Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. slavosraz 18. - 22. 3. 2020

25ONLINE slavosraz

 

Tak moc jsme se znovu těšili na naše jarní společné setkání. Nevím, jak vy, ale já ho jednou za půl roku potřebuju jako sůl. A zprávy, které se valily z televize nevěstily nic dobrého. Nejdřív zákaz dětí do škol, poté zavření hranic a nakonec zákaz hromadných akcí. A bylo to. Konec, šlus, nic. Koronavirus všude. O ničem jiném se nemluvilo.

Ale protože jsme všichni akční, hned jsme se vrhli na šití roušek. Jeden typ střídal druhý. Začali jsme skládanými, ale ty šly pomalu i přesto, že pomáhal, kdo měl ruce a nohy.
 

01.jpg
 

Následovaly roušky podle střihu, ale opět trvaly dlouho a ne všem úplně dobře seděly. Přesto
v nich třeba Méďa jela 
pár měsíců až do konce. A že tvořila skvosty :) Mia je vytunila všitým drátkem na nos, aby lépe držely. A Mašlička upravovala střihy pro děti.
 

02.jpg
 

Nakonec jsme společnými silami objevili čtvercové s tunýlkem a už se jelo. Stroje hrčely od rána do večera, na plno jsme využili řezací podložky, kolečka a pravítka, která jsme si kdysi společně nakupovali.
 

03.jpg
 

Zásobovali jsme se fotkami, radami, tipy a triky a vzájemně jsme se hecovali :) Opravdu by mě zajímalo, kolik kousků jsme zvládli. Troufám si tvrdit, že jsme pokořili hranici 10.000 ks.
 

04.jpg
 

Pomáhali nám totiž tvořit i naši pokladi :) Žehlili, skládali, obraceli, natahovali tkanice a dokonce i šili.
 

05.jpg
 

nehecovali jsme se jen v šití, ale taky jsme si dělali chutě. Mia pekla jak o život a sdílela nám dobroty s recepty s LM kváskem.
 

06.jpg
 

Párkrát se nám také povedlo spojit se online přes messenger přes společnou skupinu. Tři večery jsme si alespoň chvíli povídali a vlévali si energii do žil :) Za tyhle chvíle jsem vám moc vděčná, protože jsem vás prostě potřebovala vidět a slyšet a společně se zasmát.
 

07.jpg
 

Taky jsme se dozvěděli krásnou zprávu :) V Praze bude nové Méďátko :) Přišla nám takováhle krásná fotka :)
 

08.jpg
 

A těch vtipů, co jsme si vzájemně naposílali. Češi a Slováci jsou v tomto směru úžasní. Pár vám jich sem nahrávám, ať se taky můžete zasmát :)
 

09.jpg

10.jpg

11.jpg
 

A díky online setkání jsme si mohli společný čas protáhnout tak dlouho, jak jsme chtěli, takže sraz trval prakticky až do konce školního roku.

 

Víťa nám zvládla domluvit termín na podzim a všichni doufáme, že se 11. - 15. listopadu 2020 sejdeme na živo U růže :) Už se na vás moc těším :)

 

Vaše Fišarka

 

PS: A protože byla většina fotek mobilních, čitelné originály najdete tady: 
https://slavosrazy.rajce.idnes.cz/25._ONLINE_slavosraz_-_18._-_23._brezna_2020/