Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní kolo hry Plamen 25-26.5.2012 Čistá

26. 5. 2012

 

Jarní kolo hry Plamen se tentokrát konalo 25. a 26. května v nedaleké Čisté. Po propršených soutěžích v předchozích letech jsme s obavami sledovali předpověď počasí. Tentokrát nám však přálo štěstí a po oba dny nás doprovázelo slunečné počasí.

            Páteční program byl zahájen tradičním nástupem, na kterém opět nechybělo několik politiků. Poté už se rozjely soutěžní disciplíny. Kategorii mladších čekala štafeta CTIF a štafeta požárních dvojic. Kategorie starších měla na programu ještě požární útok CTIF. Novinkou letošní soutěže byl také běh na 60 m – jednotlivci. Z našeho sboru se při nich postavili na start tito soutěžící: Alžběta Jirečková, Kateřina Benková, Dominik Kopecký a Tomáš Tauer. Na to, že se této disciplíny na žádném závodě ještě nezúčastnili, si nevedli vůbec špatně. Bětka se umístila na 21. místě a Katka obsadila 17. místo. V kategorii chlapců obsadil Dominik 30. místo. Tomáš zaběhl 2. nejlepší čas a zajistil si tak postup do krajského kola, které se uskuteční v červnu ve Vítějevsi.

Páteční večer pokračoval ještě tradičním karnevalem s maskami a diskotékou. Poté byl již čas odebrat se do stanů, neboť nás následující den čekaly ještě další disciplíny.

Složení družstev:

Mladší

Starší

Adéla Hušková

Tomáš Soukup

Viktor Huška

Tomáš Tauer

Veronika Králová

Eliška Jirečková

Veronika Kmošková

Kateřina Benková

Kristýna Wejdová

Kateřina Burešová

Alžběta Jirečková

Jitka Hegerová

Filip Kalousek

Dominik Kopecký

Ivana Rejmanová

Tomáš Kopecký

Jakub Tauer

Michal Klusoň

Tomáš Sejkora

Jan Sodomka

 

Všechna družstva si musela odběhnout ještě štafetu 4 x 60 m a také královskou disciplínu požární útok. Malý zádrhel nastal v okamžiku, kdy přestal fungovat jeden ze strojů a nefungovaly ani stroje náhradní. Po delším čekání však bylo vše v pořádku a všechna družstva mohla disciplínu splnit.

A jak jsme si v konkurenci družstev z celého okresu vedli? V družstvu mladších jsme opět měli několik předškoláků a věkovým průměrem jsme se řadili k těm nejmladším. Mladší se v celkovém pořadí, do kterého se započítávají i výsledky z podzimního kola umístili na 14. místě. Družstvo starších obsadilo ve své kategorii pěkné 10. místo. Oceněna byla také naše kronika, a to 3. místem.

Během soutěže nás podpořili také někteří z rodičů a pan starosta. Poděkování patří veliteli J. Jiráskovi a také některým rodičům, kteří nám pomohli zajistit dopravu.

Marie Jirečková ml.