Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality (jak šel čas)

4.11.2012
Ahoj,

tak je zase na čase dát o sobě vědět. Co je nového a jak se daří Mufovi. Čas letí strašně rychle a z našeho buperťáka se stal dospělí kluk, který se nejraději jen válí, chová a mazlí. :-) Jsem za to moc ráda, protože to byl hlavní důvod proč jsme se rozhodli pro fretku. Prostě si celý den prospí a když přijdeme domů, tak ho pustíme. On se proběhne, zjistí co se kde změnilo a jde se mazlit nebo se zabalí do deky, která je na posteli a spí. Teď je to opravdu "mazlící medvídek", jak jsem všude četla při pořizování.

Co se týče naší váhy, tak to není žádný zázrak. Trošku mě to mrzí, že to není dvojkilový kluk, ale takhle je taky moc hezký a jelikož se nám kvapem blíží zima, tak trochu toho tuku máme navíc. V září jsme byli po roce zase na očkování, kde nás i zvážili, měli jsme 1300 g, trošku jsem se zhrozila, ale jak jsem četla na internetu, tak to pro kastrovaného kluka je ideální váha. :-)

S blížící se zimou, se nám mění taky kožíšek. Minulí rok jsme ho měli barvu spíš do šeda, tento rok budeme hodně tmavý. :-) Až přijdu domů, tak zkusím udělat pár fotek, aby jste taky viděli, jak vypadáme.

Mno a jako poslední věc co se náš Muf naučil v posledním týdnu je to, že nám chodí krást arašídy.  Máme je v obýváku na stolečku. On si drze vyleze na gauč a šup už je i na stolku. Buď si arašíd odnese do bezpečí pod postel a nebo jej drze sní na stolku, aby jsme ho viděli. Co mě na celé věci zaráží nejvíc je fakt, že arašídy jsou pálivé, ale Mufovi je to jedno. Pro ukázku přikládám foto.

muf-ji-arasidy.jpg

 


30.07.2012
Ahoj,

tak po strašně moc dlouhé době jsem se sem dostala. Škoda, že je všude kolem tolik práce, že člově na takovéhle věci úplně zapomene...
Co se týče Mufa, tak ten se má čile k světu.  V Květnu jsme oslavili rok jeho života a tento měsíc to je rok co ho máme doma. Za tu dobu ze s něj stal velkej chlap. Po zimě to byl zice prcek, protože hodně schodil a také byl na té kastraci a nedařilo se nám nabrat. 
Jakmile jsme si však zařídili kuchyň a má přísun čerstvého masa, tak šli deka nahoru! I Jeho srst je daleko lepší lesklejší, takže mohu jen vřele doporučit.

Tak se tu mějte hezky a já se budu snažit tu být častěji než doteď!


28.01.2012

Ahoj všem. Dlouho jsem sem nepsala, je toho nějak moc na starost, tak nestíhám. Dneska jsem přidala fotky Mufa, jak u mě odpočívá. Od té doby co je vykastrovaný, tak se jen mazlí a líže, takže to nakonec dobře dopadlo. Jizva se mu krásně hojí, vypadá to, že se mu to celé ztratí a bude vypadat jak holka. Co se týče chování je to zlatíčko. Už ho ani nebaví se prát, jen přijde a chce se jen mazlit a chovat. 
Až bude čas, tak bych chtěla nahrát video, jak Muf hraje fotbal a jak se honí s kočkou. Je to docela sranda je pozorovat.
Tak zase někdy ahoj

17.01.2012
Dneska se nic neděje, jen mě napadlo, že bych Vám sem mohla hodit vido našeho Mufa, jak dobívá náš odpadkový koš.

16.01.2012
Dneska jsme byli s Mufem na kontrole a vyndání stehů. Je to velkej hrdina a všechno jsme zvládli po pár minutách i když bez řečí to taky nebylo.
Paní doktorka mi udělala velkou radost, Muf se jí tak líbil až si myslela, že je papírový! Tak od té doby mi v hlavičce šrotuje, že by jsme mohli zkusit nějakou tu fretčí výstavu. Zkusím o tom něco zjistit a kdyžtak sem dám nějaké info.

Co se týče změny chování po kastraci, tak změna je to opravdu velká. Muf skoro vůbec nesmrdí! Za což jsme všichni rádi. Ale chováním je to jiná fretka, je vzteklý, mrzutý a kouše! Chodí po pokoji vztekle kvovká a hledá co by nám mohl provést. Kouše daleko víc, než v celé jeho pubertě! Tak snad je to jen dočasný stav a časem to bude zase ten malý mazlící medvídek.

6.01.2012
Muf šel na kastraci. Kastrovali ho v Českých Budějovicích. Vybrali jsme si veterinární kliniku na Vltavě a na zdejší personál si nemůžu v žádném případě stěžovat. O Mufa bylo celé 2 hodiny perfektně postaráno a rána byla čistá!

2.01.2012
Právě jsem objednala Mufa na kastraci. Myslela jsem si, že objednání bude trvat tak půl měsíce, ale všechno šlo ráz na ráz a Muf je objednaný na 6. ledna od 17 hodin. Bohužel jsem to nějak nevydržela a celý fakt jsem obrečela. Mufa jsme si však pořizovali s tím, že až přijde čas, tak hold půjde... A čas už nastal, jeho "vůně" je čím dál tím větší a už se to nedá unést, tak doufejme, že to pomůže...

9.-18.09.2011
První dovolená a taky to byla chvíle kdy jsme byli bez Mufa déle než 12 hodin. Když jsme přijeli, tak tu na nás čekal uplně jiná fretka. Byl o tolik větší... A také nám začínala buberta...

6.08.2011
První vypadnutý zub. Je, ale pravda, že od té doby o jiném nevím... 

20.07.2011
Den kdy jsme se jeli pro Mufa. Cesta byla dlouhá, ale stála za to.

9.06.2011
První kontakt s majitelkou. Domluva koupě Mufa.

27.05.2011
Muf se narodil fretčí mamince Berušce a freťákovi Jasperovi.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář