Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na našich stránkách vám předkládáme malování Moniky, zahradu nás obou  a rovněž i písemnou tvorbu a sběratelskou činnost  Františka, dlouholetého kronikáře obce Černá v Pošumaví

 VSTUP DO NAŠÍ ZAHRADY

dscn6023.jpg

 

Vstup z ulice zdobí popínavé růže

po-vstupu-do-zahrady-z-ulice.jpg

Zahrada se rozkládá při domu v řadové zástavbě v obci Černá v Pošumaví, začali jsme ji budovat hned po nastěhování v roce 1981 po-schodech-nahoru.jpgzakladem-zahrady-jsou-jehlicnany.jpg

 

Jelikož se zahrada nachází ponejvíce na svažitém pozemku, začali jsme ji postupně upravovat ve skalkovém stylu.Základem skalky i ostatních částí zahrady jsou především jehličnany, kterých máme v současnosti celkem 65 ks a samozřejmě skalničky.

jsme-nahore.jpgtravnik-a-zahony.jpg

 

Pěstujeme však i další rostliny, jednoleté, dvouleté i trvalky a rovněž řadu listnatých keřů a stromů.

 

dscn1613.jpg

 

dscn1299.jpgNaší chloubou jsou nádherné stromy bříz a borovic, které jsme vysadily v roce 1984 a přestože zahrada není veliká, obojí tvoří krásné panoráma při pohledu na Lipenskou přehradu.

 

MALOVÁNÍ - MOJE HOBBY

Mým celoživotním koníčkem je malování. Ve volných chvílích se k malování vždy vracím a jsem spokojená. Namalovala jsem si pro své potěšení již téměř stovku různých obrázků, většinou  přírodních motivů  a dále  se inspiruji  obrazy malířů, kteří se mi líbí.Jako techniku používám akryl a akvapastelky a maluji na ručně zpracovaný papír.

Výstavní síní mých obrázků je celý náš dům, ale i prostory mých nejbližších.

Uvádím zde některé mé obrazy, které je však nutno nejprve vyfotografovat a přes počítač umístit na stránkách, což provádí můj manžel.

 

 

INSPIRACE PODLE MALÍŘŮ

Datum: 22. 9. 2012
Fotografií: 14
Složek: 0

VLASTNÍ NÁMĚT

Datum: 22. 9. 2012
Fotografií: 87
Složek: 3

Z POHÁDEK

Datum: 17. 8. 2023
Fotografií: 5
Složek: 0