třetí výhru za posledních osmnáct zápasů, ale Marek Židlický u toho chyběl. Čtyřiatřicetiletý obránce, který je s příjmem čtyři miliony dolarů nejlépe placeným bekem Wild, zůstal vůbec poprvé během svého působení v Minnesotě jen mezi náhradníky. "Kdyby hrál tak dobře, jak může, byli bychom lepší," řekl deníku Pioneer Press trenér Minnesoty Mike Yeo.

 

Příspěvky

Russia - Czech Republic 2010 FINAL IIHF World Championship Eishockey Germany Köln

1. 4. 2012

 

Česko -Finsko nájezdy 2:1

1. 4. 2012

 

Česká Republika - Švédsko Nájezdy MS 2010 / Czech Republic - Sweden Shootout WCH 2010

1. 4. 2012

 

MS 2010 Semifinale CZE SWE posledni 2 minuty 3. tretiny

1. 4. 2012

 

ms 2011

1. 4. 2012