Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drahé kameny CH - M

 CHALCEDON

Vyhání strach, deprese, smutek a hysterii a mění je v radost. Dodává sílu mezilidským vztahům.  Je ochranným kamenem zejména na cestách. Položením pod polštář zahání strach ze tmy a nočních můr. Přináší štěstí a úspěch ve všech podnicích. Má vysoký očistný účinek, léčí vše špatné včetně nezhojených ran. Zvyšuje tvorbu mateřského mléka a snižuje příznaky senility. Můžeme ho nalézt v barvách modré, bílé, růžové a šedé. Čistí se pod proudem vlažné vody. Nabíjí se na přímém slunci. 

 

CHIASTOLIT

Je ochranným a magickým kamenem. Odpovídá na otázky týkající se tajemných mystérií. Zbavuje pocitu viny, pomáhá hledět realitě do tváře, dodává sílu magickým rituálům. Přináší štěstí. Zvyšuje imunitu, posiluje nervy, zvyšuje laktaci, zastavuje krvácení a snižuje horečku. Čistí se pod proudem vlažné vody, nabíjí se na slunci cca 2 hodiny. 

 

CHRYZOKOL

Je kamenem klidu, tiší emoce a pozvedává moudrost. Přitahuje lásku a hojí bolesti srdce. Vyhání veškeré negativní energie. Zlepšuje komunikaci, ale zároveň ví, kdy je lepší mlčet. Léčí potíže zažívacího traktu, vředy, spáleniny, hojí infekce v krku a mandlí. Potlačuje menstruační bolesti. Zbavuje plíce, střeva, ledviny a játra toxických látek. Čistí se a nabíjí na křišťálu.

 

CHRYZOPRAS

Pozvedává emoce, poskytuje naději. Přináší nové přátele, přitahuje peníze, odstraňuje závist, sobectví a stres. Pomáhá odpouštět, přijímat sám sebe a druhé, zabraňuje ukvapenému jednání. Předchází nočním můrám, hlavně u dětí, dodává pocit bezpečí, důvěry a jistoty.  Léčí kožní a srdeční problémy. Tiší žaludeční problémy způsobené stresem. Zvyšuje plodnost, chrání před pohlavními chorobami. Je silně detoxikační. Čistí se pod proudem vlažné vody a nabíjí se na nepřímém slunci. 

 

JADEIT

Je starodávným posvátným kamenem Dálného východu. Přitahuje lásku a má sílu prodlužovat život. Přitahuje peníze a dává prosperitu a energii při obchodním jednáních. Jako kámen snů, položený na čele, přináší sny nahlížející do hloubky nitra. Pomáhá předcházet nemocem. Přináší do života harmonii a štěstí. Působí ne nefyzické problémy, které nemoc způsobily. Léčí ledviny, močový měchýř, srdce, žaludek, kyčle. Zvyšuje plodnost a pomáhá při porodu. Čistíme pod proudem vlažné vody. Nabíjíme na přímém slunci. Fialový jadeit ale nabíjíme radši na nepřímém slunci.

 

JANTAR

Je to silně ozdravující a ochranný kámen. Pohlcuje negativitu a nastoluje rovnováhu. Dříve se používal při různých rituálech. Osamělým lidem přitahuje partnera a přátele. Zvyšuje přirozenou krásu nositele.  Chrání děti. Stimuluje paměť. Ulevuje při bolestech hlavy, uší a zubů. Pomáhá při impotenci a frigiditě.  Držen v ruce snižuje horečku. Čistí se pod proudem vody a nabíjí se pár minut v poledne na slunci, obzvláště účinné je to za letního slunovratu.

 

JASPIS

Přináší klid, oporu a pomoc ve stresu. Pohlcuje negativní energie. Pomáhá při řešení konfliktů. Potlačuje nebezpečné touhy a rozmary. Přivolává štěstí. Nositeli dodává energii, zmírňuje porodní bolesti, podporuje trávení, prodlužuje sexuální rozkoš.  Rozeznáváme více druhů jaspisů - brekciový, leopardí, dalmatin, červený, skvrnitý, zelený, obrázkový, žlutý. Čistí se pod proudem vlažné vody nebo přes noc v misce vody spolu s křišťálem. Může se nabíjet na přímém slunečním svitu.

 

KALCIT

Pomáhá překonávat pocit lenosti. Zesiluje a čistí energii ve svém okolí. Je to také duchovní kámen, který zprostředkovává člověku kontakt s vyšší moudrostí. Rozvíjí schopnosti jako je jasnozřivost nebo astrální cestování. Je to kámen vhodný ke studiu, zlepšuje soustředění, posiluje paměť. Překonává neklid, úzkost, strach, depresi. Podporuje růst u dětí. Zlepšuje stav kostí, kloubů, zubů, nehtů a kůže.  Posiluje imunitu a hojení tkání. Čistění pod proudem vlažné vody. Nabíjí se na drůze křišťálu, bez slunečních paprsků, jen na denním světle.

 

KARNEOL

Tento kámen má vysokou energii, dodává odvahu. Motivuje k úspěchu nejen v podnikání. Tiší vztek, žárlivost, závist a zášť. Dodává výřečnost a potlačuje strach mluvit na veřejnosti. Posiluje sebedůvěru. Posiluje astrální vidění, navozuje klidný spánek a zahání noční můry. Povzbuzuje sexuální aktivitu a odstraňuje závislosti jakéhokoli druhu. Zastavuje krvácení z nosu, je to univerzální ochrana zdraví. Zvyšuje plodnost, léčí frigiditu a impotenci, artritidu a kosti, neurózy a deprese. Čistí se pod proudem vlažné vody nebo přes noc v misce s kříšťálem. Nabíjí se na přímém slunci a co nejdéle. 

 

KŘIŠŤÁL

Je to univerzální, nejúčinější krystal na světě, velmi silný zesilovač energie. Povzbuzuje psychiku, jasnozřivost, samostatnost, ochraňuje před vším zlým. Stává se zrcadlem naší duše, čistí a chrání auru, navozuje klidný spánek. Vhodný na všechny zdravotní problémy, včetně duševních problémů. Posiluje imunitu, zvyšuje laktaci. Čistění pod tekoucí vlažnou vodou nebo přes noc v misce s vodou. Někdy se doporučuje křišťál položit na hematit, aby se vybil. Poté se nabíjí libovolně na přímém slunci.


LABRADORIT

Vysoce mystický a ochranný kámen. Je kamenem esoterického vědění. Zasvěcuje do tajemných mysterií, podporuje rozvoj intuice. Potlačuje strach, nejistotu, zbytky starých zklamání i z minulých životů. Pomáhá v době velkých změn. Léčí nachlazení a revmatismus. Ulevuje při menstruaci, upravuje rovnováhu hormonů, metabolismus, odstraňuje stres. Čistí se pod proudem vlažné vody. Protože je citlivý na velké změny teplot, nabíjíme ho ve vodě na přímém slunci, cca hodinu. 

 

LAPIS LAZULI

Duchovní kámen, výborný při meditaci. Působí proti depresi, přináší hluboký klid a mír. Ochraňuje děti. Dodává odvahu. Odstraňuje potíže s komunikací, učí naslouchání druhých. Podporuje kreativitu, zesiluje myšlenky a vnáší do nich jasný pohled. Odstraňuje krutost a strádání. Potlačuje migrénu, pomáhá při detoxikaci. Posiluje imunitní systém, posiluje zrak, snižuje krevní tlak, čistí krev a je účinný při nespavosti. Čistíme pod proudem studené vody, v misce vody ( pozor však na slanou vodu - nepoužívat ) a nebo na drůzce s křišťálem. Nabíjí se za svitu noční oblohy. 

 

MALACHIT

Silný ochranný kámen, zejména u dětí slouží jako ochrana proti pádům. Chrání na cestách, uklidňuje nervovou soustavu. Pomáhá uzavírat dobré obchody při jednáních. Léčí traumata spojená se sexem v minulých životech, pomáhá při dyslexii. Léčí pohlavní nerovnováhu, pomáhá při astmatu, epilepsii a astritidě. Podporuje detoxikaci jater. Tento kámen by neměl být nošen přímo na těle, protože je citlivý na pot a kosmetiku. Po očistě vodou kámen ihned osušíme. Nabíjíme na horském křišťálu na denním světle. 

 

MĚSÍČNÍ KÁMEN

Tento kámen je úzce spjat s Měsícem a intuicí. Přitahuje lásku a úspěšně řeší problémy mezi milenci. Pomáhá při nespavosti a zajišťuje klidný spánek. Obnovuje a uchovává mladistvý vzhled. Vyvolává srozumitelné, živé sny hlavně za úplňku. Působí na reprodukční orgány, pomáhá při mensturaci. Zklidňuje hyperaktivní děti, detoxikuje, léčí problémy kůže, vlasů, očí. Pomáhá při početí, těhotenství, porodu a kojení. Čistí se pod proudem vody nebo přes noc v misce s vodou společně s křišťálem. Tento kámen, oproti jiným, nabíjíme za dorůstání Měsíce a za úplňku.