Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní kolo soutěže mladých hasičů a dorostu- Městečko Trnávka

26. 5. 2007

V  pátek 25. a v sobotu 26. května se družstvo starších a v sobotu také družstvo dorostu zúčastnilo jarního kola hry Plamen v Městečku Trnávce

           V 10 hodin se konal nástup a po něm odstartovaly soutěžní disciplíny (štafeta požárních dvojic, štafeta CTIF a požární útok CTIF), které trvaly až do odpoledne. Soutěžilo celkem 21 týmů starších a 16 mladších. Po celý den bylo obrovské horko, a tak jsme se nemuseli bát, že nám bude v noci ve stanu zima. Sluneční paprsky nás probudily i v sobotu ráno. Na programu byla ještě štafeta 4 x 60m a divácky nejatraktivnější požární útok. Pak nastal čas na oběd a zanedlouho byl svolán nástup k vyhlášení. Janovské družstvo se nakonec umístilo na 13. místě.

            Pro dorost však soutěž teprve začínala. Přijelo celkem 9 družstev dorostu. My jsme jako první absolvovali test z požární ochrany a poté štafetu 4 x  100m s překážkami. Pak přišli na řadu jednotlivci a s nimi hodně pádů  a pomalu se blížila bouřka a s ní veliký liják. Nás ale ještě čekal požární útok. Vyhlášení výsledků proběhlo za velké tmy a bouření na tribuně. Umístili jsme se na 3. místě, a tak jsme si domů odváželi náš první pohár, ale především spousta zážitků.

            I přes některé neúspěchy stály celé 2 dny soutěže za to a to také proto, že byla velmi dobře zorganizována a do její přípravy bylo zapojeno hodně místních lidí, což bylo vidět.  

                                                                          Marie Jirečková ml.