Jdi na obsah Jdi na menu
 

Shaggy

18. 3. 2014

17.3.2014

Dnes vezeme Shaggyho na druhou operaci. Zákrok spočívající ve složení fragmentů kosti femuru a jejího zpevnění kovovou destičkou provedl doktor Luňák výtečně. Už druhý den po operaci se snaží Shaggy operovanou nohu používat. S pomocí dlahy na přední nohe zvládá odskákat na zahradu a tam se vyprázdnit. Je úžasný. Snažím se ho tam nosit, ale dává najevo, že je to pod jeho úroveň. Nezřízeně řere, je pohublý a slabý, ale pomocí vývarů a dobrých granulí je na tom podstatně lépe. Vždy, když za ním přijdu, vítá mě vrtěním ocasu. Rád se mazlí a v mé přítomnosti usíná jako miminko. Injekce, které jsem mu dávala, jenom kontroluje, ale vůbec mu to nevadí. Je poslušný, ochranářský, ale absolutně neagresivní. Bude to skvělí rodinný pes.

znovu vás tedy prosíme o poslání penízků na jeho operace

20140315_153601.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20140315_153918.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

14.3.2014

Shaggy strávil vceku klidnou noc. Včera dostal kapačku s léky proti bolesti a otokům. Zadní nožka pěkně splaska a už není tak bolestivá. Přední přeražená noha je v kovovém fixátoru, takže se Shaggy v noci po posteli posouval a dokonce si lehl na druhý bok. Ráno trochu pil a vypadá to že má dobrou náladu. Vítá mě vrtěním ocasu, ale na mé psy vrčí. Ve 12.30 je naplánovaná operace zlomeniny zadní stehení kosti. Tak nám držte palce.p1090721.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

p1090725.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.3.2p1090727.jpg014

Shaggy: Dnes nám občan Moravského Písku dovezl psa sraženého autem. Pán měl opravdu velkou trpělivost a hodinu vrčícího psa přemlouval, že mu nechce ublížit. Takže mu tímto moc děkujeme za záhranu psa. Ležel chudák minimálně 24 hodin u silnice a auta kolem něj jezdila. Byl nalezen asi metr od silnice na hranicích katastru Moravského Písku a Polešovic. Vypadá to na křížence šarpeje a nějakého bulla. Pejsek je nyní v péči MVDr. Luňáka, je vážně zraněný, zítra podstoupí komplikovanou operaci tříštivé zlomeniny femuru a v pondělí operaci přeražené přední nohy. Má zhmožděniny a odřeniny v oblasti pánve. Pejsek je velmi milý, když jsme mu způsobovali velkou bolest při manipulaci, maximálně zakňučel a většinou vrtěl ocasem. Je trochu zanedbaný a zablešený, ale nic hrozného. Majitele hledá obecní úřad v Moravském Písku.

Jelikož operace zraněného psa, pracovní jméno Shaggy, bude stát asi 20.000,- Kč, prosím každého komu není lhostejný jeho osud a může finančně pomoci, aby nám poslal penízky na náš účet.