Jdi na obsah Jdi na menu

KURZY

Momentálně neprobíhají žádné pravidelné lekce. Děkuji za pochopení.

Po předchozí domluvě jsem však k dispozici na soukromé lekce / semináře nebo konzultace (pro jednotlivce i skupiny) jak pro začínající, tak zkušenější tanečnice. Program přizpůsobím Vašim přáním a potřebám (pokročilost, styl, příprava vystoupení nebo příprava na soutěž, make-up a hair styling, apod.)
V případě zájmu mě prosím kontaktujte:
info@kamilah-dance.cz

Proč si vybrat naše kurzy?

Kurzy jsou určeny všem, kdo se chce naučit skutečně tančit a ne jen cvičit. Mou snahou je, aby si tanečnice již od začátku osvojily správné návyky, potřebné základy a taneční techniku. Součástí výuky je samozřejmě úvodní protažení, posilování, rozehřátí a závěrečný strečink na každé lekci, ale i nezbytný teoreticko-historický kulturní přehled zahrnující jednotlivé taneční styly, folklór, znalost rytmů a arabskou kulturu. Mým cílem je tak předat krásu tohoto umění a lásku k němu, aby se každá žena v tanci našla a dokázala v něm tak vyjádřit svou vlastní osobnost a emoce, což je při tanci velice důležité.
Tančit mohou skutečně všechny ženy bez rozdílu, zde věk či váha nerozhodují. Každá z žen je jedinečná a každá potřebuje jiný čas na uvolnění. Pokud se rozhodnete, naučíte se to a čím více toho budete umět a znát, tím více budete chtít. Vyzkoušejte si orientální tanec, dejte svému tělu čas a objevte v sobě tanečnici. Tanec je pro ženy ten nejpřirozenější pohyb.

  • Mou prioritou je osobní přístup ke každé z tanečnic.
  • Lekce probíhají v klidné a přátelské atmosféře, avšak s důrazem na správné a zdravé provádění všech pohybů. Obsah hodin je tak vždy přizpůsoben dané skupině a tempu.
  • Možnost nahrazování jednotlivých zameškaných lekcí v jakékoliv jiné hodině.
  • Úzce spolupracuji a neustále se vzdělávám u předních českých i zahraničních tanečníků a lektorů.
  • Předávání vlastních tanečních zkušeností, cenných rad a informací z výuky i vystoupení, které často čerpám jak u nás, tak v zahraničí.
  • Pořádám pravidelné semináře s pozvanými hosty pro všechny zájemce, a to nejen z řad vlastních kurzistek, ale i z jiných tanečních škol. Více v sekci Semináře
  • Pravidelně pořádám celovečerní galashow, více v sekci Orient Dream, ale i orientální party, kde si můžete buď sami zatančit nebo se i přímo podílet na průběhu.
  • Mým cílem je, aby tanečnice odcházely ze všech kurzů, seminářů, ale i dalších akcí dobře naladěné, plné energie a optimismu a rády se k nám vracely.

Rozdělení do jednotlivých pokročilostí :

Začátečníci 1+2 – pro všechny, kdo s orientálním tancem začínají a rádi by vyzkoušeli jeho kouzlo anebo těm, kdo začínají opakovaně. Cílem tohoto kurzu si je osvojit správné držení těla, základní prvky, jejich přechody a kombinace, na kterých budeme moci stavět v dalších úrovních.

Mírně a středně pokročilí – tento kurz je určen všem, kdo mají již zvládnuté základní prvky, které budeme moci rozvíjet dál. Zdokonalujeme techniku, učíme se nové prvky a vše spojujeme do krátkých kombinací, díky nimž se tak učíme koordinaci a izolování pohybů a práci s prostorem. Představíme si také tanec s některými předměty jako např. se závojem, svíčkami nebo hedvábnými vějíři.

Pokročilí mix – zdokonalujeme již osvojené prvky v rámci ucelených kombinací, stále pilujeme techniku a práci s prostorem. Věnujeme se převážně klasickému stylu, modernímu orientu nebo některým fusion stylům, nicméně si vyzkoušíme i tanec s různými předměty (např. závoje, svíčky, hedvábné vějíře) nebo některé z mnoha folklórních stylů (např. khaleegy, muwashahat, saidi, shaabi, aj.)

Taneční variace – tento kurz je určen pro středně a více pokročilé tanečnice nebo těm, komu základní kurzy nestačí a chtějí něco více. Můžete se těšit na zajímavé taneční variace – propojení pohybů, zdokonalení techniky a pohybu po prostoru v kombinacích využitelných v různých stylech. Každá hodina je zaměřena na jiné téma.

Doporučení co na sebe:

Začínáte-li tančit, není nutné si hned pořizovat nový šatník. Určitě vystačíte s běžnými kousky jako jsou např. tílka, trička, legíny nebo dlouhá široká sukně. Šátek nebo pás kolem boků není nezbytný, ale můžete si vzít např. třásňový, flitrový nebo uvázat jednoduše šálku kolem pasu (prosím "necinkací"). Přestože tančíme bosky, je vhodné mít alespoň ponožky, baletní cvičky nebo balerínky s ohebnou podrážkou.
Pokud se vám tanec zalíbí a budete tančit více, vždy si můžete pochopitelně pořídit několik kousků tanečního oblečení dle svého výběru. Většinou používáme tréninkové sukýnky, různá multifunkční trička nebo šaty a taneční obuv (baletní cvičky, jazzová obuv, sneakers aj.).

Ráda Vám v případě zájmu poradím a pomohu s výběrem.

 triko-e-dance.jpgmartha.jpg

            sukne-renca.jpg     spicky.jpg

 

Přihlášky na všechny kurzy, semináře a další akce zasílejte prosím vždy včas předem. Zajistíte si tak své místo a my můžeme organizačně zaručit konání těchto akcí. 
Děkujeme, že respektujete organizační podmínky. 
Všeobecné podmínky účasti
Přihlášky na e-mail : info@kamilah-dance.cz