Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zásahový komlet Fénix

7. 1. 2012

Použité materiály: NOMEX(Komfort) - vrchní material (1. vrstva) Složení: 99 % para-aramid. Oděv je opatřen žluto-stříbrnými reflexními páskami v šíři 75 mm dle normy CSN EN 471:2004.

Fénix Standard – kalhoty

Kalhoty jsou dlouhé, nepodšité, volného střihu, se zvýšeným pasem, poutky pro opasek a šle. Na pravém bočním švu je našitá poloměchová kapsa, krytá patkou se zapínáním na stuhový uzávěr. Kapsa je umístěná od pravého kraje u všech výškových skupin stejně – 360 mm. Kromě prostřižení předního dílu ve stehenní části, mají kalhoty všitý tvarovaný klín v krokové a sedové části, usnadňující volný pohyb a pevnost kalhot v rozkroku. Přední díly mají zesílení v kolenní části (bez výztuže), přestřižené a tvarované ve stehenní části. Rozparek kalhot je zapínán na zdrhovadlo kryté légou. Do šikmé jednovýpustkové kapsy se zdrhovadlem délky 180 mm, umístěné 100 mm od horní hrany pasu. Zadní díly jsou rovné, s odšitými pasovými záševky. Zadní díl není prostřižený. Pruženka v pase je všitá od poutka předního dílu k záševku zadního dílu. Ve spodní části mají našité spínadlo délky 125 mm a šířky 35 mm, zapínané na stuhový uzávěr. Nohavice mají našitou reflexní pásku pod kolenním zesílením. Spojení reflexních pásek při sešití navazuje přesně na sebe. Pasový límec je zvýšený, s podšitím 60 mm, přes boční šev stažený 2 x pruženkou. Poutka šíře 40 mm na opasek a šle se zapínáním v rubní straně kalhot na stuhový uzávěr. V rubní straně je na pásek našitá smyčková část stuhového uzávěru 40 x 50 mm. Průchodnost poutek na opasek je 50 – 60 mm. Pasový límec je v přední části zapínán na druk. Poutka na opasek a šle šíře 40 mm mají 10 mm od přehnuté zažehlené strany našitou háčkovou část stuhového uzávěru 40 x 50 mm. Kalhoty mají v pasové části 4 poutka. Šle nastavitelné, odnímatelné, zhotovené za 40 mm pruženky. V přední části pruženka provlečená v průvlečné sponě, šíře 40 mm pro možnost nastavení délky šlí. Pro přichycení šlí do poutek kalhot mají šle plastové oválné spony.Proti padání šlí z ramen jsou šle v zadní části zajištěné plastovou křížovou sponou. Kapsa boční poloměchová – rozměr 190 x 200 x 40 mm (š – v – h), rozměry háčkové části stuhového uzávěru 50 x 25 mm – 2 ks Patka boční s poutkem – rozměr 210 x 75 mm (š – v), rozměry smyčkové části stuhového uzávěru 50 x 25 mm – 2 ks Dolní okraj nohavic je 2 x podehnutý, se záložkou 30 mm. V záložce je provlečená tkanice na stažení, s brzdičkou uvnitř krokového švu. Brzdička s provlečenou tkanicí je přišitá poutkem na krokový šev. Zpracování – všechny švy včetně nakládaných kapes jsou zajištěny proti třepení obnitkováním. Švy jsou prošity na dvou jehlovém šicím stroji. Začátek a konec strojového šití musí být zajištěn zpětným zapošitím nejméně v délce 10 mm. Počet stehů na 10 mm strojového šití je 3,5 – 4 stehy. Stuhový uzávěry musí být dostatečně prošity, tzn. po celém obvodu s dostatečným zapošitím. Všechna namáhaná místa jako jsou kapsy, patky a poutka jsou zpevněny uzávěrkami. Stuhové uzávěry jsou našité pouze na spodních dílech patek. Konce nití na celém výrobku musí být řádně odstřižené.

Fénix Standard – kabát
Kabát je nepodšitý, volného střihu, na zdrhovadlo kryté légou až do límce.
Přední a zadní díly jsou členěny tvarovaným sedlem. Rukávy dvoudílné hlavicové ukončené pružnou manžetou se spinadlem. Rukávy mají našitou ve dvou úrovních reflexní pásku. Límec je tvarovaný. Reflexní páska je našita po obvodě hrudní části kabátu a od délky kabátu ve vzdálenosti 5 cm.
Přední díly jsou členěny zdvojeným tvarovaným sedlem a prostřižené v pase. Ve spodní části prostřižení je všitá šikmá kapsa s patkou a poutkem pro lepší otevření kapes. Na pravé hrudní části předního dílu je našita poloměchová kapsa s patkou a poutkem pro lepší otevření patky, 20 mm nad patkou je našitá smyčková část stuhového uzávěru 70 x 38 mm pro hodnostní značení. Na levé hrudní části předního dílu je našita měchová kapsa na vysílačku s patkou a poutkem pro lepší otevření patky. V obou hrudních patkách je poutko pro zajištění kapsy.
Zadní díl je členěný zdvojeným tvarovaným sedlem. Průramky zadního dílu mají vypracované golfové záhyby kopírující tvar průramku.
V pasové části našitý tunel z lícní strany šíře 40 mm s provlečenou pruženkou šíře 30 mm. Ve vzdálenosti 50 mm nad reflexní páskou je tepelně zafixovaný negativní nápis HASIČI – žluté barvy. Zadní díl je tvarovaný, prodloužený o 40 mm. Ve středu zadního průkrčníku je všité zavěšovací poutko délky 80 mm.

Rukávy jsou dvoudílné, ukončené do manžety, z části stažené pruženkou ve dvou řadách, doplněné spinadlem šíře 50 mm, zapínání na háčkovou část stuhového uzávěru 50 x 25 mm. Pod spinadlem je smyčková část stuhového uzávěru 70 x 25 mm, s možností regulace dolní šířky rukávu. Loketní část je tvarovaná odšitými záševky pro lepší pohyblivost. Spodní část rukávu a průramku je mírně upravená tvarováním do výšky, umožňuje lepší pohyb při zvedání rukou. Horní reflexní páska má umístění navazující na reflexní pásku na hrudi. Spodní reflexní páska je umístěna 150 mm od spodní hrany rukávu.

Kapsy

Kapsa hrudní poloměchová pravá 1 ks – rozměr 160 x 180 x 40 mm (š – v – h), rozměry háčkové části stuhového uzávěru 160 x 25 mm – 1 ks, reflexní páska našitá přes kapsu v návaznosti na přední díl. Kapsa hrudní měchová levá 1 ks – rozměr 160 x 75 x 40 mm (š – v – h), rozměry háčkové části stuhového uzávěru 40 x 38 mm – 1 ks, reflexní páska našitá přes kapsu v návaznosti na přední díl, pruženka šíře 10 mm všitá v horní části kapsy. Kapsa spodní boční šikmá 2 ks – rozměr 180 x 180 (š – v), rozměry háčkové části stuhového uzávěru 50 x 25 mm – 2 x 2 ks.
V pravé kapse je všité poutko s polokroužkem pro zavěšení rukavic. 

  Fénix Standard 2009