Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drahé kameny A - H

 ACHÁT

 Je účinný léčivý kamen, který posiluje mysl a tělo a pomáhá rozpoznávat pravdu. Může být ve variantách bílé, hnědé, modré, šedé. zelené, oranžové a červené. Čistí se pod proudem teplé vody nebo přes noc v misce s křišťálem. Acháty všehu druhu, kromě ohnivého, se čistí i libovolně na slunečním svitu.

 

AKVAMARÍN

 Je kamenem klidu, radosti a štěstí ve vztazích. Vyrovnává emoční, mentální a fyzické tělo. Zbavuje strachů, potlačuje stres a uklidňuje mysl. Mírní bolest zubů, léčí oči, žaludek, bolesti v krku, sennou rýmu, uvádí do rovnováhy štítnou žlázu. Čištění - po důkladné očistě vodou, nabíjíme na již nabitém horském křišťálu, mimo dosah slunečních paprsků. Pokud nemáme horský křišťál, nabíjíme na denním světle, bez přímého slunce.

 

AMAZONIT

 Je mimo řádně uklidňující kamen, tiší nervový systém, rozpouští negativní bloky, zmenušuje obavy a strach, pohlcuje škodlivé záření z mobilních telefonů. Léčí osteoporózu, zubní kazy a přináší úlovu při svalových křečích. Čistí se vlažnou vodou, protože nemá rád velké změny teplot a nabíjí se jen na nepřímém slunci.

 

AMETRÍN

 Má rychlé a silné účinky, očišťuje mysl od stresů a napětí. Posiluje soustředění a odbourává negativní citové bloky.  Silně očišťuje organismus, odstraňuje z aury negativitu a z těla vše jedovaté. Čistí krev, potlačuje stres a deprese a trvalé bolesti hlavy. Čistí se pod proudem vody, či přes noc v misce.

 

angelit.jpg

 

           ANGELIT

Má uklidňující energii, zvyšuje víru a vyrovnanost, pomáhá zbavovat strachu. Má také mimořádnou vlastnost a schopnost usnadňovat astrální cestování a komunikaci s Anděly. Čistí se pod tekoucí vodou a nabíjí na přímém slunci.

 

 

AMETYST

 Tento uklidňující, ochranný kámen je vynikajícím meditačním nástrojem, který urychluje vývoj takových schopností, jako je senzibilita, jasnozřivost, dar vizí apod. Zmírňuje bolest hlavy, pomáhá při žaludečních a dýchacích potížích. Pomáhá při léčbě alkoholismu a jiných závislostí. Čistí se pod proudem vody, či v misce s křišťálem, nabíjí na nepřímém slunci, ve stínu.

 

APOFYLIT

apofylit-2.jpg

Tento krystal velice zesiluje jasnovidnost a pomáhá cestovat mimo tělo.Kromě toho je to vynikající meditační kámen, který spojuje s andělskou energií a pomáhá si zapamatovat sny. Je silným zdrojem vibrací.  Je vynikajícím kamenem při léčení Reiki.  Pomáhá při kožních problémech, neutralizuje alergie, posiluje zrak a léčí dýchací ústrojí. Ćistí se na kříšťálové drůzce, NIKDY ne na přímém slunci nebo pod teplou vodou. 

 

AVENTURÍN

Je kamenem štěstí, přináší prosperitu a majetek, posiluje řídící a rozhodovací schopnosti. Léčí srdeční bolest, posiluje zrak, snižuje cholesterol, migrény a žaludeční nevolnost. Čistí se pod proudem vody, nebo v misce s kříšťálem. Všechny druhy se mohou nabíjet na přímém slunci. 

 

BRONZIT

Kamen, který probouzí odvahu, laskavost a sebepřijetí. Přináší jistotu a stabilitu, přináší vnitřní mír, mírní boletivé vzpomínky. Používá se při kožních onemocněních a vyrážkách. Pomáhá při předčasném stárnutí pleti a při dehydrataci. Čistí se pod tekoucí vodou a nabíjí se na křišťálu.

 

BÝČÍ OKO

Je to ochranný kámen. Může se nosit i jako talisman před různými druhý nebezpečí. Pomáhá uzemnit lidi, kteří ztratili spojení s realitou. Přitahuje peníze a bohatství. Pomáhá odbourávat závislosti na druhých lidech. Potlačuje deprese. Pomáhá při léčbě zlomených kostí, působí na rozmnožovací orgány. Léči krk a oči. Čistí se pod proudem vlažné vody, nabíjí se na přímém slunci. 

 

CITRÍN

Zvětšuje sebedůvěru, je kamenem štěstí, hojnosti. Zbavuje nočního strachu. Majiteli přináší teplo a energii, čistí čakry, zvyšuje intuici a tvůrčí schopnosti. Pomáhá při chronickém únavovém syndromu. Posiluje nervy a pomáhá při menstruaci. Zahání únavu a stres. Čistí se pod proudem vlažné vody, nabíjíme na přímém slunci jen krátce.

 

CELESTIN

celestine.gif

Tento kámen přitahuje ke svému majiteli štěstí a lásku. Pomáhá při řešení konfliktů a napravuje pošramocené vztahy  Je to vynikající léčivý kámen.  Je to vynikající nástroj při komunikaci s Anděly. Pomáhá při lehkých řezných ranách. Tento kámen se může lehce poškrábat. Zklidňuje štítnou žlázu, pomáhá při léčbě zraku a sluchu. Velice vibrující kámen. Čistí se ve vlažné vodě a nabíjí se měsíčním či slunečním světlem.

 

ČAROIT

Kámen třetího oka. Zvyšuje schopnost jasnozřivosti, intuice, vnímání energií apod. Je to velice vzácný kámen, objevený teprve nedávno. Pokud se tento kámen položí pod polštář či na noční stolek zajišťuje klidný spánek. Posiluje paměť a imunitní systém. Čistí se teplou vodou a nabíjí se na drůže křišťálu na ranním slunci. 

 

FLUORIT

Má silnou ochrannou moc, posiluje naše myšlenky, urovnává zoufalství, vztek či depresi. Zvyšuje sebedůvěru a zručnost. Pomáhá při učení a zvyšuje koncentraci. Funguje proti škodlivým vlivům počítačů a elektromag. záření. Zahání negetivní energii, likviduje viry, regeneruje kůži, odstraňuje vrásky, blahodárně působí na zuby, kosti a bolesti zad. Čistíme proudem vlažné vody, nabíjíme jej z dosahu slunečních paprsků nebo noci při svitu měsíce, společně s křišťálem.

 

HEMATIT

Je mocný, těžký a okouzlující kámen, který vytahuje z těla nemoce, ochraňuje, uzemňuje. Zvyšuje sebevědomí a pomáhá ženám překonávat plachost. Zlepšuje paměť. Zastavuje krvácení, čistí krev a léči nemoci spojené s krví. Podporuje tvorbu krvinek a ukládání železa. Zahání nespavost a úzkost. Čištění pod tekoucí studenou vodou. Nabíjí se na přímém slunci. 

 

HOWLIT

Probouzí v nás bezvýhradnou lásku k sami sobě. Překonává nervozitu, dodává harmonii. Pomáhá ukládat magnezium v těle, detoxikuje, neutralizuje tělesné pachy, pomáhá při menstruaci. Hojí zuby a zubní kazy, zrychluje metabolismus tuků, snižuje cholesterol. Čistí se pod tekoucí vodou nebo v misce s vodou přes noc společně s křišťálem. Nabíjíme spolu s křišťálem při úplňku nebo na nepřímém slunci.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Are you 18? Come in and don't be shy!

(AynCaw, 12. 11. 2022 9:49)

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru