Jdi na obsah Jdi na menu
 

Něco o mně/About me

 

ludek2.jpg

 

Jmenuji se Luděk Opočenský, bydlím ve Varnsdorfu, okr. Děčín, v České republice.

Od svých dětských let jsem se zajímal o rostliny a zvířata. Dá se říct, že o vše živé. Začínalo to rybičkami, andulkami a želvou stepní. Později, ve 12 letech, to byly kaktusy, sukulenty a rybičky.  Dařilo se zvířátka i odchovat, taktéž výsevy kaktusů atd. Na základní škole jsem pravidelně vyhrával přírodopisné a chemické okresní olympiády. To vydrželo až do doby mého odchodu na vojnu. Pak jsem byl nucen nějaké období trávit v Praze a zde jsem začal pokukovat po tropických orchidejích a bromeliích. Skleněná vitrína byla záhy zaplněna touto květenou a hle, což to nějak oživit. Původní úmysl byl Anolisama. Bohužel, nebo bohu dík, to začalo úplně jinak. Byl to první had, druhý had a tak to  šlo dál a dál, až jsem vlastnil, dá se říci, největší kolekci užovek rodu Lampropeltis v České republice (v té době to bylo kolem 200 ks). V současné době je můj chov redukovaný, neboť mám i jiné zájmy a to sbírku fosílií a různých přírodnin, zejména hornin a minerálů, dodnes jsou to i kaktusy, sukulenty a orchideje.  Hady jsem začal chovat v roce 1990, tedy mnohem později, ale za to jsou pro mě "jedničky"!  Jak jsem již uvedl, nejvíce mě přitahují zástupci rodu  Lampropeltis a momentálně i zástupci bývalého rodu Elaphe, nyní Pantherophis. V roce 2013 jsem začal s chovem hadů  Heterodon nasicus. Také se věnuji chovu Gekončíka nočního a Želvy zelenavé. V době mého pracovního působení v Brně jsem byl členem brněnské teraristické společnosti Crocodylus, kde jsem poznal spoustu fajn lidí. V současné době pracuji již šestým rokem v Praze.

Po "SAMETOVÉ REVOLUCI" jsem procestoval spoustu států v Evropě, ale i mimo ni : Španělsko, opakovaně  Mallorku a Bulharsko, Holandsko, Rakousko, Německo, Slovensko, Chorvatsko, Jordánsko, Izrael, Sýrii, Egypt, Ukrajinu  ....., dá se říci, že hlavně kvůli přírodě a poznání místního etnika. Zde jsem poznal spoustu zajímavých lidí, kterých si dodnes vážím a cením si jejich přátelství. Díky tomu, že dodnes zastávám tvrzení a názor, že : "Kdo má rád zvířata a rostliny, má rád i lidi", zažil jsem s nimi spoustu nezapomenutelných okamžiků a doufám, že ještě zažiji. Je nutno na tomto místě však poznamenat, že jsem poznal i spoustu "sv..í", ale to není předmětem těchto webových stránek.

Mám  vysokoškolská vzdělání, kdy na PA ČR jsem v roce 2001 úspěšně absolvoval státní zkoušky a obhájil diplomovou  práci na téma "Ilegální obchod s chráněnou faunou a flórou", díky které jsem se seznámil se super  lidičkami z ČIŽP, Agentury ochrany přírody a krajiny a z MŽP. Zde jsem se také poprvé setkal s problematikou  týkající se  CITES a všeho kolem něho. Dále jsem na UK Praha v roce 2000  ukončil vzdělání týkající se Práva životního prostření a Environmentální politiky.  

 

Již sedmým rokem  přednáším na jedné škole v přírodě o herpetofauně v České republice a jiných tématech ve vztahu k plazům a obojživelníkům. K tomuto jsou  zde zařazeny moje 4 fotografie.

 

pobyty_1_5.jpg

p6122892.jpg

ja-prednaska.jpg

natura.jpg

 

 

Časem zde zařadím i jiné fotografie, týkající se mé srdeční záležitosti jménem Saška. Možná, že něco i z mojich sportovních aktivit . Musím zde uvést, že jsem zde na sebe "prásknul" věci, o kterých spousta lidí i z mého nejbližšího okolí nic neví. Je to hlavně i z toho důvodu, že nepatřím mezi lidi, kteří by se nějak chvástali a povyšovali nad druhými a  tyto informace patřily mezi mé soukromé, resp. do mého soukromí.  

 

Samotným závěrem chci na tomto místě poděkovat jednomu človíčkovi, který zde mezi námi již není, kouká na nás někde ze shora, ale který mě v mých začátcích, kdy jsem začal koketovat s teraristikou moc a moc pomáhal a to jak radou, tak zkušenostmi, které v té době již on sám měl. Ti co mě znají vědí o kom zde teď mluvím, pro ty ostatní je to Jiří Vaněk. Dík Jirko, vážím si toho, že jsem tě mohl poznat, takových lidí jako jsi byl ty, v dnešní době, již moc není. Život je o každém okamžiku, mnoho okamžiků je život. Dík za okamžik, kdy jsem tě mohl poznat, nikdy nezapomenu. Za to ti dávam . Za to jak jsi z tohoto světa odešel .

 

 

jirka-hrob.jpg

 

 

 

Tak!!! A je to tady . Abych nebyl za mluvku, tak tady je něco z "mučírny" . 

ludek-1.jpg

 

ludek-2.jpgludek.jpg

 

ludek-4.jpg

  

A tady je poslední foto, které vkládám do rubriky "Něco o mně". Další již budou  ukládány pouze do "Aktuality". Je to fotografie, týkající se mé srdeční záležitosti, jménem Saška. Zlatíčko MT. Jsem rád, že tě mám!!!

123.jpg

malicka-vanoce.jpg

sasa-a-ja.jpg

 

 

green-snake-cartoon-tied-up-in_small.jpg