Jdi na obsah Jdi na menu
 

17.10.2008
Dobrý den, bohužel psí den nám nevyšel, tak alespoň posílám slíbené fotky. Black již úspěšně absolvoval výcvikový kurz, dokonce jsme byli i chváleni, ale jakmile jsme vešli na cvičák, tak byl jak vyměněný, klidný a poslouchal na slovo. Mimo cvičák, to tak slavné není :) Zvykl si také jako Shakal chytat a lovit frisbee, díky tomu se pěkně vyběhá a utahá a pak už zase poslouchá na slovo, ale jakmile náhodou talíř nemáme, tak začne stopovat a pak je docela těžké ho odvolat když náhodou nějakou stopu chytne, to pak jen čekám, kdy se uráčí vrátit. Snažíme se těmto situacím vyhnout, ale stane se... Bohužel už má jeden úlovek (ale doufám že to bude i poslední) - sousedovic slepici. Dokud jsme měli sebou talíř a chodili jsme si házet na pole kde se slepice válí, tak si jich ani nevšim, jednou jsem vyrazila bez talíře a než jsem se stačila nadát, už ji držel. Naštěstí jsou to hodní sousedi:) Musíme si někdoho najít kdo by nám pomohl s výcvikem odvolání od zvěře, protože to sami asi nezvládnem. Zase někdy napíši jak se Blackovi daří. Mějte se pěkně, Lenka Filipová
Fotky z nového domova najdete ZDE.
 
20.6.2008
Dobrý den, posílám pár foteček Blečka. Pomalu si zvyká na režim, už nás nebudí v 5 ale v 6 a už i docela poslouchá, doma nejvíce, sice ještě občas něco rozkouše, párkrát se nám počůral, ale tento týden to zatím vypadá na jedničku z hvězdičkou, snad si to nezkazí :) Na zavolání přiběhne, umí sednout, lehnout, zůstat na místě sice ne vždy na 100%, ale když se mu chce tak to jde:) Venku na procházce je to horší, ale také je vidět pokrok, zatím ještě chodíme na "špagátu" a trénujeme přivolání. Na špagátu také poslouchá, dokonce umí už pěkně chodit u nohy. Postupně se osmělujeme a začínáme ho pouštět na volno. Když jsme ho poprvé pustili na volném prostranství, tak to vypadalo, že už ho nemáme, jelikož vzal dráhu a na volání a pískání neregoval. Za chvili ale přiběhl z úplně opačné strany a bylo vidět, že je ve svém živlu. Párkrát jsme ho takto pustili a vždycky se vrátil, ale musíme natrénovat aby přiběhl na zavolání a ne, kdy se mu zachce :) I když jsme si četli článek o špringrech, kde psali, že buď to bude poslušný pes, co bude chodit páníčkovi u nohy nebo u kola, ale nebude úplně šťastný, a nebo bude páníček trnout, jestli se mu pes vrátí, ale pak ho uvidí, jak se vrací s rozzářenýma očima :) Já bych byla nejradši, kdyby to šlo tak půl na půl :) Uvidíme ... Jinak se Shakalem jsou to už velcí kámoši, každou chvíli si hrajou, spí spolu v pelechu (Black leze k Shakalovi), je to smečka. Shakal ho dokonce zachránil ze spárů jednoho labradora, začal na Blacka naskakovat, ten chudák nemohl nic dělat, protože labrouš byl pěknej cvalík, pak se přihnal Shakal a labrouše chytil za krk (samozřejmě mu nic neudělal, jen mu dal zavyučenou) a Blekouš byl vysvobozen :) Mějte se pěkně a už se těším, až vám budu příště psát, jaký je to hodný pejsek, co příjde na zavolání .... :)

Obrazek


28.5.2008
Dobrý den, cesta od vás proběhla v pořádku, následovalo seznámení s rodinou - kde si Blacka oblíbili hlavně děti. Když jsme dorazili domů, tak byl Shakal trochu překvapený, že je ten malý furt s námi. Začal se chovat trošku majetnicky -stíhal ho na každém kroku, hlídal si hračky, misku a nechtěl Blacka pustit na gauč :) Ale už si zvykl, a na gauči si už hoví oba dva a jen občas, když si malej moc dovoluje, tak ho mírně usměrní :) A my si také zvykáme, Black u nás zavedl nový režim - pravidelně nás budí v 5 ráno :) Je velmi živý a jako by teprv objevoval svět. Včera jsme ho poprvé pustili na volno, bylo to u rybníka a na místě kde venčí pejskaři, je velmi společenský, takže se pěkně vylítal s ostatníma psiskama. I když se nám občas ztratil nachvíli z dohledu, vždy se k nám vrátil, ale chce to ještě hodně tréninku.... Také si trochu zaplaval, nejprve se mu tam moc nechtělo, ale když viděl ostatní psy, tak se také osmělil. Ale na to, že by to měl být vodní pes, tak se chvílemi skoro topil :) Jakmile budeme mít nějaké foto určitě zašleme. Zase napíši, jak se to dál vyvíjí, myslím že závislák už je, tak teď začneme cvičit poslušnost... :) Přeji pěkný zbytek dne a hodně úspěchů s umísťováním dalšího zvířectva.

Obrazek