Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní kolo v PS – Kamenec, 16.7.

18. 7. 2011

Okresní kolo v PS – Kamenec, 16.7.

                V sobotu 16. 7. se naše družstvo žen doplněné o 3 závodnice z Čisté vydalo do Kamence na okresní kolo v požárním sportu. V krásném areálu Pod Lipou se sešlo celkem 12 družstev mužů a 6 družstev žen z celého okresu.

Složení družstva: Barbora Halousková, Edita Hájková, Jitka Jirečková, Marie Jirečková, Šárka Kadidlová, Marie Klusoňová, Vendula Mazůrková, Kateřina Stehlíková, Irena Tauerová

         Nejdříve byly na programu štafety mužů, poté následovaly štafety žen. Naše družstvo zaběhlo štafetu v čase 74:95, což v této disciplíně stačilo na 3. místo. Po štafetách přišel na řadu běh na 100 m s překážkami, nejprve v kategorii muži. A bylo na co koukat, byli jsme svědky nového rekordu na kamenecké dráze, o který se postaral Jakub Paulíček z Širokého Dolu s časem 15:96. Po druhých pokusech mužů se postavili na startovní čáru i ženy. A jak se dařilo nám?

Jitka Jirečková – 20:47 – 6. místo, Vendula Mazůrková – 20:91 – 8. místo, Irena Tauerová – 22:15 – 15. místo, Barbora Halousková – 23:51 – 16. místo, Šárka Kadidlová – 23:62 – 17. místo, Marie Jirečková – 24:28 – 20. místo

         Po sečtení 4 nejlepších časů obsadilo naše družstvo v běhu na 100 m celkové 3. místo. Čekala nás však ještě královská disciplína  - požární útok, který bohužel není naší silnou stránkou. Náš výsledný čas sice není nijak vynikající, ale myslím, že jsme s ním všichni byli spokojeni. Čas 32:44 stačil v požárních útocích na 4. místo.

Nakonec jsme se radovali z celkového 3. místa a krásného poháru.

Do krajského kola postoupily v kategorii žen družstva z Desné a Kamence a v kategorii mužů hasiči z Širokého Dolu a Desné.

       Snad budu mluvit za všechny, když napíši, že se nám na soutěži moc líbilo a jsme rádi, že jsme mohli posbírat nové zkušenosti. Soutěž byla perfektně zorganizovaná a k její bezchybnosti přispělo také krásné počasí.

       Na závěr bych chtěla moc poděkovat všem, kteří nám jakýmkoliv způsobem pomohli k tomu, abychom se soutěže vůbec mohli zúčastnit a obětovali nám svůj čas a energii. Samozřejmě děkujeme moc také holkám z Čisté za spolupráci.

                                             Za družstvo žen Marie Jirečková ml.